02/11/14 Laar - Baarlo : 1 - 2 (0-1)

Na vijf nederlagen op rij heeft Baarlo eindelijk weer het zoet van de overwinning mogen smaken. Laar, toch de nummer twee van de ranglijst, werd in eigen huis onaangenaam verrast door Baarlo dat uiteindelijk ook verdiend weer eens drie punten mee naar huis mocht nemen.

Het spel van Baarlo in de openingfase van de wedstrijd op het kunstgrasveld van Laar was al hoopgevend. In het eerste kwartier van het duel waren de Baarlonaren verreweg het gevaarlijkste. De eerste goede kans was er al na een minuut of vijf voor Dennis van de Vinne. Uit een vrije trap raakte hij vrijstaand de bal niet vol waardoor de mogelijkheid op een vroege treffer verloren ging. Even later ontsnapte Michiel Hanssen aan de Laarse verdediging. Vrij voor doel probeerde hij de Laar-goalie met een stiftje te verschalken, waar een droge lage schuiver wellicht beter was geweest. De poging mislukte prompt, waardoor de bal een makkelijke prooi werd voor de sluitpost van de thuisclub. En uit een lob van Matthijs Hanssen, eveneens vrij voor de doelman, ging de bal ruim over het lege doel.

20141102 Laar Baarlo 01
Matthijs Hanssen lobt de bal over de Laar-goalie, maar helaas ook over het doel. (Foto:LenG).

Baarlo verzuimde te scoren en Laar dat dus vooralsnog schadevij bleef trok in het tweede kwartier van het duel het spel meer en meer naar zich toe. En op haar beurt kreeg de thuisclub eveneens een drietal heel goede mogelijkheden op de openingstreffer. Maar ook de Laarse voorwaartsen gingen zwak met die kansen om. Waarna Baarlo in de slotfase van de eerste helft verrassend alsnog tot tweemaal toe keihard toesloeg. Eerst kopte Michiel Hanssen uit een voorzet van broer Matthijs vanaf de rechterflank diagonaal en fraai raak in de verre hoek : 0-1. En op slag van rust deelde Rik Schotman nog een extra tik uit aan de thuisploeg door uit een hoekschop met ‘buitenkantje voet’ de bal in de uiterste hoek tegen het net te werken: 0-2. Pure luxe bij rust in dit nog magere seizoen voor Baarlo.En dus was het aan het vooraf favoriete Laar om die niet verwachte achterstand in de tweede helft weer weg te werken en een dreigende nederlaag af te wenden. De thuisploeg probeerde het wel, maar de Baarlo-defensie stond als een huis en gaf nauwelijks kansen weg. Uit pure onmacht probeerde Laar het gaandeweg met schoten van afstand, maar ook die waren of onnauwkeurig of belandden in de veilige armen van Baarlo-doelman René Schroemges.

20141102 Laar Baarlo 02
Michiel Hanssen troeft een tegenstander af. (Foto:LenG).

Ook Baarlo wist in de tweede helft overigens nauwelijks echte kansen af te dwingen. Heel even was het toch nog billenknijpen toen Laar in blessuretijd via de jeugdige Jordi Jacobs uit het niets alsnog de aansluitingstreffer wist te produceren. Die treffer kwam echter te laat voor de thuisclub, want verder liet Baarlo het niet meer komen in het sportieve duel dat onder bekwame leiding stond van de Brabantse arbiter Van de Rijt.

Door deze belangrijke winstpunten is Baarlo weer dichter in het spoor van de ploegen in de – brede – middenmoot gekomen. A.s. zondag komt een van die middenmoters SJVV op bezoek op sportpark De Meeren. Bij winst kan Baarlo de Deurnese ploeg voorbij steken en de degradatiezone weer ontstijgen. Kom de ploeg dus weer aanmoedigen om dat doel te verwezenlijken.

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Michiel Hanssen (36e min.)
0-2 Rik Schotman (44e min.)
1-2 Jordi Jacobs (92e min.)Toeschouwers : 150
Scheidsrechter : R. van de Rijt ( Venhorst)

PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Naar boven