30/09/2018 | Baarlo 1 – NWC 1 0-1 (0-0)

In de eerste helft tekende zich al snel af dat een goed resultaat voor Baarlo in dit duel een hels karwei zou worden. Niettemin bleven de roodzwarten heel lang uitzicht houden op één punt dankzij uitstekende keeperswerk van Jeffrey Schouenberg. De Baarlose sluitpost, na afloop van het duel volkomen terecht uitgeroepen tot “Man of the match, moest in de slotfase toch éénmaal capituleren.

20180930 Baarlo NWCasten 01

Baarlo mocht zich in de eerste helft de handjes dichtknijpen dat het tot aan de rust 0-0 bleef. NWC, nog niet zolang geleden eersteklasser, was gewoonweg de veel betere ploeg. Vooral ook fysiek moest Baarlo het afleggen tegen deze sterke tegenstander. De roodzwarten wisten zich voor de rust geen noemenswaardige kans te creëren. Na een half uur spelen kwam Baarlo zelf heel goed weg bij een “flipperkast-situatie” voor het eigen doel, waarbij de bal als een wonder niet in het doel belandde. Het ene na het andere schot werd geblokt en/of tegen gehouden, mede door superieure reflexen van Jeffrey Schouenberg. Een tiental minuten voor rust moest verdediger Kay Nellen geblesseerd het veld verlaten, wat Baarlo-trainer Rob Geenen in de slotfase van de eerste helft noopte tot aanpassingen in zijn team. De rust werd desondanks zonder schade gehaald.

In de 2e helft helaas geen ommekeer qua wedstrijdbeeld. Dat speelde zich voornamelijk weer af op de Baarlose helft. Via Arjan Melkonjan was er voor Baarlo een kansje, maar de uiteindelijke doelpoging was niet voldoende voor succes. NWC daarentegen kreeg kans op kans en voerde na een kwartiertje spelen het tempo nog eens op. Het was gewoon een kwestie van tijd dat de openingstreffer voor NWC op het scorebord zou verschijnen. Dat liet echter nog heel lang op zich wachten, omdat opnieuw Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg een grote sta-in-de-weg bleek te zijn voor de gastploeg. Tot frustratie van de Brabanders pakte die de ene na de andere bal. Alleen voor hem was een winstpunt verdiend geweest. Maar negentig minuten lang alles uit je doel ranselen bleek helaas toch niet mogelijk, want NWC sloeg in de absolute slotfase alsnog toe na een hoekschop. Na de 0-1 kreeg Baarlo pal voor tijd nog wel een klein kansje om alsnog tegen de verhouding in een puntje te redden, maar dat zat er uiteindelijk niet in. Het bleef bij een verdiende - zij het benauwde zege - voor NWC, waarop verder niks viel af te dingen.

Na twee competitieduels is Baarlo dus nog puntloos. Op zich nog geen ramp want het seizoen is nog lang, maar toch. Uitgerekend nu komt a.s. zondag ook nog eens rivaal MVC’19 op bezoek. De Breetse ploeg maakte in tegenstelling tot Baarlo met twee opeenvolgende zege’s wel een vliegende competitiestart. De omgekeerde situatie van vorig seizoen. MVC'19 is dus licht favoriet. Maar wellicht juist een positieve stimulans voor Baarlo om in deze echte P&M derby beter voor de dag te komen en de eerste punt(en)winst van het nieuwe seizoen te boeken.

Verslag met dank aan aantekeningen van Coen Berden.

Foto: Jan Smits (Opkomst van beide teams met pupillen van de week)

PS: Geen wedstrijdfoto's ditmaal..

Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2018-2019


Wedstrijdstatistiek
Doelpunt
0-1 Jeremias Carlos David (83e min.)

Arbiter: Alex Reddy (Helmond)
Toeschouwers: 125


Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven