26/05/2019 | Baarlo - SV Blerick 2 - 0 (1-0) 

“Nog ein kier alles gaeve !”,een leus op een spandoek langs de boarding. Van een jonge supportersgroep die de Baarlose ploeg vooraf tevens met een rood-zwart ‘rookgordijn’ extra morele steun gaf. En dat advies werd door Baarlo ook opgevolgd. De ploeg knokte zich op wilskracht naar een 2-0 zege en stelde daarmee op eigen kracht de status van 3e klasser veilig.

20190526 Baarlo SVBlerick 01De druk bezochte slotwedstrijd tussen Baarlo en SV Blerick stond in het kader daarvan bol van spanning. De verliezer zou hoogstwaarschijnlijk gedoemd worden tot het spelen van extra degradatieduels in de nacompetitie. Nadat de rookwolken waren opgetrokken begon het duel begon onder een lekker lentezonnetje dan ook voorzichtig en aftastend. Pas na een klein kwartiertje was er van echte opwinding sprake. Baarlo-spits Matthijs de Vogel knokte zich met een voor hem karakteristieke speelwijze dwars door de Blerick-defensie en gaf Matthijs Hanssen met een lage voorzet een dot van een kans op de openingstreffer. Op enkele meters van het braak liggende doel schoot die de bal over de dwarsligger. Maar die misser maakte de Baarlose routinier een kwartier later helemaal goed. Een hoekschop van Maikel van Erp resulteerde in een flipperkastsituatie pal voor het Blerickse doel waar Matthijs Hanssen uiteindelijk het beslissende duwtje aan de bal wist mee te geven: 1-0. Een minuut of tien voor de rust verzuimde Dennis van de Vinne de voorsprong te verdubbelen. Na goed voorbereidend werk van Arman Melkonjan schoot hij de bal vanuit een uitgelezen positie rakelings voorlangs het doel. Aan de andere kant hield de Baarlose defensie de gelederen goed gesloten. Slechts één keer werd het echt gevaarlijk na een hoekschop waarbij de ingeschoten bal bij de paal door Maikel van Erp van de lijn werd gehaald. De gezien de mogelijkheden (te) magere 1-0 voorsprong bij rust was dan ook dik verdiend voor Baarlo.

20190526 Baarlo SVBlerick 02Die geringe achterstand gaf Blerick, dat voldoende had aan een puntendeling voor lijfsbehoud, nog alle hoop op een gunstig resultaat. De Blerickenaren gingen dan ook na de thee uitdrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Maar kwam, met nog een half uur te spelen, niet verder dan een afgekeurde treffer gescoord in de rebound van een vrije trap. Niet veel later kregen de gasten alsnog dé kans om langszij Baarlo te komen. Uit een vrijwel identiek situatie als Baarlo voor rust verknoeide ditmaal een Blerick-aanvaller een bijna niet te missen kans. Baarlo kwam met de schrik vrij en trainer Rob Geenen voerde ook meteen een paar wissels in zijn ploeg door. Waarna de roodzwarten het initiatief weer langzaam naar zich toe wisten te trekken. Rik Schotman was spoedig daarna bijna succesvol met een schitterende poeier van afstand die op de kruising van paal en lat uiteen spatte. Even later besliste Matthijs Hanssen alsnog het duel. Opnieuw een flipperkastsituatie, waarbij hij weer als een duveltje uit een doosje het laatste tikje gaf: 2-0. Met zijn tweede en voor Baarlo bevrijdende treffer zette hij zijn afscheid van de selectie, waarvan hij ruim meer dan een decennium deel uitmaakte, extra luister bij! In de resterende tijd hield Baarlo de rijen gesloten, werd de voorsprong soeverein over de eindstreep getrokken en kon het seizoensafsluitingsfeest vreugdevol beginnen

Baarlo blijft 3e klasser, wat direct na afloop - ditmaal met als extra decor een ‘vreugdevuur’ nabij het scorebord - door de ploeg en supporters werd gevierd. Opluchting uiteraard ook bij de vertrekkende hoofdtrainer Rob Geenen, die na vijf mooie seizoenen door de voordeur een volgende uitdaging aangaat. Doordat IVO nipt won van MVC’19 moet SV Blerick alsnog de nacompetitie in voor lijfsbehoud.

Verslag en foto's: LenG

Foto1: sfeervol rookgordijn vóór aanvang van het duel
Foto2: Dolle vreugde na de 2e en beslissende treffer van Matthijs Hanssen (nr.10)
 
Verslag in Dagblad De Limburger d.d. 27.05. 2019: lees verder

PS: Meer foto's van dit en andere competitieduels in het fotoalbum Baarlo 1.


 

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Matthijs Hanssen (28e min.)
2-0 Matthijs Hanssen (84e min.)

Arbiter: Bart de Bruin (Odiliapeel)
Toeschouwers: 400

Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven