23/11/14 VOS - Baarlo : 0 - 0 (0-0)

Bij aanvang van het duel was VOS de nummer twee van de ranglijst. Een groot contrast met de tiende plek voor Baarlo. Het verschil in punten bedroeg echter slechts zes in het voordeel van de Venlose ploeg. Het geeft aan hoe de ploegen in de 3e klasse C aan elkaar gewaagd zijn. Dat bleek ook op het kunstgrasveld van VOS waar beide ploegen niets toegaven aan elkaar en daar waar er doelkansen waren stond het vizier bij beide ploegen absoluut niet op scherp. De uiteindelijke 0-0 remise was dan ook een logisch eindresultaat.

Op de Kaldenkerkerberg kwam VOS nog wel het beste uit de startblokken. Baarlo was in de beginfase verdedigend nog even zoekende met name op de vleugels en werd rond het eerste kwartier vanaf de linkerflank bijna verrast door de snelle rechterspits van VOS. Oog in oog met Baarlo-doelman René Schroemges schoot deze de bal echter ruim voorlangs het Baarlo-doel. Langzaam maar zeker wist Baarlo het initiatief naar zich toe trekken.

20141114 VOS Baarlo 01 
Rick de Swart en Frank van Oijen nemen gezamenlijk VOS-speler Omar Oukassi in de tang. (Foto:LenG).

Halverwege de eerste helft resulteerde dit na een mooie aanval in een vrije schietkans voor Rik Schotman. Die was zich blijkbaar niet bewust van zijn vrijheid en vuurde gehaast de bal gehaast recht in de handen van VOS-doelman Gino Peeters. En enkele minuten later werd Michiel Hanssen vrijgespeeld na een fraaie actie van Matthijs Hanssen. Waar de hoek voor het uitkiezen was richtte ook hij recht op de sluitpost van de thuisclub midden in het doel. Dat waren ook de hoogtepunten van de eerste helft. Na rust was er volledig evenwicht en gebeurde er nauwelijks iets opwindends voor beide doelen.Op één mooi opgezette aanval van VOS na dan over de linkerflank via aanvaller Boulhri waarbij de Baarlo-defensie het nakijken had. De uiteindelijke kansrijke schietkans uit de perfect teruggelegde bal werd echter verkwanseld door ploeggenoot Soufian Bouisengaren. Beide verdedigingen stonden voor het overige als een huis en gaven weinig tot niets weg. Een paar halve kansjes en wat dreiging bij enkele standaardsituaties, daar bleef het bij. Een paar halve kansjes en wat dreiging bij enkele standaardsituaties,daar bleef het bij. Echte vrije doelkansen waren er in de tweede helft verder niet te zien voor de supporters langs de lijn.

20141114 VOS Baarlo 02 
Dennis van de Vinne tussen twee VOS spelers in een hevig gevecht om de bal. (Foto:LenG).

De wedstrijd eindigde dan ook terecht zoals die begon, maar niet nadat in de absolute slotfase nog twee rode kaarten werden uitgedeeld aan spelers van de thuisclub in het voor het overige sportieve duel. De tijd was voor Baarlo daarna veel te kort om nog van de plotselinge en onverwachte overtalsituatie te kunnen profiteren.

Baarlo koesterde het punt waarmee de aansluiting met de overige ploegen in de middenmoot in ieder geval gehandhaafd blijft en weer een klein beetje afstand werd genomen van de ploegen op de directe degradatieplaatsen Helden en IVO. A.s. zondag gaat Baarlo in het thuisduel tegen Sportclub Irene opnieuw proberen de weg omhoog weer te vinden.

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek

Toeschouwers : 125
Scheidsrechter : P.Kox (Roermond)
Bijzonderheid: 2 rode kaarten in de absolute slotfase voor de VOS-spelers Esam Doudouh en Abderrahim Boulhri.

PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Klik hier voor: Verslag Dagblad De Limburger : VOS - Baarlo (d.d.24-11-2014)

Naar boven