07/12/2014 Kwiek Venlo - Baarlo: 2 - 2 (1-1)

Het belangrijke treffen tussen de in degradatiezorgen verkerende ploegen Kwiek Venlo en Baarlo, gespeeld onder gure herfstomstandigheden en op een spekglad veld, is na een spannend scoreverloop uiteindelijk onbeslist geëindigd. Daar waar er voor Baarlo absoluut meer in had gezeten gezien de kansen, waaronder een gemiste penalty pal na rust.

Vanaf de aftrap was het over grote delen van de wedstrijd Baarlo dat het spel maakte. De thuisclub probeerde al of niet gedwongen voornamelijk op de counter resultaat te halen. Het openingsoffensief van Baarlo leidde al binnen tien minuten tot het vooraf gewenste vroege succes. Michiel Hanssen werd solerend binnen het 16-metergebied onderuit gehaald en de bal ging op de stip. Matthijs Hanssen schoot de pingel vervolgens onberispelijk binnen: 0-1. 

20141207 Kwiek Venlo Baarlo 01Matthijs Hanssen probeert hier Kwiek Venlo-speler Mario Cuijpers te verschalken. (Foto:LenG).

Kwiek Venlo kroop vervolgens ook wat meer uit haar schulp. Beide ploegen schiepen zich wat halve kansjes vooralsnog zonder echt groot doelgevaar. Totdat in de 25e minuut volkomen onnodig balverlies van Baarlo op het middenveld tot een vlijmscherpe uitval van de thuisclub leidde, waaruit Kwiek-speler Neke Driessen de ver uit zijn doel gekomen Baarlo-doelman René Schroemges bekwaam omzeilde en de bal vervolgens in het lege doel schoof : 1-1. De Venlose ploeg kwam vijf minuten voor rust nog wel goed weg toen Wouter Peeters bij een hoge bal van achteren door het centrum een kopduel won van de Kwiek-doelman Rob Dorssers. De bal ging echter rakelings langs het verlaten doel en dus gingen beide ploegen met een gelijke stand aan de warme thee. 

De tweede helft begon vrijwel identiek aan de eerste met weer een strafschop voor Baarlo een minuut of vijf na de hervatting. Ditmaal na een rush van Wouter Peeters die ruw en onreglementair binnen het strafschopgebied werd afgestopt. Opnieuw ontfermde Matthijs Hanssen zich over dit karwei, maar ditmaal ging de inzet vanaf 11 meter hard langs de voor Baarlo verkeerde kant van de linkerpaal. Daarmee ging een unieke kans en een goede uitgangspositie op eventuele winst verloren. Het werd zelfs erger voor Baarlo want nog geen tien minuten later was het Kwiek Venlo dat brutaal de leiding nam. Bij een uitval over de rechterflank, waarbij er aan Baarlo zijde niet erg sterk verdedigd werd,bracht de volkomen vrijgelopen Kwiek-speler Frits Kuiperij de thuisclub op 2-1 voorsprong. Een treffer met een buitenspelluchtje, maar het vlagsignaal van Baarlo-grensrechter Twan Jacobs werd genegeerd door arbiter Grens uit Gennep. Even was Baarlo hierdoor aangeslagen, maar al snel herpakte de ploeg zich weer en knokte zich halverwege de 2e helft weer langszij de thuisclub. Over de linkervleugel legde Dennis van de Vinne met een fraaie passeerbeweging een tweetal Venlose verdedigers in de luren en op zijn lage voorzet voorlangs het doel liep Michiel Hanssen de bal in de touwen : 2-2. 

20141207 Kwiek Venlo Baarlo 02Teleurgestelde Kwiek Venlo spelers nadat Michiel Hanssen de gelijkmaker heeft gescoord 
op assist van Dennis van de Vinne (links in beeld met Wouter Peeters)(Foto:LenG).

In het halfdonker was Baarlo in de slotfase nog dicht bij een belangrijke zege bij goede kansen voor Rik Schotman en Wouter Peeters. De laatste zag zijn schot pal voor het eindsignaal zelfs op de paal belanden, waardoor Kwiek Venlo nog aan een dure nederlaag ontsnapte.

Dus uiteindelijk niet de gehoopte winst voor Baarlo waarmee de ploeg zich meer lucht had kunnen verschaffen onderin. Met het gelijke spel schoot Baarlo niettemin nog het meeste op, want het houdt Kwiek Venlo daarmee in ieder geval onder zich op de ranglijst. Én gaan de roodzwarten met een plek net boven de degradatiezone toch met een iets lekkerder gevoel de winterstop in dan de Venlose concurrent die net onder de fatale streep blijft bivakkeren en winst nodig had gehad om de rollen om te kunnen draaien.

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:

1 – 1 Neke Driessen (25e min.)
2 – 1 Frits Kuiperij (57e min.)
2 – 2 Michiel Hanssen (65e min.)

Arbiter : M. Grens (Gennep)
Toeschouwers : 75

 PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Klik hier voor: Verslag Dagblad De Limburger : Kwiek Venlo- Baarlo (d.d.08-12-2014)

Naar boven