01/03/15 Mierlo Hout - Baarlo : 2 - 4 (1-2)

Op de 16e speeldag heeft Baarlo gezorgd voor dé verrassing in de 3e klasse door in het hol van de leeuw de onaantastbaar lijkende lijstaanvoerder Mierlo-Hout de eerste nederlaag van dit seizoen te bezorgen. Een meer dan verdiende overwinning van een bij vlagen ouderwets combinerend en efficiënt Baarlo. Met twee goals en evenvele assists schoot aanvoerder en “man of the match” Michiel Hanssen eigenhandig de ongeslagen status van Mierlo-Hout aan flarden.

Baarlo startte als underdog aan een op papier onmogelijk lijkend karwei op het kunstgrasveld in Helmond. Maar juist daardoor wellicht onbevangen met een "niks te verliezen" instelling. Na wat plaagstootjes in een gelijkopgaande beginfase leverde dit frisse spel al snel resultaat op. Bij een mooi opgezette aanval over de rechterflank, afgesloten met een strakke voorzet vanaf de achterlijn door Matthijs Hanssen, tikte de bij de eerste paal opduikende Michiel Hansen de bal fraai diagonaal verlengend met de wreef achter Mierlo Hout goalie Mark Boogers : 0-1. Vervolgens miste een achttal minuten later een kopbal vanuit kansrijke positie door Dennis van de Vinne de juiste precisie voor een tweede klap in het gezicht van de thuisclub. Hoe het wel moest toonde Mierlo-Hout aanvaller Tim Klaassen even later aan de andere kant door in een vergelijkbare situatie de gelijkmaker wel binnen te koppen: 1-1. Waar de thuisclub dacht dat Baarlo nu wel zou breken, vergiste het zich schromelijk. Baarlo bleef minimaal evenwaardig en sloeg pal voor rust andermaal ongenadig toe. Nu was de rolverdeling bij de tweede treffer omgekeerd met Michiel Hanssen als aangever en Matthijs Hanssen die van dichtbij de bal binnen tikte : 1-2.

20150315 Mierlo Hout Baarlo 01
"Man of the match" Michiel Hanssen 'piepelt' weer eens twee Mierlo-Hout-verdedigers. (Foto:LenG).


De tweede helft was nauwelijks een minuut oud of Baarlo was opnieuw succesvol. Weer met Michiel Hanssen in een hoofdrol. Hij slaomde op onnavolgbare wijze tussen een drietal Mierlo-Hout door en uit zijn lage voorzet pal voorlangs het doel werkte een Mierlo-Hout-verdediger onder druk van Rick Nelissen de bal in het eigen doel : 1-3. Vertwijfeld ging de aangeslagen koploper met opportunistisch spel op zoek naar de aansluitingstreffer die nog voor een ommekeer zou kunnen zorgdragen. Het leverde enkele hachelijke situaties op voor het Baarlo-doel, maar de hardwerkende Baarlose defensie met doelman René Schroemges als slot op de deur bleef overeind. 

 

20150315 Mierlo Hout Baarlo 02
Verdediger Mike Spolders in een offensieve rol . (Foto:LenG).


Op de counter was Baarlo minstens zo gevaarlijk, zo niet gevaarlijker dan de thuisclub. Een kwartier voor tijd mikte Michiel Hanssen bij een van die uitvallen de bal vanaf rechts met een lage diagonale schuiver in de verre hoek : 1-4. Heel even leek het nog spannend te worden toen Dennis van Steenis tien minuten voor tijd de achterstand namens Mierlo Hout verkleinde tot 2-4. Toen de koploper even later als gevolg van uitingen van frustraties werd gereduceerd tot 10 man was de strijd geslecht in het voordeel van Baarlo.

Dankzij deze toch onverwachte en zeer nuttige zege maakt Baarlo nu vanuit de onderste regionen een sprongetje naar de -brede- middenmoot. De grote voorsprong van Mierlo Hout op achtervolger Blerick verkleint zienderogen en de zeker lijkende titel lijkt op deze wijze met de onderlinge confrontatie in Blerick aan het einde van het seizoen voor de boeg nog in gevaar te komen. Komende zondag is Baarlo vrijaf. Op zondag 22 maart staat het thuisduel tegen Laar op het programma. 

Verslag : LenG


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:

0-1 Michiel Hanssen (11e min.)
1-1 Tim Klaassen (23e min.)
1-2 Michiel Hanssen (45e +2 min.)
1-3 eigen doelpunt Mierlo-Hout(74e min.)
1-4 Michiel Hanssen (74e min.)
2-4 Dennis van Steenis (79e min.)

Toeschouwers : 200
Scheidsrechter : Verstegen (Uden) 
Bijzonderheid: 80e min. rode kaart (2x geel) voor Tim Klaassen (Mierlo Hout)


PS : Meer foto’s van dit en andere duels in: Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

 

Naar boven