Jaarlijks wordt geëinventariseerd welke werkzaamheden onze leden willen uitvoeren gedurende het seizoen. De werkgroep vrijwilligers coördineert de werkzaamheden die onze leden uiteindelijk uitvoeren. We proberen te voorkomen dat een handjevol leden alle werkzaamheden op zich nemen. Want bij VV Baarlo geldt: 'voor leden, door leden'.

Geen verplichte zelfwerkzaamheden VV Baarlo

Al jaren inventariseren we bij de seniorenleden welke vrijwilligerstaken iemand op zich wil nemen tijdens het seizoen. Onze vereniging heeft voldoende leden om veel werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren als vrijwilligerstaken. Als vereniging stellen we zelfwerkzaamheden niet verplicht. We doen een beroep op onze leden om vrijwillig één of meerdere taken uit te voeren tijdens een seizoen. Iedereen begrijpt tegenwoordig wel dat een vereniging alleen kan bestaan als alle leden hun steentje bijdragen. En omdat we verschillende taken hebben, kan ook iedereen iets voor de club doen wat hij/zij leuk vindt.

Verschillende werkzaameden

Als voetbalclub hebben we verschillende werkzaamheden die door onze vrijwilligers uitgevoerd kunnen worden. De belangrijkst werkzaamheden zijn:

Fluiten jeugdwedstrijden

We beschikken binnen de club over enkele vaste scheidsrechters, maar het aantal clubscheidsrechters is niet voldoende om alle wedstrijden te laten fluiten elke zaterdag. Vanuit de KNVB wordt steeds minder vaak een scheidsrechter toegewezen aan een wedstrijd. Dit betekent dat we senioren inzetten bij het fluiten van jeugdwedstrijden. Maar ook oudere jeugdspelers bij de jongere jeugd.

Trainingen geven bij jeugdteams

Hoewel we elk jaar wel weer voldoende trainers/leiders hebben voor alle jeugdteams (het ene jaar lukt dat wat beter dan het andere jaar), is er behoefte vanuit de Jeugd Commissie om senioren in te zetten bij het trainen van jeugdteams. Vooral ook omdat we alle jeugdteams 2 keer in de week willen laten trainen, trainers van de verschillende teams redden dat vaak niet in verband met werk. De jeugdleden vinden het zelf altijd fantastisch als seniorenleden een training komen geven. Op deze manier creëer je ook verbondenheid tussen de jeugd en de senioren.

Begeleiden jeugdteams bij wedstrijden

Omdat veel ouders vaak aangeven dat ze wel bij de wedstrijd aanwezig willen zijn maar eigenlijk geen verstand van voetbal hebben, stimuleren wij (jongere) seniorenleden om wedstrijden van jeugdteams te begeleiden. Op deze manier komen seniorenleden in aanraking met het trainersvak en hopen we dat een aantal leden zich in de toekomst verder wil ontwikkelen als trainer. Inmiddels hebben we als club ook budgetter gereserveerd voor leden die graag een trainerscursus willen volgen.
Ook voor jeugdleden is de aanwezigheid van seniorenleden een meerwaarde. Het fanatisme van de seniorenleden overbrengen op de jeugd, het willen winnen, maar dan wel met heel veel plezier!

Bardienst

Voor onze vaste openingstijden hebben we een vaste groep barmedewerkers. Maar voor extra evenementen als feestjes, toerooien en andere events zijn we altijd op zoek naar leden die graag een aantal uurtjes bardienst willen draaien. Verder verzorgen ouders op de zaterdag de bardienst, in de toekomst is het misschien wel mogelijk om vanaf een uur of 13.00 de bardienst te laten uitvoeren door onze leden.

Overige werkzaamheden

Naast de genoemde werkzaamheden zijn er nog veel meer taken die door onze leden uitgevoerd kunnen worden. Hulp bij onderhoudswerkzaamheden aan het sportpark, hulp bij toernooien, hulp bij bepaalde activiteiten, periodieke schoonmaak van de kantine. Verzin het maar.

Meld je nu aan

Als jij één van bovenstaande taken graag eens op je wilt nemen, laat het ons weten. Ook als dat geldt voor de nabije toekomst. Ook als je (nog) geen lid bent van de club. Dan nemen we je op in de 'vrijwilligerspool' en zorgt de werkgroep dat je wordt ingedeeld waar nodig. Uiteraard altijd in overleg!

Meld je aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Samenstelling werkgroep

  • Jarno Hertsig
  • Stan Weijers
  • Monique van Wyllick
  • Laura Smits
  • (vacature)

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar boven