21/10/2018 | SV Laar - Baarlo 3 - 3 (2-2)

Op het kunstgrasveld van SV laar ontspon zich van meet af aan een vermakelijk duel met veel opportunistisch spel en liefst 6 doelpunten keurig verdeeld over beide teams. Voor rust nam Baarlo tot tweemaal toe een voorsprong, maar de thuisclub had steeds een antwoord klaar. In de 2e helft was dat precies omgekeerd, al kwamen beide ploegen toen elk maar één keer tot scoren.

20181021 SVLaar Baarlo 01Net als vorige week in het duel tegen SV Blerick liet Baarlo er in de beginfase ook geen (kunst)gras over groeien. Meteen in de aanval en waar het vorige week nog bijna een uur moest wachten op de openingstreffer kwam het succes nu al heel snel. Nog geen vier minuten gespeeld en het scorebord gaf al een 0-1 voorsprong aan. Een assist van Dennis van de Vinne op Bram Reumkens. Van net buiten buiten het strafschopgebied haalde die meteen uit en met een lage schuiver trof hij in de verre hoek doel: 0-1. Lang plezier had Baarlo echter niet van de voorsprong, want na iets meer dan een kwartier spelen kwam SV Laar alweer langszij door een zwabberend afstandsschot waardoor Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg pijnlijk verrast werd: 1-1.

Maar nog geen tien minuten later nam Baarlo opnieuw de leiding. Op een lage voorzet van de over de rechterflank opgekomen laatste man Roel Bouten tikte Matthijs Hanssen de bal van dichtbij  langs Laar-doelman Dino Julicher binnen: 1-2. Daarna was Arman Melkonjan nog dicht bij een 3e Baarlose treffer. Zijn inzet op een assist van Dennis van de Vinne werd echter op de doellijn gekeerd door een Laar-verdediger. Baarlo leek met een 1-2 voorsprong de rust te gaan halen. Leek, want in de blessuretijd voor rust liet de ploeg zich toch nog verrassen. Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg kreeg de bal niet klemvast na een houdbaar lijkend schot op doel en SV Laar aanvaller Luc Seerden was er als de kippen bij om dat slippertje af te straffen: 2-2.

20181021 SVLaar Baarlo 02Ook in de tweede helft een op en neer golvende wedstrijd. De eerste kans was weer voor  Baarlo. Verdediger Jort Pouls was dicht bij een treffer toen hij uit een vrije trap ter hoogte van de 2e paal vrij kon inkoppen. Maar hij gaf de bal net niet genoeg richting mee, waardoor die rakelings voorlangs de verre paal over de achterlijn rolde.  Met nog een klein half uur te spelen was het aan de andere kant wel raak. Vrij gespeeld voor het Baarlo-doel maakte Laar-speler Glenn Sonneville geen fout: 3-2. En liep nu Baarlo dus achter de feiten aan. Trainer Rob Geenen bracht met Tayo Janssen - voor het eerst weer spelend dit seizoen - en Jeroen van Wijlick enkele wijzigingen aan in zijn team. En met succes. De Laar-defensie werd in de slotfase onder druk gezet en bezweek ook een 6-tal minuten voor tijd. Een door Matthijs Hanssen teruggelegde bal werd van buiten de zestien door Rik Schotman met een ‘knoerharde’ lage pegel onhoudbaar in de hoek van het Laar-doel getorpedeerd: 3-3. Met deze stand werd ook het laatste fluitsignaal van de prima leidende Panningse arbiter Bruijnen gehaald.

 

Met de puntendeling konden (en moesten) beide ploegen uiteindelijk vrede hebben. Na twee uitduels heeft Baarlo a.s. zondag weer een thuiswedstrijd. Dan komt Liessel op bezoek. De promovendus heeft een goede competitiestart gemaakt en vertoeft in de top drie van het klassement. Baarlo moet dus weer aan de bak!

Verslag: LenG

Foto boven: Baarlo-verdediger Jort Pouls probeert twee tegenstanders te omzeilen.
Foto beneden: Baarlo-aanvaller Tayo Janssen laat een tegenstander de hakken zien.

PS: Meer foto's van dit en andere duels in het fotoalbum Baarlo 1


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Bram Reumkens (4e min.)
1-1 Nick van de Sommen  (17e min.)
1-2 Matthijs Hanssen (24e min.
2-2 Luc Seerden (45e min. +1)
3-2 Glenn Sonneville (62e min.)
3-3 Rik Schotman (84e min.)
 
Arbiter: G. de Bruijn (Panningen)
Toeschouwers: 100

Wedstrijdformulier:  lees verder


Teampagina Baarlo 1:  klik hier


 

Naar boven