26/10/14 Baarlo – Mierlo Hout : 1 - 3 (1-1)

Na de gewonnen confrontatie met Baarlo was het terecht feest voor de nog ongeslagen koploper Mierlo Hout vanwege het met overmacht winnen van de eerste periode zonder enig puntverlies! Toch kwam de 7e achtereenvolgende zege op het veel lager geklasseerde en nog immer gehandicapte Baarlo veel moeizamer tot stand dan de Brabanders van te voren zullen hebben ingeschat.

Strijdbaar hielden de roodzwarten meer dan een uur stand en wist het koploper Mierlo Hout ondanks het surplus aan kwaliteit zelfs nog aan het wankelen te brengen. Er waren momenten waarin de wedstrijd met wat meer mazzel zomaar had kunnen kantelen in het voordeel van underdog Baarlo. De vervelende en arrogant overkomende irritaties daarover bij de gasten in het veld en daarbuiten bij hun technische staf - met name in de tweede helft - waren wat dat betreft veelzeggend. Maar aan het einde van het liedje was het geluk zoals zo vaak toch aan de kant van de koploper.

Ondanks de vooruitgesnelde reputatie van de gasten startte Baarlo frank en vrij aan de wedstrijd. En kwam zowaar na een minuut of twaalf op voorsprong. Michiel Hanssen, bij regelmaat ongrijpbaar voor de toch sterke defensie van de koploper , soleerde het strafschopgebied binnen en werd daar onreglementair onderuit gehaald. Broer Matthijs benutte koeltjes de volkomen terecht door arbiter Nico Slavenburg toegekende pingel : 1-0.

20141026 Baarlo MierloHout 01
Michiel Hanssen is een tegenstander weer eens te vlug af.(Foto:LenG).

Mierlo Hout nam daarna het initiatief in handen en Baarlo kwam meer en meer onder druk te staan. Na ruim een half uur spelen was de gelijkmaker door Mierlo Hout aanvaller Nicky Sleegers een logisch gevolg daarvan. Hij strafte zwak defensief werk aan Baarlo-zijde op knappe wijze af: 1-1. En op slag van rust ontsnapte Baarlo aan een achterstand toen een Mierlo Hout aanvaller oog in oog kwam te staan met Baarlo-doelman René Schroemges, die echter attent uitkomend de doelpoging onschadelijk wist te maken. Waar de gastploeg na de rust dacht snel orde op zaken te gaan stellen was de eerste dot van een kans echter voor Baarlo. Profiterend van foutief uitverdedigen kon Dennis van de Vinne in kansrijke positie op doel aanleggen. Met een katachtige safe wist Mierlo Hout-doelman Mark Boogers de hard ingeschoten bal ternauwernood nog uit de kruising te ranselen en een nieuwe achterstand voor zijn ploeg te voorkomen. Vervolgens was het juist Mierlo Hout dat halverwege de 2e helft via Nick van de Berg op voorsprong kwam na een splijtende aanval door het hart van de Baarlose defensie: 1-2.

20141026 Baarlo MierloHout 02
Jeroen van Wylick, alias “Battie”, speelt al liggend de bal. (Foto:LenG).

Het pleit voor Baarlo dat het ondanks deze mokerslag niet wenste te capituleren. De roodzwarten hadden een kwartier voor tijd ronduit pech dat de ingevallen, pas 17 jarige, Bram Reumkens na een weergaloze solo met zijn uithaal de bal via de binnenkant van de paal weer het veld in zag springen. De inzet van Michiel Hanssen in de rebound trof vervolgens ook net geen doel. In plaats van de gelijkmaker besliste Nick van de Berg nog geen minuut later in de tegenaanval met zijn 2e treffer het duel definitief in het voordeel van de koploper: 1-3. Een treffer die hem in de schoot werd geworpen na een ongelukkig teruggekopte bal van Baarlo-verdediger Mike Spolders.

Waarmee de vooraf al gevreesde 5e nederlaag van Baarlo op rij een feit werd. Hopelijk weet Baarlo a.s. zondag in Laar tegen de gelijknamige promovendus en subtopper weer de broodnodige ommekeer te bewerkstelligen. Met dezelfde wedstrijdinstelling als tegen koploper Mierlo Hout en met steun van de trouwe aanhang hoeft dat geen kansloze missie te zijn.

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Matthijs Hanssen (12e min.;penalty)
1-1 Nicky Sleegers (33e min.)
1-2 Nick van de Berk (67e min.)
1-3 Nick van de Berk (76e min.)Toeschouwers : 250
Scheidsrechter : Nico Slavenburg (Lomm) 

PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Naar boven