22/02/2015 Baarlo – SV Blerick : 2 - 0 (0-0)

Ook in de tweede confrontatie van deze competitie moest Baarlo opnieuw haar meerdere erkennen in SV Blerick. Na de eerdere 2-6 zeperd op eigen terrein,werd het ditmaal in het uitduel een meer draaglijker 2-0 verlies. Maar ook op deze nederlaag viel weinig tot niets af te dingen gezien het overwicht van de thuisclub waar een zwak acterend Baarlo weinig tegenover wist te zetten.

Met name in de eerste helft was er op het zwaar bespeelbare veld sprake van een eenzijdig duel. De thuisclub domineerde en Baarlo werd in het defensief gedrongen. Toch duurde het nog een 20-tal minuten eer SV Blerick zijn eerste noemenswaardig kans wist te creëren middels een diagonaal ingeschoten bal die op de verre paal eindigde. Pal daarna scoorde Blerick tot tweemaal toe, maar beide treffers werden terecht wegens hands en buitenspel afgekeurd door de jonge Brabantse arbiter Smits.

20150222 Blerick Baarlo 01
Middenvelder Jeroen van Wylick tracht een aanval op te zetten. (Foto:LenG).

Baarlo kwam voor rust aanvallend nauwelijks in het spel voor. Bij balbezit was door slechte passing van combinatiespel nauwelijks sprake. Veelal werd met ongecontroleerde lange ballen richting het front op goed geluk getracht de voorwaartsen te bereiken zonder veel succes uiteraard. Omdat Blerick ondanks het overwicht ook niet wist te scoren, bleef het wonder boven wonder tot aan de rust 0-0.

Waar het voor rust niet lukte was het in de tweede helft na een vanaf links diagonaal ingeschoten bal op de paal in de rebound wel raak voor de thuisclub. Lennart Gerdes tekende voor de onvermijdelijk openingstreffer van zijn ploeg: 1-0. Baarlo moest nu wel meer de aanval opzoeken, zij het nog steeds niet echt overtuigend. Toch leek de doorgebroken Dennis van de Vinne rond de 60e minuut op weg naar de gelijkmaker. Tot ontzetting van de Baarlose aanhang werd de open kans echter “weg gevlagd” door de Blerickse assistent-scheidsrechter langs de lijn.

20150222 Blerick Baarlo 02
Dennis van de Vinne verwikkeld in een fel duel om de bal. (Foto:LenG).

En waar de arbiter van dienst aan de ene kant wel meeging in de beslissing van zijn assistent langs de lijn, deed hij dit even later bij zijn collega aan de andere kant bij het tweede doelpunt van de thuisclub niet. Allereerst ging er in de ogen van Baarlo een overtreding vooraf aan deze treffer en werd deze ook nog eens vanuit buitenspelpositie binnengeschoten door opnieuw Lennart Gerdes. Ondanks het vlagsignaal en betoog van assistent-scheidsrechter Twan Jacobs keurde de leidsman de Blerickse treffer goed (2-0), waarmee het matige duel in feite gespeeld was en daarna ook als een nachtkaars uitging.

Baarlo blijft door de nederlaag in de bedreigde degradatiezone. A.s. zondag 1 maart staat op Sportpark De Meeren het uiterst belangrijke treffen tegen hekkensluiter IVO op het programma. Een “zespuntenduel” dat in feite gewonnen moet worden om de kansen op lijfsbehoud in stand te houden en tevens afstand te nemen van een concurrent in de degradatiestrijd. De ploeg rekent op de steun van zijn trouwe supportersschare.

Verslag : LenG

Wedstrijdstatistiek
Doelpunten:
1-0 Lennart Gerdes (50e min.)
2-0 Lennart Gerdes (71e min.)

Toeschouwers : 150
Scheidsrechter : W.L. Smits (Someren) 

PS : Meer foto’s van dit en andere duels in : Fotoalbum Baarlo 1 seizoen 2014-2015

Klik hier voor:  Verslag Dagblad De Limburger : SV Blerick - Baarlo (d.d.23-02-2015)

 

Naar boven