05/05/2019 | Baarlo - IVO 3 - 0 (1-0)

Met het naderende einde van de competitie in zicht was het zespuntenduel tussen Baarlo en IVO van cruciaal belang in het kader van de strijd om klassenbehoud. Verliezen was geen optie voor Baarlo en winnen eigenlijk een “must”. Van meet af aan ging Baarlo dan ook voor de volle winst en werd daarvoor uiteindelijk ook verdiend beloond met de gewenste drie kostbare winstpunten.

20190505 Baarlo IVO 01Vanaf de aftrap van deze degradatiekraker koos Baarlo voor de aanval. Al na een tiental minuten was de eerste echte kans van de wedstrijd voor Tayo Janssen, na zwak uitverdedigen van IVO-doelman Job Heijligers. In kansrijke positie produceerde de Baarlo-aanvaller echter een afzwaaier. Opnieuw balverlies van IVO, maar nu op het middenveld, leidde na ruim een kwartier alsnog de openingstreffer in van Baarlo. Matthijs Hanssen lanceerde met een bekeken pass teamgenoot Dennis van de Vinne en die schoof vrij voor doel de bal met een diagonaal schot in de touwen: 1-0. De eerste kansrijke mogelijkheid voor IVO was er pas na 20 minuten spelen, maar een harde lage voorzet ging zonder aangeraakt te worden voorlangs het Baarlo-doel. In het tweede deel van de eerste helft verzuimde Baarlo ondanks enkele goede kansen de voorsprong uit te breiden. Matthijs Hanssen was daar heel dichtbij maar vrijgespeeld voor het IVO-doel schoot hij de bal op de paal. En een prima afstandsschot van Tayo Janssen pal voor rust werd met een fraaie safe gepareerd door IVO-doelman Job Heijligers, die daarmee zijn ploeg in de wedstrijd hield.

20190505 Baarlo IVO 02Koud uit de kleedkamers had Matthijs Hanssen opnieuw de kans om Baarlo op een zetel voor de zege te zetten. Vrij voor doel wist hij echter IVO-goalie Job Heijligers niet te passeren. Waarna er een periode volgde met veel strijd van beide ploegen, maar weinig hoogtepunten. Tot met nog een klein half uur spelen IVO-speler Danny Vermeulen ongelukkig tegen een fel door IVO bestreden 2e gele kaart en dus rode kaart opliep. Vrij snel daarna al profiteerde Baarlo van de overtalsituatie. Na een mooi uitgespeelde aanval, ingeleid door Tayo Janssen die met een geraffineerd hakje Maikel van Erp bediende. Diens afgemeten voorzet werd bij de 2e paal door Matthijs Hanssen terug gekopt op Roel Bouten die met een fraaie volley Baarlo op een 2-0 voorsprong zette. Zo mogelijk nog fraaier was een twintigtal minuten voor het eindsignaal de alles beslissende treffer van Rik Schotman die vanaf ruim 18 meter van het doel de bal stijf in de kruising schoot: 3-0. "Wat een schot man!" IVO was daarmee knock out en rijp voor de slachtbank, maar ondanks enkele ‘100% kansen’ voor onder andere Tayo Janssen en de ingevallen Arman Melkonjan bleef de teller steken op drie treffers.

Dankzij deze uiterst noodzakelijke zege en de daaraan verbonden drie winstpunten verruilde Baarlo de hekkensluiterpositie voor een plek boven de degradatiezone. IVO werd nu de rode lantaarn in de handen gedrukt. De positie blijft echter fragiel en er komen nog drie “finales” tegen resp. HBSV, MVC’19 en Blerick aan, waarin Baarlo nog vol aan de bak moet om het vege lijf te redden. A.s. zondag 12 mei allereerst tegen HBSV dat nog in de race is voor de 2e periodetitel.

Verslag en foto's: LenG

Artikel Dagblad De Limburger d.d. 6-5-2019: "Baarlo na winst hekkensluiter af":  lees verder

Foto 1: Sander Gulev vangt de bal op met de borst.
Foto 2: Tayo Janssen in actie.
 
PS: Meer foto's van dit en andere duels in het fotoalbum Baarlo 1.

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Dennis van de Vinne (16e min.)
2-0 Roel Bouten (65e min.) 
3-0 Rik Schotman (72e min.)

Arbiter: Lambert van der Ven (Heeswijk-Dinther)
Toeschouwers: 150


Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

 
Naar boven