18/11/2018 | Baarlo – Helden 2 - 2 (1-1)

Twee hardwerkende ploegen hielden elkaar in een kwalitatief mager maar wel spannend duel volkomen in evenwicht. De gasten uit Helden kwamen tot tweemaal toe op voorsprong, maar evenvele malen had Baarlo een antwoord vrij snel klaar. Beide ploegen hadden uitzicht op winst, maar moesten uiteindelijk leven met het - terechte – gelijkspel.  

20181118 Baarlo Helden 01De openingsfase van deze Peel en Maas derby was licht in het voordeel van Helden dat de meeste dreiging toonde, mede het gevolg van bij tijd en wijle matig verdedigend spel aan Baarlo-zijde. Het openingsdoelpunt van de gasten na een tiental minuten was daarvan ook het directe gevolg. Baarlo-vleugelverdediger Jort Poels maaide ongelukkig over een doorsteekbal door het centrum, waardoor voor Helden-aanvaller Mairen Zeevenhoven de weg naar het Baarlose doel open lag . Die pakte dit cadeautje gretig uit en schoot Helden koeltjes op voorsprong: 0-1. Nauwelijks vijf minuten later maakte Jort Poels zijn fatale misser echter weer helemaal goed. Opkomend over de linkervleugel gaf hij een perfecte assist op Wouter Peeters, die voorbij de tweede paal twee Helden-verdedigers met een fraaie actie het bos instuurde om vervolgens met een ongenadig hard schot de  roos te treffen: 1-1. Dat werd ook de ruststand want in het vervolg van de eerste helft bleven beide verdedigingen overeind.

20181118 Baarlo Helden 02

De tweede helft was qua wedstrijdbeeld praktisch identiek aan dat van voor de rust. Twee offensief ingestelde ploegen, nog immer rommelig spel en weer twee snelle doelpunten. Allereerst opnieuw voor Helden waar hun goaltjesdief Ton Peeters al een minuut of zeven na de thee zijn visitekaartje af gaf: 1-2. Helden was nog in de zevende hemel van deze treffer toen de gelijkmaker nog geen minuut later aan de andere kant van het veld alweer een feit was. Na een mooie aanval over de rechterflank waar Arman Melkonjan een Helden-verdediger fraai uitspeelde en met een voorzet op maat Sander Gulev bereikte. De Baarlose middenvelder gaf met een bekeken diagonale schuiver de Helden-goalie het nakijken: 2-2. In het laatste half uur met weinig tot geen kansen kregen beide ploegen vervolgens ieder nog één goede mogelijkheid om alsnog de volle buit te pakken, maar lieten die liggen.

 

Met het ene winstpuntje schieten beide ploegen op de ranglijst nauwelijks iets op. Helden blijft middenmoter en wist zijn voorsprong op de staartploegen daarmee niet te vergroten. Door de winst van Merefeldia op Laar is Baarlo nu zelfs hekkensluiter geworden. De afstand tot de middenmoot-ploegen en zelfs subtop is gelukkig nog zeer gering en het seizoen nog lang. Een paar zege’s en het ‘leven’ ziet er weer veel rooskleuriger uit, maar die moeten er dan wel zo spoedig mogelijk komen.

Verslag: LenG

Foto 1: Roel Bouten in een luchtduel verwikkeld met  Helden-spits Ton Peeters "over de rug" van Sander Gulev..
Foto 2: Arman Melkonjan snelt langs een enkele Helden-verdedigers.
Klik op foto's om te vergroten.

PS: Meer foto's van dit duel volgen later nog in het fotoalbum Baarlo 1. Dus kom nog een keer terug naar deze site.


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Mairen Zeevenhoven (11e min.)
1-1 Wouter Peeters (16e min.)
1-2 Ton Peeters (52e min)
2-2 Sander Gulev (53e min..)
 
Arbiter: Chris-Stan van Daal (Heeswijk-Dinther)
Toeschouwers: 150

 Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

 

 

Naar boven