09/12/2018 | Melderslo - Baarlo  1 - 1 (1-1)

Baarlo sprokkelt de punten letterlijk één bij één bij elkaar. Daar waar op bezoek bij het eveneens laag geklasseerde Melderslo gehoopt was op weer eens een driepunter, werd het opnieuw slechts één winstpunt.  Alweer de derde puntendeling op rij en al de  vijfde (!) in de tien tot nu toe gespeelde wedstrijden.

In kletsnatte herfstomstandigheden begon Baarlo best aardig op het drassige en zwaar bespeelbare hoofdveld van promovendus Melderslo. De ploeg gaf in de eerste helft defensief weinig weg, had een veldoverwicht maar creëerde daarentegen niet heel veel. De eerste echte doelkans kwam pas na ruim een half uur spelen en werd toen wel direct succesvol afgerond. Een aanval opgezet door Jeroen van Wijlick, die Dennis van de Vinne op de rechterkant van het veld aan het werk zette. Uit diens voorzet werd de bal door Jeroen zelf bij de eerste paal binnen getikt: 0-1.

De voorsprong was echter maar van zeer korte duur. Nauwelijks twee minuten later was de stand namelijk weer in evenwicht. Een afstandsschot van een speler van Melderslo dat door Roel Bouten ongelukkig werd getoucheerd, waardoor Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg  op zijn beurt geklopt was: 1-1. En vervolgens kreeg Baarlo ook nog eens een domper te verwerken met het geblesseerd uitvallen van Bram Reumkens, waarbij gevreesd wordt dat deze (weer) voor langere tijd langs de kant zal staan.

Net als in de eerste helft had Baarlo ook na rust iets meer van het spel dan de thuisclub. Het wedstrijdbeeld werd wel wat rommeliger met veel ‘lange halen snel thuis’. Omdat ook de precisie in de eindpass vaak ontbrak waren er ook nu weer nauwelijks doelrijpe kansen voor beide doelen. Voor Baarlo was invaller Arman Melkonjan halverwege de 2e helft nog wel dicht in de buurt van een treffer bij een fraaie balaanname op een meter of acht voor het Melderslo-doel, maar zijn inzet miste vervolgens de vereiste scherpte. De wedstrijd ging uiteindelijk uit als een nachtkaars.

Met dat ene winstpunt in Melderslo schiet Baarlo weinig op. Daarmee blijft de ploeg voorlopig nog steeds hekkensluiter. Een status quo die al enige weken duurt en snel doorbroken moet worden. Het getoonde spel blijft wel hoop geven op weer betere tijden. A.s. zondag weer een nieuwe kans in het thuisduel tegen het weliswaar sterk ingeschatte SC Helmondia. Maar niks is onmogelijk!

Verslag: LenG ( met dank aan  info van Twan Jacobs).

PS: Ditmaal geen foto's van dit duel.
Foto's van voorgaande duels zijn uiteraard wel te bekijken in Fotoalbum Baarlo 1
 
Artikel 1 Dagblad De Limburger d.d. 10-12-2018: "Baarlo baalt met puntje in Melderslo":  lees verder
Artikel 2 Dagblad De Limburger d.d. 10-12-2018: "Honkvaste Huismus laat Baarlo achter zich":  lees verder

Wedstrijdstatistiek
 
Doelpunten:
0-1 Jeroen van Wijlick (35e min.)
1-1 Roel Bouten (e.d.; 37e min.)
 
Arbiter: Islam Elsayyad
Toeschouwers: 100

Wedstrijdformulier: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

 
Naar boven