04/11/2018 | Merefeldia - Baarlo 0 - 0 (0-0)

Pijnlijk verlies voor Baarlo in het ‘kelderduel’ bij hekkensluiter Merefeldia, waardoor de roodzwarten nu samen met de Nederweertenaren de rode lantaarn torsen. De vroege Baarlose openingstreffer in dit kwalitatief uiterst matige treffen gaf nog enige hoop, maar die meevaller werd al bijna even snel weer uit handen gegeven. Waarna het spelniveau van kwaad naar erger ging met uiteindelijk een nederlaag als logisch gevolg.

20181104 Merefeldia Baarlo 01Door blessures en schorsingen moest Baarlo-trainer Rob Geenen opnieuw concessies doen in de opstelling van zijn ploeg. Bijna wekelijks gedwongen geschuif in posities en linies, hetgeen het spel zichtbaar geen goed doet. Ook nu in het duel tegen het als laatste geklasseerde Merefeldia dat nog geen zege wist te boeken, ging er dan ook veel mis. Een pijlsnelle openingstreffer van Matthijs Hanssen, die de Merefeldia-doelman al na een minuut of drie met een fraaie lob het nakijken gaf mocht niet baten: 0-1. Integendeel, nauwelijks drie minuten later was de stand weer in evenwicht. Ingeleid door onnodig balverlies op het middenveld en vervolgens gestuntel in de verdediging. Uit een lage voorzet vanaf de rechterflank kon Merefeldia-speler Jay Stals simpel binnen tikken: 1-1. En nauwelijks een kwartier later lag de volgende treffer van hem in het netje achter Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg. Weer een treffer die Baarlo vooral zichzelf mocht aanrekenen: 1-2. Pogingen om de bakens weer te verzetten mislukten kansloos door slechte passes of verkeerde keuzes. Ook Merefeldia wist voor rust de spaarzame toeschouwers langs de lijn niet meer in extase te brengen.

20181104 Merefeldia Baarlo 02

 

En in de 2e helft veranderde dat spelbeeld nauwelijks. De kansen van beide ploegen tezamen waren gemakkelijk op één hand te tellen. De hoogtepunten moesten uit twee standaardsituaties komen. Allereerst voor Baarlo waar Bram Reumkens - een van het handjevol lichtpuntjes in het team - dichtbij een treffer was, maar net een greintje geluk tekort kwam. Halverwege de 2e helft trof hij namelijk met een gericht schot uit een vrije trap de binnenkant van de paal, waarbij de bal via de rug van de al verslagen Merefeldia-doelman miraculeus over het doel caramboleerde. En de thuisclub wonderbaarlijk ontsnapte aan de gelijkmaker, die wellicht voor een ommekeer in het duel had kunnen zorgen. In de absolute slotfase leidde een vrije trap van Merefeldia-speler Gijs Wullems wel tot een treffer. Een schot van afstand dat door een woud van spelers doel trof en waarmee hij de wedstrijd definitief in het slot gooide: 3-1.

 

Even op de blaren zitten en vervolgens snel weer dit duel vergeten is het devies voor Baarlo. Die tijd krijgt de ploeg, want a.s. weekend is er geen competitievoetbal. Pas zondag 18 november is er het thuisduel tegen buur Helden, dat mede dankzij het werk van voormalig Baarlo-trainer Rob Jacobs weer terug is in de vertrouwde 3e klasse. Maar eerst speelt Baarlo a.s. vrijdag 9 november, aanvang 20.00 uur, nog een bekerduel in en tegen 4e klasser Swalmen.

Verslag: LenG

Foto boven: Bram Reumkens probeert tevergeefs een pass van een Merefeldia-speler te onderscheppen..
Foto beneden: Sander Gulev tikt de bal tussen twee Merefeldia-spelers door.
(Klik op foto's voor grotere weergave.)
 
PS: Meer foto's van dit duel in het fotoalbum Baarlo 1

Wedstrijdstatistiek
Doelpunten:
1-0 Matthijs Hanssen (3e min.)
1-1 Jay Stals (6e min.)
2-1 Jay Stals (21e min.)
3-1 Gijs Wullems (86e min.)
 
Arbiter: Jester Francisca
Toeschouwers: 50

 Wedstrijdformulier:  lees verder


Teampagina Baarlo 1:  klik hier


 

Naar boven