27/05/2018 | Baarlo – SV Budel 1 - 2 (0-0)

Praktisch het hele seizoen bivakkeerde Baarlo in de top 5 van de ranglijst. De kroon op het werk zetten zat er uiteindelijk niet in. In het laatste competitieduel glipte het gewenste ticket voor promotienacompetitie alsnog door de vingers van de roodzwarten door de nederlaag tegen SV Budel, waarmee tevens de nog ongeslagen status in thuiswedstrijden aan diggelen ging. 

20180527 Baarlo SVBudel 01Het hoofdveld is al in (zomer)onderhoud en dus moest voor competitieslot worden uitgeweken naar een bijveld. Waar voor Baarlo nog belangen op het spel stonden, was dit voor de gasten uit Budel een ander verhaal. Zij waren namelijk al verzekerd van een nacompetitieticket en ook de 2e plek in de stand was niet meer in gevaar. Zij konden vrijuit voetballen, daar waar voor de roodzwarten toch nog spanning op de wedstrijd stond. Beide ploegen gingen ondanks de warmte voluit voor de winst. In de eerste helft heersten echter de beide verdedigingen. Kansen werden nauwelijks weggegeven. Halverwege de eerste helft was er een gevaarlijke voorzet voorlangs het Baarlo-doel, waarbij op een halve meter van het doel Jan en alleman de bal misten. Op slag van rust was er na een voorzet van Tayo Janssen vanaf de rechtervleugel een bijna identieke situatie aan de andere kant. Zij het iets verder van het doel af, maar ook nu kon het beslissende zetje voor de openingstreffer niet gegeven worden. Tot aan de rust bleef de stand dan ook dubbelblank.

 

20180527 Baarlo SVBudel 02Vanaf de aftrap van de 2e helft nam Baarlo meer risico’s. Met keihard werken ook werd de druk op de Budel-defensie verhoogd. Dat leidde tot enkele mogelijkheden met de beste doelrijpe kans voor Jort Kluthausen. De jeugdige Baarlo-middenvelder kopte echter van dichtbij rakelings over het doel. Het offensief dat Baarlo had ingezet betekende automatisch ook dat er aan de andere kant meer ruimte ontstond voor de Budel-aanvalslinie om gevaarlijk te counteren.  Halverwege de 2e helft kreeg Baarlo dan ook bij de eerste de beste goed en snel uitgevoerde uitval een domper te verwerken. Vanaf afstand werd de op dat moment wat ver voor zijn doel opgestelde Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg met een boogschot van Budel-aanvaller Luc Nouwen geklopt: 0-1. Baarlo wenste echter niet te capituleren en had ook vrij snel een antwoord klaar. Uit een voorzet op maat van Tayo Janssen kopte Dennis van de Vinne fraai en tegendraads in: 1-1. En leek voor Baarlo de deur open te staan naar de zo vurig gewenste zege. Maar die werd door Budel alweer dra op een kiertje gezet. Enkele minuten later al belandde de bal na een schot van afstand op de paal. In de rebound werd deze vervolgens door Budel-speler Koen Bogers alsnog binnen geschoten: 1-2. Een treffer met een sterk buitenspelluchtje.  Met nog ruim 20 minuten te gaan zette Baarlo nog een slotoffensief in, maar het mocht niet meer baten. Dennis van de Vinne kwam nog heel dicht bij de gelijkmaker, maar vanuit kansrijke positie en afstand schoot hij recht in de handen van de Budel-doelman.

Het uitzicht op een nacompetitietoetje zat er niet meer in. Door de eerste thuisnederlaag van het seizoen, uitgerekend op de slotdag van de competitie, ging het seizoen alsnog uit als een nachtkaars. En duikelde het team enkele plaatsen op de eindrangschikking, maar handhaafde zich nog wel in het linkerrijtje (7e). Vooraf aan het seizoen zou hiervoor waarschijnlijk getekend zijn. Natuurlijk overheerst nog even de teleurstelling over de gemiste “prijs” die zo dichtbij was en waarvoor met veel inzet gestreden is, maar de ploeg en begeleiding kan met trots terug kijken op het afgelopen seizoen waarin de status van 3e klasser nimmer in gevaar is geweest.

Verslag: LenG

Foto boven: vanwege de warmte extra ingelaste drinkpauzes tijdens de wedstrijd.
Foto beneden: Baarlo-verdediger Luc Canjels vewikkelt in een luchtduel

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Doelpunten:
0-1 Luc Nouwen (65e min.)
1-1 Dennis van de Vinne  (68e min.)
1-2 Koen Bogers (70e min.)

Arbiter: Theo Straatman (Uden)
Toeschouwers: 150


Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven