14/10/2018 | SV Blerick – Baarlo 0 - 3 (0-0)

Baarlo heeft de opgaande lijn die vorige week al zichtbaar was in de thuisderby tegen MVC’19 doorgetrokken bij het bezoekje aan SV Blerick, vorig seizoen nog 2e klasser maar nu bouwend aan een vernieuwd team. Van meet af aan waren de roodzwarten de ploeg met de meeste dreiging. Bijna een uur lang zonder resultaat, maar na de 0-1 was de ban gebroken en volgden er nog twee treffers. De eerste dik verdiende overwinning in het nieuwe seizoen is daarmee binnen!

20181014 SVBlerick Baarlo 01Vanaf de aftrap van deze regioderby liet Baarlo zien volop te willen gaan voor een zege. Al in de allereerste minuut was Dennis van de Vinne dichtbij een eerste treffer, profiterend van twijfel in de Blerick-defensie. Uit zijn inzet vanuit een scherpe hoek rolde de bal rakelings voorlangs de doellijn. En nauwelijks vijf minuten later dwong de opgekomen centrumverdediger Roel Bouten, aangespeeld vanuit een vrije trap, de Blerickse goalie Dylan Hauser tot een reflex om alsnog de openingstreffer te voorkomen. De eerste kans voor de thuisclub viel pas na ongeveer een kwartier spelen te noteren. Een ingekopte bal die ditmaal rakelings voorlangs het Baarlose doel rolde. In de resterende tijd voor de rust bleef Baarlo de ploeg met de betere mogelijkheden, maar beide ploegen slaagden er niet in de defensies te slechten.

 

20181014 SVBlerick Baarlo 02

In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld nauwelijks. Baarlo bleef aanvallend gezien de meest gevaarlijke ploeg en gaf defensief nauwelijks nog iets weg. Pas tegen het uur spelen leverde dit rendement op. Routinier Wouter Peeters, vers ingevallen voor de ijverige maar moegestreden Arman Melkonjan, lanceerde Dennis van de Vinne met een slim diagonaal passje dwars door de Blerick-defensie. Met een technisch perfect uitgevoerd lobje klopte deze de uit zijn doel komende Blerickse goalie Dylan Hauser: 0-1. En een tiental minuten later werd de Baarlose voorsprong nog verdubbeld. Een inzet van Wouter Peeters vanuit een hoekschop kon nog op de lijn gekeerd kon worden. In de rebound wist Rik Schotman echter de bal van dichtbij alsnog binnen te tikken: 0-2. In een dappere poging de bakens alsnog te verzetten ging de thuisclub meer risico’s. Daarvan profiteerde Baarlo in de absolute slotfase nogmaals. Vrij voor doel omspeelde invaller Jeroen van Wijlick de Blerickse sluitpost om daarna de bal simpel in het lege doel te schuiven: 0-3.

 

De eerste zege in het nog jonge seizoen is hiermee binnen tot opluchting van de ploeg, begeleiding en supporters. Komende zondag staat er weer een uitwedstrijd op het programma. In Laar gaat Baarlo opnieuw proberen puntenwinst te boeken. Laar is ietwat beter gestart dan Baarlo, maar de overwinning op SV Blerick en vooral de manier waarop moet de roodzwarten het nodige vertrouwen geven om deze opgave tot een goed einde te brengen.

Verslag: LenG

Foto boven: Arman Melkonjan probeert een muur van opponenten te slechten
Foto beneden: Rik Schotman juicht na zijn treffer, de 2e voor Baarlo.
(Klik op foto's om te vergroten.)

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Dennis van de Vinne (58e min.)
0-2  Rik Schotman (68e min.)
0-3  Jeroen van Wijlick (88e min.)

Arbiter: Nico Slavenburg (Lomm)
Toeschouwers: 150


Wedstrijdformulier:  lees verder


Teampagina Baarlo 1:  klik hier


Naar boven