01/03/2015 Baarlo - IVO : 2 - 0 (0-0)

Voor beide teams was het er op of er onder in dit degradatieduel. Met name voor hekkensluiter IVO was het een van de laatste strohalmen om het vege lijf nog te redden. Uiteindelijk zegevierde Baarlo dat de zege ook broodnodig had in de strijd om lijfsbehoud. Op basis van de 2e helft, waarin Baarlo domineerde en de gebroeders Hanssen uiteindelijk ook het verschil maakten, was de zege verdiend.

De eerste helft werd bepaald door twee momenten pal aan het begin van het duel en pal voor rust. Nog voor de eerste minuut was verstreken was een IVO-speler vanuit een vrije positie met een gericht afstandsschot bij de eerste de beste aanval heel dicht bij de openingstreffer. In een reflex voorkwam Baarlo-doelman René Schroemges met zijn vingertoppen dat zijn team al vanaf het begin achter de feiten aan moest lopen. 

20150301 Baarlo IVO 01

Wouter Peeters legt aan voor een schot op de lat. (Foto:LenG).

Op slag van rust kwam IVO op haar beurt heel goed weg toen Wouter Peeters van dichtbij de dwarsligger boven de al geslagen IVO-doelman Thomas Notermans testte. Tussen beide momenten in was het een echt degradatieduel met twee matig acterende ploegen en weinig tot geen hoogtepunten. 

In de 2e helft veranderde het spelbeeld ten goede mede doordat Baarlo-trainer Rob Geenen zijn ploeg op enkele essentiële plaatsen wijzigde. Met meer dynamiek trok Baarlo na rust het initiatief naar zich toe, al was de eerste mogelijkheid al weer enkele minuten na de hervatting voor de gasten uit Velden. Die werd echter jammerlijk gemist. Daarna domineerde Baarlo. Na ruim een uur spelen betaalde dit zich uit na een prima opgezette aanval. De opgekomen centrumverdediger Frank van Oyen speelde de naar de rechtervleugel uitgeweken Michiel Hanssen aan. Deze leverde vervolgens een perfecte voorzet voorlangs het IVO-doel af, die door Matthijs Hanssen hard en fraai werd binnen geschoten: 1-0. 

20150301 Baarlo IVO 02

Brian Maukisch schermt de bal af voor een tegenspeler . (Foto:LenG).

Baarlo denderde door, ondanks enkele stevige overtredingen van de kant van IVO om het offensief te breken. Een klein kwartier voor tijd viel de definitieve beslissing. Aangespeeld door Wouter Peeters verschalkte Michiel Hanssen met een bekeken schuiver de IVO-defensie : 2-0. De gasten drongen in de slotfase nog even aan, maar uiteindelijk kwam Baarlo op de counter in blessuretijd nog het dichtst bij een volgende treffer bij een afstandsschot van Mike Spolders dat op de paal uiteen spatte. 


Dankzij de belangrijke driepunter heeft Baarlo de degradatiezone weer eens verlaten ten koste van RKVB Baexem dat in eigen huis in het andere degradatieduel tegen Helden met liefst 1-4 kopje onder ging. Voor IVO wordt het nog een heel lastig karwei om lijfsbehoud nog veilig te stellen. Baarlo treft komende zondag in Helmond op de nog steeds ongeslagen koploper Mierlo Hout, dat de laatste weken toch wat puntjes heeft gemorst via enkele gelijke spelen. Dus wie weet kan Baarlo nog voor een verrassing zorgdragen. 

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Matthijs Hanssen (63e min.)
2-0 Michiel Hanssen (78e min.)
Toeschouwers : 150
Scheidsrechter : Y. Bloemen (Blerick) 

PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Klik hier voor: Verslag Dagblad De Limburger : Baarlo-IVO (d.d.02-03-2015)

Naar boven