20/05/2018 | Merefeldia - Baarlo 1 - 2 (0-1)

 

Voor Baarlo een duel met de nodige spanning, dat gewonnen moest worden om in de strijd te blijven voor een deelnameticket aan de promotienacompetitie. In die missie slaagden de roodzwarten met vlag en wimpel dankzij een knappe 1-2 zege op middenmoter Merefeldia. Bij ieder ander resultaat zou de competitie voor Baarlo als een nachtkaars zijn uitgegaan.

 

20180520 Merefeldia Baarlo 01Een zonovergoten sportpark in Nederweert waar twee hardwerkende ploegen er een sportieve en gelijkopgaande wedstrijd van maakten. Beide teams streden voor de volle winst. De defensies gaven in de eerste helft echter weinig krimp waardoor het spel zich hoofzakelijk tussen de twee strafschopgebieden in afspeelde. Kansen waren op één hand te tellen. Voor Baarlo was Dennis van de Vinne in de openingsfase eenmaal gevaarlijk. Profiterend van slecht uitverdedigen van de Merefeldia kwam hij in kansrijke positie voor het doel van de thuisclub, maar zijn inzet trof geen doel. Aan de andere kant was er met name dreiging bij standaardsituaties, maar echt gevaarlijk werd het ook niet echt voor het Baarlo-doel. De ploegen leken dan ook met een dubbelblanke stand aan de thee te gaan, maar op slag van rust sloeg Baarlo onverwachts alsnog toe. Tayo Janssen ontfutselde op de rand van de zestien op inzet een bal van een Merefeldia-verdediger en bracht vervolgens de bal strak en laag voor het doel. Een “eitje” voor pinchhitter Matthijs de Vogel die inkomend bij de 2e paal de bal eenvoudig binnen tikte: 0-1.

 

20180520 Merefeldia Baarlo 02En al vrij snel in de 2e helft wist Baarlo de voorsprong te verdubbelen. Een hoge pass “over de hele” van Matthijs de Vogel leek een prooi te gaan worden voor een Merefeldia-verdediger. Die liet zich echter de kaas van het brood eten door de met succes druk zettende Dennis van de Vinne. De Baarlo-aanvaller had vervolgens een open deur naar het doel van Merefeldia. Hij maakte hetfraai af door de uitkomende Merefeldia-goalie te omspelen en de bal vervolgens in het lege doel te schuiven: 0-2. De thuisclub drong na deze tweede klap nog wel aan in een poging alsnog de bakens te verzetten. De Baarlo-defensie bleef vooralsnog redelijk gemakkelijk overeind Pas een kleine tien minuten voor tijd wist Merefeldia-speler Ken Boonen Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg alsnog te verschalken en de spanning terug te brengen in de wedstrijd: 1-2. De slotfase leek nog billenknijpen te worden voor Baarlo. Het tegendeel werd echter bewaarheid, want Baarlo behield in de slotminuten volledig de controle en speelde de wedstrijd ondanks de nodige blessuretijd zonder echt in de problemen te komen uit.

 

Dankzij de zege heeft Baarlo het ticket voor de nacompetitie, erfenis van kampioen Mierlo Hout, nu nog volledig in eigen hand. En daarmee de kans om een geslaagd seizoen nog meer glans te geven. Daartoe lijkt in het slotduel van de competitie, thuis tegen SV Budel, wel een overwinning minimaal noodzakelijk om daarvoor in aanmerking te komen. Want er zijn meer kapers op de kust.

Verslag: LenG

Foto boven: Baarlo-spits Matthijs de Vogel wringt zich op een voor hem typische, fysieke wijze langs een tegenstander.
Foto beneden: Dennis van de Vinne op weg naar de 0-2.
 
Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder
 

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Matthijs de Vogel (45e min.)
0-2 Dennis van de Vinne (53e min.)
1-2 Ken Boonen (82e min.)

Arbiter: P.M.H. Lange (Vianen)
Toeschouwers: 100


 

Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1:  klik hier


 

Naar boven