25/11/2018 | HBSV - Baarlo 0 - 0 (0-0)

Na de gelijke spelen tegen MVC’19 en Helden is ook de derde burenstrijd voor Baarlo dit seizoen in een remise geëindigd. Ook in Hout-Blerick wisten de roodzwarten op bezoek bij noorderbuur HBSV het verschil namelijk niet te maken . Een duel met veel strijd op het middenveld maar weinig wol voor beide doelen, dat gezien de verhoudingen uiteindelijk terecht in een puntendeling eindigde.

20181125 HBSV Baarlo 01Beide ploegen wisten op deze frisse herfstmiddag het spaarzaam opgekomen publiek niet echt op te warmen. Vanaf het eerste beginsignaal tot het eindsignaal  van de prima leidende arbiter Kerkhof uit het Brabantse Nuland waren er wel veel goede bedoelingen van beide teams op het zware veld, maar was de uitkomst uiteindelijk te vaak ‘net niet’.

Na een lange aftastperiode was de eerste echte kans in de wedstrijd pas na een half uur spelen. Een hard en gevaarlijk afstandsschot van een HBSV-speler, dat met een katachtige safe van Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg tot hoekschop werd verwerkt. Een vijftal minuten later kreeg de thuisclub dé kans op de openingstreffer op een presenteerblaadje aangeboden na een ongelukkige misser in de Baarlo-defensie. Vogelvrij voor doel produceerde een blijkbaar volkomen verraste HBSV-aanvaller tot opluchting van de roodzwarten slechts een afzwaaier. Baarlo kon hier in het eerste part van de wedstrijd slechts enkele speldenprikken tegenover stellen, die eveneens geen succes opleverden.

20181125 HBSV Baarlo 02De 2e helft eenzelfde wedstrijdbeeld waarbij de aanvallen lange tijd veelal al voor beider strafschopgebieden smoorden.  Net als voor rust kwam er pas in de slotkwartier iets meer leven in de brouwerij. Waar voor rust HBSV hiervoor verantwoordelijk was, was dat nu Baarlo. In dit slotoffensief werd HBSV onder druk gezet en wist invaller Jeroen van Wijlick zich bijna tot matchwinnaar te kronen. Met nog slechts enkele minuten te spelen klopte hij met een listige kopbal HBSV-doelman Jules Peeters. Via de binnenkant van de paal caramboleerde de bal echter weer het veld in, waar Matthijs Hanssen net te laat kwam om in de rebound alsnog te scoren en HBSV met de schrik vrij kwam. Daarmee eindigde de wedstrijd in de stand waarmee ook werd begonnen: 0-0.

Met het ene winstpuntje schiet Baarlo weinig op. De ploeg is nu zelfs alleen hekkensluiter geworden. Volgende week weer een nieuwe kans om die plek snel weer te verlaten. Dan komt middenmoter Ysselsteyn op bezoek dat met slechts 4 winstpunten meer op de 6e plaats staat. Geeft nog eens aan hoe dicht de ploegen in deze klasse (weer) bij elkaar staan. Hopelijk de eerste thuiszege voor Baarlo in eigen huis.

Foto boven: Baarlo-verdediger Roel Bouten kopt op goal vanuit een hoekschop.
Foto beneden: Bram Reumkens in een poging een HBSV-speler te omzeilen.
Klik op foto's om te vergroten.

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


 

Wedstrijdstatistiek
 
Arbiter: Ron Kerkhof (Nuland)
Toeschouwers: 60

 Wedstrijdformulier:  lees verder


Teampagina Baarlo 1:  klik hier


 

Naar boven