Het nieuwe  voetbalseizoen is in de afgelopen weken officieel ingezet met de bekercompetitie. Baarlo heeft als 3e klasser zijn favorietenrol in de eerste ronde volledig waargemaakt door ongeslagen, zonder puntverlies en zelfs zonder tegentreffers als eerste te eindigen in de poule waaraan verder deelnamen de 4e klassers FCV Venlo en TSC'04 alsmede 5e klasser Kwiek Venlo.

20180909 Baarlo FCV beker

Het eerste bekerduel in Venlo-Zuid op zondag 2 september jl. tegen Kwiek Venlo leverde een magere 0-1 zege op na een matig duel, waarin duidelijk werd dat het wedstrijdritme nog moest komen. Desondanks winst dankzij een treffer van Jeroen van Wijlick in de eerste helft.

Op kermiszondag 9 september ging het thuis tegen FCV Venlo, vorig seizoen nog competitietegenstander, al iets beter. Althans in de 2e helft, want in de eerste helft was het nog niet opperbest. Daarin combineerden de gasten uit ‘t Ven zelfs iets gemakkelijker, maar defensief bleef Baarlo relatief gemakkelijk overeind. Enigszins gelukkig en ietwat tegen de verhouding kwamen de roodzwarten zelfs  nog voor rust op voorsprong. Na een korte hoekschop waarbij Roel Bouten vanaf de linkerflank de bal voor het doel bracht. Die onbedoeld door een FCV-speler bij de eerste paal tot treffer werd gepromoveerd: 1-0. Na rust oogde het spel wat beter aan Baarlo-zijde, dat zichzelf ook beloonde met een tweede treffer. Weliswaar weer na een defensief foutje aan FCV-zijde, wat door Mattthijs de Vogel wel knap werd afgestraft: 2-0.

 

20180916 Baarlo TSC04 bekerIn het slotduel tegen TSC’04 op zondag 16 september had Baarlo aldus aan een puntendeling in principe al voldoende. De ploeg ging echter vanzelfsprekend voor de zege en die kwam er uiteindelijk ook. Tegen het half uur spelen bezweek TSC’04 onder de druk die Baarlo in de beginfase zette. Wouter Peeters die reeds enkele malen zonder succes gevaarlijk was voor het doel van de Tegelse ploeg kopte de bal uit een voorzet tegen de lat. In de rebound schoot Matthijs Hanssen de bal alsnog met een halve omhaal fraai binnen: 1-0. Waarna er meer evenwicht in het duel kwam en ook TSC’04 in de rest van het duel bij vlagen gevaarlijk was. Halverwege de 2e helft werd het duel echter door een doeltreffende afstandsschuiver van Michael van Erp definitief beslist: 2-0.

 

 

Baarlo gaat dus dankzij de drie zege's soeverein door naar de volgende (knock out) bekerronde. Maar dat duurt nog effe. A.s. zondag gaat de nieuwe competitie van start, het echte werk dus. In Velden ontmoet Baarlo dan IVO als tegenstander. Altijd lastig en zeker in dit vroege stadium is moeilijk te voorspellen hoe de krachtsverhoudingen zijn. Baarlo rekent weer op de morele steun van zijn trouwe supporters .

Verslag en foto’s: LenG 
 
Bovenste foto: Kai Nellen verspert een aanvaller van FCV Venlo de doorgang.
Onderste foto: Michael van Erp (niet zichbaar) heeft van afstand doeltreffend uigehaald tegen TSC'04.
(Klik op foto om te bekijken in groter formaat) 
 
Meer foto's van dit duel in de fotomap oefen-en bekerduels Baarlo 1: lees verder
Van het duel tegen Kwiek Venlo zijn geen foto's beschikbaar helaas.
Naar boven