13/05/2018 | Mierlo Hout - Baarlo 3 - 1 (2-1)

Baarlo hoopte op weer een stunt zoals ruim 3 jaar geleden op 1 maart 2015. Ook toen was Mierlo Hout de ongenaakbare en nog ongeslagen koploper in de 3e klasse C. In het hol van de leeuw speelden de roodzwarten de Brabanders destijds met 2-4 van de kunstgrasmat. De gewenste herhaling van die stunt bleef ditmaal uit.

20180513 MierloHout Baarlo 01Na de kampioensfelicitaties door Baarlo aan de gastheren,met overhandiging van een Baolderse Kook en Baolderse Borrel, kon de confrontatie beginnen. De beleefdheden weerhield Mierlo Hout niet om al redelijk vroeg in de wedstrijd een eerste tik uit te delen. Op een dieptepass werd de Baarlose defensie - op dat moment spelend op één lijn - op snelheid geklopt door Mierlo Hout speler Thom Meeuwsen. Die wist vervolgens ook de laatste schakel, Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg, te verschalken: 1-0.

Ondanks deze snelle domper weigerde Baarlo zich naar de slachtbank te laten leiden, zoals dat diverse andere teams dit seizoen wel is overkomen tegen de ongenaakbare kampioen. Die moed werd beloond, want een klein kwartiertje later al kwam Baarlo dan ook weer langszij de gastheren. Dennis van de Vinne onderschepte een risicovolle breedtepass op de helft van Mierlo Hout en strafte die lichtzinnigheid genadeloos af: 1-1. Waarna de wedstrijd gelijkopgaand op en neer golfde met mogelijkheden voor beide ploegen om op voorsprong te komen. De ploegen leken met een gelijke stand naar de thee te gaan, maar op slag van rust liet Baarlo zich toch nog verrassen. Na een counter afgesloten met een schot op de paal, werd de bal in de rebound alsnog van dichtbij binnen gekopt door de volkomen vrij gelaten Mierlo Hout aanvaller Dani Deelen: 2-1.

 

20180513 MierloHout Baarlo 02

Ook in de 2e helft waren beide kemphanen op het oog aan elkaar gewaagd en hadden beiden weer mogelijkheden op succes. Voor Baarlo waren onder andere Tayo Janssen en Matthijs de Vogel dicht bij de gelijkmaker. Die bleef echter uit en had Baarlo vervolgens de pech dat Mierlo Hout door een ongelukkig gekopt eigen doelpunt van Roel Bouten de zege min of meer in de schoot kreeg geworpen: 3-1. Het ‘geluk van een koploper’ werd daarmee weer eens bevestigd. In de slotfase deed Baarlo nog wel dappere pogingen om de schade deels of geheel te reparen, maar Mierlo Hout liet zich niet meer verrassen.

Ondanks de nederlaag blijven er nog steeds kansen voor Baarlo op een nacompetitieticket al is de concurrentie nu wel heel groot geworden. Wil Baarlo in de race blijven tot de laatste speeldag dan zal er a.s. Pinksterzondag 20 mei in het uitduel tegen Merefeldia absoluut gewonnen dienen te worden. Puntverlies is vrijwel zeker fataal. Kom de ploeg steunen in Nederweert.

Verslag: LenG

Foto 1: Tayo Janssen omsingeld door Mierlo Hout spelers.
Foto 2: Jeroen van Wijlick in een poging de bal af te schermen.

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Thom Meeuwsen (10e min.)
1-1 Dennis van de Vinne (25e min.)
2-1 Dani Deelen (45e min)
3-1 Roel Bouten (e.d.; 71e min.)
 
Arbiter: R. van de Rijt (Venhorst)
Toeschouwers: 75

Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1:  klik hier


 

Naar boven