27/10/2018 | Blerick - Baarlo: 1-3 (0-1)

Met knikkende knieën gingen de veteranen naar Blerick en dat niet zonder reden.

Blerick was zeer bepalend in de eerste helft, met veel balbezit. Doch kon Baarlo af en toe wat tegendruk geven met redelijk verzorgd voetbal. Blerick speelde de voorhoede goed aan en wist toch door de defensie van Baarlo te prikken en de 1-0 was een feit. Ook Baarlo wist de bal naar hun voorsten te transporteren en met goed combinatievoetbal en een mooie steekbal Art voor de goal te zetten. Ondanks een goede redding van de keeper van Blerick, wist Art de bal nog bij Wout te krijgen, maar deze kreeg de bal niet tussen de palen (duidelijk een gebrek aan speelminuten). Al met al een gelijk opgaande strijd.

In de rust werden er een paar wissels doorgevoerd en begonnen we snel vol goede moed aan de tweede helft. We begonnen goed aan deze helft met wederom verzorgd spel, hier had Blerick niet terug. Met een mooie lange bal van Rob naar de linker werd Roel weggestuurd en kon regelrecht op het doel afstormen. Met een strakke bal in de lange hoek werd de keeper verslagen, 1-1.

Vanaf de gelijkmaker ging het steeds beter lopen met goede loopacties en mooie combinaties werd keer op keer een vrije man gevonden. Toen kwamen de 15 minuten van Ralph (die weer eens mee kon doen), die maar liefst 3 keer voor de keeper kwam en bij de 3e poging was het eindelijk raak, 1-2.

Baarlo voetbalde lekker door en de via een combinatie op het middenveld werd Wout vrij gespeeld voor de keeper van Blerick. In eerste instantie kan die nog pareren, maar in 2e instantie was Wout zeker van zijn zaak en schoot de 1-3 binnen. 

Baarlo kwam niet meer in gevaar en de wedstrijd was gelopen. Collectief sterk en goed voor de moraal van 't team. Jongens proost!

Erik v/d Kerkhof bedankt voor het uithelpen (en gefeliciteerd je 6 punten bij ons :)

 

Met dank aan Leo en een berg viltjes.

 

Komende zaterdag 3 november een 'vrije' zaterdag, tenminste voor diegene die niet mee gaan met 1e activiteit van de nieuwe, jeugdige werkgroep. Alle anderen verzamelen om 14.00u bij Centraal, programma: 15.00u rondleiding stadion Borussia en aansluitend om 19.00u spareribs-avond bij Maes 21.

 

Naar boven