28/10/2018 | Baarlo - Liessel 1 - 2 (0-0)

Baarlo wacht nog steeds op de eerste zege op eigen veld in het nieuwe seizoen. In het 3e thuisduel van het nieuwe seizoen bleek ditmaal ook promovendus Liessel uiteindelijk een niet te nemen horde. Baarlo schoot - met name in de 2e helft - in fysiek opzicht tekort. De twee tegentreffers werden bovendien te gemakkelijk weg gegeven en een paar grote kansen onbenut gelaten. Waarmee deze volkomen onnodige nederlaag is verklaard.

20181028 Baarlo Liessel 01In de beginfase van dit matige duel overheersten beide verdedigingen. Het minieme overwicht van Baarlo qua balbezit leverde vooralsnog nauwelijks mogelijkheden op en ook de Brabantse gasten konden offensief geen potten breken. Pas halverwege de eerste helft was er de eerste kans te noteren. Gelijk een dot van een kans voor Baarlo op de openingstreffer. Op een bekeken pass van Arman Melkonjan dwars door de verdediging had Tayo Janssen vrije doortocht naar het doel. De Baarlose aanvaller wist de uit zijn doel komende Liessel-doelman echter niet te verschalken. Ook de gasten hadden pal voor rust nog een mogelijkheid om de score te openen, maar lieten die eveneens liggen waarmee de matige eerste helft qua spelbeeld terecht met een bloedeloze 0-0 stand werd afgesloten.

20181028 Baarlo Liessel 02Na rust maakte met name Liessel er meer en meer een fysieke strijd van, waarbij soms forse charges ‘op het randje’ niet uit de weg werden gegaan. De eerste kansjes waren niettemin nog voor Baarlo. Een niet ongevaarlijk schot van Rik Schotman ging net naast en een schot van grote afstand van de na rust ingevallen Wouter Peeters scheerde over de reeds geklopte Liessel-goalie rakelings over het doel. Uit het niets viel de openingstreffer echter rond het uur spelen aan de andere kant. Een volkomen onnodige treffer die Baarlo zich als gevolg van uiterst matig verdedigen zelf kon aanrekenen. Liessel-aanvaller Hein van Kemenade profiteerde: 0-1. En een klein kwartier later ging Matthijs Hanssen in de fout na een onreglementaire actie waardoor de bal op de elfmeterstip belandde. Namens de gasten gaf Luuk Engels van daaruit Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg andermaal het nakijken: 0-2. Kort hierna moest Liessel-speler Mark van Loon vanwege een tweede gele kaart naar de kant. Deze was nog maar net naar de kleedkamer of Baarlo profiteerde al van de overtalsituatie. Wouter Peeters deed een tweede poging met een lob van grote afstand en ditmaal was het wel raak: 1-2. Even later moest echter ook Baarlo-speler Dennis Beurskens vanwege een tweede gele prent vertrekken en waren beide teams getalsmatig weer in evenwicht. In de slotfase had de ingevallen Noud Schotman nog dé kans op de gelijkmaker, die op zich niet onverdiend zou zijn geweest. Uit een voorzet op maat van de eveneens ingevallen Jeroen van Wijlick kopte hij echter in vogelvrije positie centimeters langs de voor Baarlo verkeerde kant van de paal. Ondanks druk van Baarlo bleef Liessel tot het laatste fluitsignaal van de wedstrijd overeind.

Na afloop was de teleurstelling bij Baarlo groot in het besef de punten onnodig te hebben ingeleverd bij de gasten uit Liessel. A.s. zondag staat het uitduel in Nederweert bij de huidige hekkensluiter Merefeldia te wachten. Al vroeg in het seizoen een soort van sleutelduel voor Baarlo. Want bij een nederlaag komen de roodzwarten ook terecht in de hoek waar de klappen vallen. Bij winst is er weer uitzicht op de weg naar boven.

Verslag: LenG

PS: Meer foto's van dit en andere duels in het fotoalbum Baarlo 1.


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Hein van Kemenade (59e min.)
0-2 Luuk Engels (70e min.;penalty)
1-2 Wouter Peeters (77e min.)

Arbiter: Lambert van der Ven  (Heeswijk-Dinther)
Toeschouwers: 150


Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven