30/11/2014 Baarlo - Sportclub Irene: 3 - 1 (0-0)

Baarlo heeft zichzelf een heel goede dienst bewezen door in eigen huis middenmoter Sportclub Irene aan de zegekar te binden. Een overwinning die overigens pas in de slotfase van het sportieve en door arbiter Makaloski goed geleide duel zijn gestalte kreeg. Pikant detail is dat Baarlo-speler Dennis van de Vinne, oud-speler van de Tegelse tricolores, mede zijn oude club de das omdeed. 

Het was ook Baarlo dat het meest gretig en dominant aan de wedstrijd begon en van het begin af aan liet blijken vol voor de winst te willen gaan. Al in de 4e minuut ontsnapte Sportclub Irene aan een vroege achterstand na een fraai schot van Michiel Hanssen dat over de kansloos graaiende handen van Irene-doelman Geert Schroemges tegen de lat belandde. Baarlo verzuimde het offensief in het eerste kwartier af te ronden met de openingstreffer. Het wedstrijdbeeld stabiliseerde daarna met dreiging voor beide doelen. 

20141130 Baarlo Spcl Irene 01Wouter Peeters in een luchtduel met een Irene-opponent. (Foto:LenG).

De beste mogelijkheden voor rust bleven echter voor Baarlo. Wouter Peeters had na een half uur spelen op assist van Michiel Hanssen in vrije positie een uitgelezen schietkans op het doel. Het schot van de rossige aanvaller ging echter gehaast over de dwarsligger. En Baarlo had even later uit een hoekschop ook geen geluk bij een harde kopbal van Frank van Oijen dat rakelings langs het doel scheerde. Ruststand 0-0, waarmee Sportclub Irene absoluut niet mocht klagen.

Het scorende onvermogen brak Baarlo direct na rust bijna op. Een Irene-aanvaller kwam al enkele minuten na de hervatting oog in oog te staan met doelman René Schroemges, maar bleek tot opluchting van Baarlo het vizier ook niet op scherp te hebben staan. Langzaam maar zeker trokken de roodzwarten opnieuw het initiatief in het duel naar zich toe. Een vervaarlijk schot voorlangs van Michiel Hanssen een half uur voor tijd gold al als waarschuwing voor de gasten uit Tegelen. Rond de 70e minuut was het eindelijk raak. Op een hoge pass van achteruit van Mike Spolders kreeg Jeroen van Wylick plots vrije baan naar het Irene-doel. De controlerende Baarlose middenvelder, die vrij zeldzaam scoort, bleef koel en schoof het leer met een lage schuiver in de uiterste hoek : 1-0. 

20141130 Baarlo Spcl Irene 02Jeroen van Wylick (links) wordt geknuffeld door Dennis van de Vinne na zijn openingstreffer. (Foto:LenG).

En met nog een klein kwartier te spelen was het Dennis van de Vinne, die na een mooi opgezette aanval over Michiel Hanssen en Wouter Peeters, de tweede treffer binnen schoof: 2-0. De wedstrijd leek hiermee in het slot te zijn, maar niets was minder waar. Een 5-tal minuten later wist Irene-aanvoerder Tom van Rhee bij een scrimmage voor het Baarlose doel alsnog de aansluitingstreffer te produceren : 2-1. Waardoor het nog ruim tien minuten billenknijpen werd voor Baarlo, dat echter ondanks verwoed aandringen van Sportclub Irene de nipte en verdiende voorsprong over de eindstreep wist te trekken. 

Dankzij de kostbare driepunter maakte Baarlo weer het sprongetje vanuit de degradatiezone naar de veilige middenmoot. Dit ten koste van Kwiek Venlo dat nu juist a.s. zondag in Venlo-Zuid de tegenstander is in het laatste competitieduel voor de winterstop. Tegen de Venlonaren heeft Baarlo in dit ‘zespuntenduel’ nog wat goed te maken voor de 1-3 nederlaag in eigen huis aan het begin van de competitie. Met de inzet van de afgelopen duels en wel wat meer efficiency zijn er absoluut kansen om ook hier een goed resultaat neer te zetten.

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Jeroen van Wylick (69e min.)
2-0 Dennis van de Vinne (76e min.)
2-1 Tom van Rhee (80e min.)

Toeschouwers : 200
Scheidsrechter : Aleksandar Makaloski (Veghel) 

PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Naar boven