23/09/2018 | IVO - Baarlo 1 - 0 (0-0)

Helaas voor Baarlo een valse competitiestart waar IVO op eigen veld middels een nipte 1-0 zege de meest gelukkige ploeg was en de eerste drie te verdienen punten thuis hield. Op een door de gestage regen moeilijk bespeelbaar veld werd een standaardsituatie vroeg in de 2e helft Baarlo uiteindelijk fataal.

20180923 IVO Baarlo 01Druilerige herfstomstandigheden in Velden waar het vele hemelwater de speelweide doorweekt had en waar het op bepaalde stukken af en toe meer op een waterballet leek. Dat maakte het voor de acteurs op het veld moeilijk om er een vermakelijke wedstrijd van te maken voor het spaarzame publiek langs de lijn. Ondanks de inzet die beide teams toonden werd het mede daardoor een matig en vooral fysiek duel waarin de echte kansen gemakkelijk op één hand te tellen waren.

In de beginfase was het IVO wat druk probeerde te zetten op de Baarlose defensie. Het openingsoffensiefje leverde echter nauwelijks iets op. Een bal gevaarlijk voorlangs het doel, maar dat was het dan ook. Na een minuut of tien deed Dennis van de Vinne namens Baarlo aan de andere kant op de counter hetzelfde. Waarna het Veldense offensief luwde en er zich een evenwichtige wedstrijd ontwikkelde met veel geploeter op het middenveld en voor beide doelen wat mogelijkheden. Maar meer dan dat ook niet. Beide defensies bleven vrij gemakkelijk overeind.

De 2e helft leek zich op dezelfde wijze te gaan ontwikkelen. Echter uit het niets kwam IVO een kleine tien minuten na de theepauze op voorsprong. Na een hoekschop waarbij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied werd ingeschoten door IVO-speler Lars Derks en als een wonder door een woud van spelers in het Baarlose doel belandde: 1-0.

20180923 IVO Baarlo 02Baarlo had daarna nog ruim een half uur de tijd om de stand weer in evenwicht te brengen wat de krachtsverhoudingen eer zou hebben aangedaan. Het team deed daarvoor nog zijn uiterste best, maar vaak door onnauwkeurigheden in de eindpass of verkeerde keuzes kwam de kleine voorsprong van de thuisclub niet echt meer in gevaar. Roel Bouten was nog het meest dichtbij de gelijkmaker met een kopbal die net over het doel zeilde. Aan de andere kant eenzelfde beeld. Pas in de absolute slotfase toen Baarlo veel risico’s nam en veel ruimte weggaf kwam IVO op de counter tot een doelpoging waarbij de bal gedragen door de wind over Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg op de lat zeilde. In de 1-0 stand kwam geen verandering meer.

 

 

Een ongelukkige competitiestart dus voor Baarlo, dat echter snel deze teleurstelling moet verwerken en zijn pijlen nu moet richten op de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen a.s. zondag tegen NWC. De ploeg uit Asten degradeerde vorig seizoen uit de 2e klasse en zal er op gebrand zijn het verloren terrein snel terug te winnen. Baarlo weet dus wat haar te wachten en te doen staat!

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunt:
1-0 Lars Derks (55e min.)

Arbiter: Rudy Klaassen (Tegelen)
Toeschouwers: 50


Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1:  klik hier


 

Naar boven