07/10/2018 | Baarlo - MVC'19 1 - 1 (1-1)

Onder een lekker herfstzonnetje wisten zowel Baarlo als MVC’19 het verschil niet te maken in een niet hoogstaande maar wel onderhoudende derby met veel ‘kick and rush’ voetbal. Met het 1-1 gelijkspel konden beide ploegen gezien het wedstrijdverloop na afloop van de ‘klassieker’ goed leven.

20181007 Baarlo MVC19 01MVC’19 begon dankzij de goede competitiestart vol zelfvertrouwen aan het duel en was in de openingsfase ook de ploeg met de meeste dreiging. Toch duurde het nog enige tijd voordat de eerste echte grote kans zich voordeed. Dat was pas na een kleine 20 minuten, maar toen was het ook gelijk raak voor de gasten. Bij een steekpass dwars door het centrum werd twijfelachtig ingrijpen binnen de Baarlose defensie genadeloos afgestraft door MVC’19-speler Clim Moonen. Vrij voor Jeffrey Schouenberg gaf hij de Baarlose sluitpost geen schijn van kans: 0-1.

MVC’19 verzuimde hierna door te drukken en langzaam maar zeker nam Baarlo het initiatief over. Een eerste waarschuwingsschot werd afgegeven door Matthijs Hanssen die halverwege de eerste helft vanaf de linkerflank door de MVC’19-defensie sneed. Zijn inzet kon nog worden gekeerd door MVC’19-doelman Stan Caris. Een minuut of vijf later viel de gelijkmaker alsnog. Opnieuw ingeleid vanaf de linkerflank. Nu was het Rik Schotman die enkele MVC-verdedigers zijn hakken liet zien en de bal met een lage voorzet voorlangs het doel panklaar legde voor Matthijs Hanssen. Die als een vogeltje zo vrij bij de 2e paal de bal simpel kon binnen tikken: 1-1. Enkele minuten later was de Baarlose aanvalsleider in een vergelijkbare situatie zelfs heel dicht bij zijn 2e treffer. Nu op aangeven van Dennis van de Vinne, maar ditmaal rolde de bal uit diens inzet via de vingertoppen van de MVC-sluitpost en de paal langs het doel.

20181007 Baarlo MVC19 02

Ook in de 2e helft weinig vloeiende aanvallen, veel balverlies aan beide kanten maar wel weer veel strijd wat het duel toch weer het aanzien waard maakte. Weinig echt grote kansen, maar wel diverse flipperkastsituaties voor beide doelen. De allergrootste kans was er voor MVC’19-speler Daan Peeters, die net als zijn teamgenoot Clim Moonen voor rust vrije doortocht kreeg naar het Baarlose doel. Nu werd de goed uit zijn doel komende Jeffrey Schouenberg winnaar van het onderlinge duel. In de slotfase was Baarlo op zijn beurt dicht bij de overwinning. Eerst zag Jeroen van Wylick een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel en in de blessuretijd belandde de bal uit een vrije trap van Dennis van de Vinne op de lat van het MVC-doel. Het bleef uiteindelijk bij een terechte puntendeling.

Voor MVC’19 na twee zege’s het eerste puntenverlies. Voor Baarlo na twee nederlagen op rij het eerste winstpuntje in het nieuwe seizoen. Hopelijk de inleiding voor weer betere tijden. Dat zal dan a.s. zondag moeten blijken in het uitduel bij het ook matig gestarte SV Blerick, dat na enkele seizoenen hogerop weer teruggekeerd is in de 3e klasse.

Verslag en foto's: LenG

Foto boven: Baarloos laatste man Roel Bouten in een luchtduel verwikkeld met MVC-spits Ron v.d. Kerkhof
Foto onder: Baarlo-aanvaller Arman Melkonjan in actie.
(Klik op foto's om te vergroten.)

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder

Verslag Dagblad De Limburger: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Clim Moonen (18e min.)
1-1 Matthijs Hanssen (30e min.)

Arbiter: Raymond Karavla (Cuijck)
Toeschouwers: 250


Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven