22/04/2018| Baarlo-Oranje Zwart 3 - 0 (1-0)

Baarlo heeft door een 3-0 zege goede zaken gedaan in de subtopper tegen Oranje Zwart. In de gelijkopgaande 1e helft nam Baarlo met de 1-0 openingstreffer alvast een voorschot op de overwinning. In de 2e helft waarin de gasten uit Helmond alle (intimidatie)registers opentrokken om het tij alsnog te keren hield Baarlo het hoofd koel en werd het karwei knap afgemaakt.

20180422 Baarlo OranjeZwart 01

In de openingsfase was er optisch wel meer balbezit voor de gasten uit Helmond, maar waren de beste mogelijkheden voor Baarlo. Al na een minuut of acht na het eerste beginsignaal van arbiter Nico Slavenburg kreeg Matthijs Hanssen vrije doortocht naar het doel van Oranje Zwart. Zijn lob over de uitkomende goalie was echter iets te hoog gericht. En na ruim twintig minuten spelen moest de Oranje Zwart doelman al zijn kunnen tonen om een afstandsschot van diezelfde Matthijs Hanssen buiten de palen te werken. Bij de 3e kans voor Baarlo,halverwege de eerste helft, was het eindelijk wel raak. Een goed opgezette counter over de rechtervleugel vanwaar Tayo Janssen de bal goed aflegde op Sander Gulev. De kleine middenvelder wist  de ruimte te vinden om vanaf afstand de bal naar de uiterste linker benedenhoek van het doel te dirigeren: 1-0. Het spel van Oranje Zwart was af en toe wel dreigend in de opbouw, maar de Baarlose defensie speelde een gedegen partij en gaf nauwelijks kansen weg. Wat meer opviel bij de Brabantse gasten, spelers én begeleiding, was het voortdurende gemekker. In die fase vooral nog met name richting de arbiter. 

Tumultueuse 2e helft

20180422 Baarlo OranjeZwart 02Dat zette zich in de 2e helft voort en naarmate de wedstrijd vorderde werden ook andere intimiderende middelen door de gasten ingezet in een poging de bakens te verzetten. Gelukkig lieten de Baarlose spelers zich hierdoor niet van de wijs brengen en beslisten halverwege de 2e helft het duel definitief in eigen voordeel. In de 59e minuut penetreerde Rik Schotman door het centrum van de Oranje Zwart defensie en werd binnen de lijnen in de mangel genomen. Onder zware protesten van de gasten ging de bal op de stip en benutte Matthijs Hanssen koeltjes de pingel: 2-0.  Ruim 5 minuten later ging de wedstrijd helemaal in het slot, toen Dennis van de Vinne -  na gedegen voorbereidend werk van Jeroen van Wijlick - een tegenstander omspeelde en vrij voor doel de bal beheerst binnen schoof: 3-0.

In de slotfase was alleen nog een rode kaart te noteren voor de bijna 50-jarige (!)  invaller-doelman Mario Podda, die een 4e Baarlose treffer door Jeroen van Wylick voorkwam door op diens lob hands te maken buiten zijn strafschopgebied. Tegen 10 tegenstanders had Baarlo nog enkele goede mogelijkheden om de stand verder op te voeren, maar ging daar onzorgvuldig mee om waardoor het bleef bij een 3-0 eindstand.

Dankzij deze nuttige zege handhaaft Baarlo zich in de subtop (3e plek) en behoudt daarmee ook nog steeds de kans op een nacompetitietoetje. Er liggen echter nog veel kapers op de loer. A.s. zondag komt één van die “kapers” SV Laar op bezoek op Sportpark De Meeren. Het 4e thuisduel op rij en weer een belangrijke wedstrijd die gewonnen moet worden om in de race voor een nacompetitieticket te blijven. Kom de ploeg steunen!

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1:  lees verder.


Wedstrijdstatistiek
 
Doelpunten:
1-0 Sander Gulev (26e min.)
2-0 Matthijs Hanssen (59e min.; penalty) 
3-0 Dennis van de Vinne (65e min.)
 
Bijzonderheid: 70e min.:rode kaart voor Mario Podda (doelman Oranje Zwart)
wegens voorkomen van tegentreffer middels handsbal buiten strafschopgebied
 
Arbiter: Nico Slavenburg (Lomm)
Toeschouwers: 150

 Wedstrijdformulier: lees verder

Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven