09/11/14 Baarlo – SJVV Deurne: 1 - 2 (1-1)

Baarlo had tegen SJVV dé kans om weer uit de degradatiezone te klimmen en weer een plaatsje in de middenmoot te bemachtigen. Met name in de 2e helft hadden de roodzwarten de nodige 100% kansen om de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken, maar lieten die onbenut liggen. Waarop de gasten uit Deurne éénmaal dodelijk efficiënt toesloegen uit de paar mogelijkheden die zij zich in de tegenaanval wisten te creëren.

In de matige eerste helft waren beide ploegen volkomen aan elkaar gewaagd. Het eerste kwart van de wedstrijd was ronduit saai. Eerst na ruim twintig minuten spelen was er het eerste opwindende momentje te noteren. Een schot van afstand van Brabantse makelij wat het doel op een halve meter na miste. Rond het half uur spelen kwam de wedstrijd pas echt los door een tweetal individuele acties van Michiel Hanssen namens Baarlo. Eerst manoeuvreerde hij zichzelf op snelheid door het centrum vrij voor het SJVV-doel. Zijn inzet langs de uitkomende goalie was vervolgens te zwak waardoor de bal nog uit de doelmond kon worden gehaald door een SJVV-verdediger die rugdekking gaf aan zijn doelman. Een paar minuten later was het toch raak. Nu legde de Baarlose aanvalsleider een 3-tal SJVV-verdedigers in de luren om vervolgens doeltreffend uit te halen met een lage schuiver in de uiterste hoek : 1-0.

20141106 Baarl SJVV 01 Brian Maukisch in duel om de bal met een SJVV-opponent. (Foto:LenG).

Lang mocht Baarlo echter niet genieten van deze voorspong, want SJVV had enkele minuten later al een antwoord klaar. Vanuit een scherpe hoek werd de uit zijn doel gekomen Baarlo-doelman René Schroemges vanaf de rechterflank met een diagonale schuiver in de korte hoek verrast : 1-1. Een vanuit Baarloos perspectief onnodige tegentreffer, maar de gelijke stand bij rust was op grond van de veldverhoudingen wel volkomen terecht.In de 2e helft was Baarlo veruit de meest gevaarlijke ploeg met een aantal dotten van kansen waarmee de wedstrijd absoluut in eigen voordeel beslist had moeten worden. In de 52e minuut allereerst voor Rik Schotman na een mooie combinatie met de ingevallen Wouter Peeters. Uit zijn harde inzet van dichtbij caramboleerde de bal op ongelofelijke wijze via een SJVV-verdediger nog over het doel. Een vijftal minuten later sneed Michiel Hanssen weer eens door de defensie van SJVV. Maar net als in de eerste helft wist hij vrij voor de doelman en ditmaal op luttele meters voor het doel het net niet te vinden.

20141106 Baarl SJVV 02 Michiel Hanssen (9) met dé grote maar gemiste kans om Baarlo weer op voorsprong te zetten. (Foto:LenG).

En een vervaarlijk afstandsschot van de Baarlose centrumspits trof enkele minuten later ook net geen doel. Vervolgens was het in de 70e minuut Wouter Peeters die op een achttal meters afstand een open doelkans kreeg. Maar ook hij miste de benodigde scherpte en vuurde de bal recht op de vuisten van de SJVV-doelman. Een verdiende voorsprong bleef aldus uit en zoals zo vaak wordt dergelijk falen dan afgestraft door de tegenstander. Twaalf minuten voor tijd stond SJVV-speler Thijs Mattheij na een afgeweerd schot op doel op de juiste plek om in de rebound de bal alsnog binnen te werken : 1-2. SJVV wist deze voorsprong uiteindelijk ook over de streep te trekken. Mede dankzij hun doelman die in blessuretijd nog een inzet van dichtbij van de vrijgespeelde Rik Schotman op miraculeuze wijze onschadelijk wist te maken.

Baarlo blijft door deze nederlaag in de zorgen, daar waar SJVV zich door de gelukkige zege weer enigszins lucht wist te verschaffen. Komend weekeinde is Baarlo vrijaf. Over twee weken wordt de competitie weer hervat met een loodzware uitwedstrijd in Venlo tegen het hooggeklasseerde VOS.

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Michiel Hanssen (35e min.)
1-1 Jeroen Weijers (37e min.)
1-2 Thijs Matheij (78e min.)

Toeschouwers : 150
Scheidsrechter : P.Arts (Schaijk) 

PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Naar boven