29/04/2018 | Baarlo – SV Laar 0-0 (0-0)
 
Baarlo en SV Laar hebben in het onderlinge onderonsje het verschil niet weten te maken. De eerste helft was op “punten” voor de gasten uit Weert.  Na rust was Baarlo de duidelijk betere ploeg. Gescoord werd er niet, met een terechte 0-0 eindstand als logisch resultaat.
 

De confrontatie was voor beide ploegen van belang met als inzet in de race blijven voor een ticket voor de promotienacompetitie. In de eerste helft golfde het spel op en neer, waarin SV Laar stilaan wel de boventoon voerde. Tegenvaller voor Baarlo was dat goaltjesdief Matthijs Hanssen na nog geen 20 minuten spelen de strijd met een blessure moest staken. In de loop van de eerste helft waren de betere mogelijkheden op de openingstreffer voor de gasten, al waren die wel meer het gevolg van slordige fouten aan de kant van Baarlo. SV Laar wist echter het optische overwicht niet in treffers uit te drukken.

In de 2e helft raakte de energie bij de gasten al spoedig op en was het vooral Baarlo dat op zijn beurt het wedstrijdbeeld bepaalde. En de roodzwarten kwamen in de slotfase ook heel dicht bij een overwinningstreffer. Tot tweemaal toe stond het aluminium echter succes in de weg. In de 76e minuut was het allereerst middenvelder Stan Canjels uit wiens harde schot de bal vol op de paal belandde. En zes minuten later kwam SV Laar andermaal goed weg na een counter van Baarlo dwars door het hart van de defensie. Met Rik Schotman die aan het eind van deze aanval afrondde met een onhoudbare poeier op de lat. De stand bleef uiteindelijk dubbelblank. Gezien het totale wedstrijdbeeld volkomen terecht.

Het gelijkspel bleek voor Baarlo achteraf voldoende voor consolidatie van de 3e plek op de ranglijst. De plek die op het eind van de rit wel eens goed kan blijken voor dat fel begeerde nacompetitieticket dat vrij gekomen is doordat Mierlo Hout ,“eigenaar” daarvan, kampioen is geworden en al rechtstreeks promoveert naar de 2e klasse. A.s. zondag 6 mei komt buur HBSV op bezoek, dat de laatste wedstrijden goed op dreef is en moet Baarlo weer vol aan de bak om in de race te blijven voor dat extra toetje na de reguliere competitie. Komt dat zien!

Verslag: met dank aan notities van Twan jacobs

PS: Geen foto's van dit duel ivm afwezigheid fotograaf

Fotoalbum Baarlo 1


Wedstrijdstatistiek
Arbiter: S. Janssen (Reuver)
Toeschouwers: 100

Wedstrijdformulier: lees verder

Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier


Naar boven