06/05/2018 | Baarlo – HBSV 1 - 1 (0-0)

Voor de rust een licht optisch overwicht van de Houtblerickse gasten zonder grote kansen. Vroeg in de 2e helft kwam HBSV toch op voorsprong. Pas na die openingstreffer kwam Baarlo op stoom en wist de ploeg de wedstrijd een klein kwartier voor tijd toch weer in evenwicht te brengen. Net als eerder dit seizoen in Hout-Blerick strandde deze burenstrijd uiteindelijk in een 1-1gelijkspel. 

20180506 Baarlo HBSV 01

De openingsfase van dit duel, gespeeld onder mooie lenteachtige omstandigheden, was aftastend en enigszins saai. HBSV had wel wat meer balbezit maar tot echte kansen leidde dit vooralsnog niet. Het eerste serieuze gevaar was er eigenlijk pas halverwege de eerste helft bij een schot vanaf de linkerflank gevaarlijk voorlangs het Baarlose doel. Enkele minuten later was Tayo Janssen na een hoge pass door het centrum dreigend aan de andere zijde, maar wist HBSV-doelman Jules Peeters met attent uitkomen erger te voorkomen. Een tiental minuten voor de pauze moest Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg op zijn beurt aan de bak door na een diagonale inzet de bal bij de 2e paal uit de benedenhoek weg te werken. En even later kwam Baarlo ook goed weg bij een flipperkastsituatie waarbij de bal rakelings langs het doel scheerde. De stand bleef dubbelblank tot aan de rust.

Pal na de rust was er eerst een mogelijkheid voor Baarlo. Een doelpoging van Stan Canjels uit een vrije trap werd echter verijdeld door HBSV-goalie Jules Peeters. Niet lang daarna kwam HBSV uit het niets, maar zeker niet onverdiend, op voorsprong. In de omschakeling was HBSV-speler Roy Heesen na een razendsnel uitgevoerde counter succesvol.  Hij verschalkte Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg met een diagonaal, stuiterend schot door het midden van het doel: 0-1. Blijkbaar wakker geschud door deze tegentreffer begon Baarlo ineens beter te voetballen. Enkele minuten later al was centrumverdediger Roel Bouten na een hoekschop dicht bij de gelijkmaker met een kopbal op de lat en kwam HBSV in de rebound nogmaals met de schrik vrij.

20180506 Baarlo HBSV 02Rond het uur spelen had Tayo Janssen de gelijkmaker op zijn voet. Aangespeeld na een fraaie voorzet van Dennis van de Vinne “over de hele”, kwam hij in uitgelezen positie voor het HBSV-doel maar schoot hij vervolgens de bal gehaast voorlangs. De verdiende gelijkmaker viel alsnog een klein kwartier voor tijd na goed voorbereidend werk van de ingevallen Jeroen van Wijlick. Diens hoge voorzet werd lichtjes met het hoofd getoucheerd door de ook vers ingevallen, boomlange Matthijs de Vogel die daarmee HBSV-goalie  Jules Peeters volkomen verrastte. Tot zijn ontzetting zag hij al duikend de bal met een stuit over hem heen in het doel zag belanden: 1-1. Waarna het kruit in de slotfase bij beide ploegen bleek te zijn verschoten.

Door het gelijke spel heeft Baarlo de 3e plek moeten inleveren aan concurrent MVC’19 , dat in extremis nog won bij hekkensluiter FCV. Niettemin blijven de roodzwarten met dit resultaat nog steeds in de race voor een nacompetitieticket. A.s. zondag gaat Baarlo proberen te stunten bij de nog steeds ongeslagen kampioen Mierlo Hout.


Verslag en foto's: LenG

Foto1: Baarlo-middenvelder Stan Canjels schermt de bal af voor een HBSV-opponent.
Foto 2: Sander Gulev speelt op atletische wijze de bal.
(Klik op foto's voor vergroting)
 
Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder

Wedstrijdstatistiek
Doelpunten:
0-1 Roy Heesen (53e min.)
1-1 Matthijs de Vogel (77e min.) 
 
Arbiter: R. Karavla (Cuijk)
Toeschouwers: 150

Wedstrijdformulier: lees verder

Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

 
Naar boven