15/04/2018| Baarlo-Ysselsteyn 0-0 (0-0)


Baarlo en Ysselsteyn wisten de aanwezige toeschouwers niet echt te boeien. De eerste helft was erg mager met nauwelijks hoogtepunten. Na de rust was het spelbeeld wat levendiger.  Beide ploegen hadden de kans de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. De vizieren stonden echter aan twee kanten te onnauwkeurig afgesteld, waardoor de 0-0 stand tot het einde van de wedstrijd op het scorebord bleef staan.

20180415 Baarlo Ysselsteyn 01De openingsaanval van Baarlo leek nog op een voorbode voor een vermakelijke wedstrijd met een net gemiste kopkans van Matthijs Hanssen op een voorzet van Tayo Janssen, maar niets was minder waar. In het vervolg van de  wedstrijd – en zeker in die eerste helft- hadden beide teams weinig te bieden. Gelukkig scheen het zonnetje bij tijd en wijle ruimhartig, zodat er toch nog wat was te genieten voor de kijkers langs de lijn of op het terras.

De allereerste noemenswaardige actie was er pas halverwege de eerste helft. Wederom was Tayo Janssen vanaf links de aangever, die ditmaal fraai en hard werd ingekopt door Sander Gulev. De bal vloog echter weer net langs de verkeerde kant van de paal. Bij de direct daaropvolgende “vliegende”counter van Ysselsteyn werd aan de andere kant rakelings overgeschoten door de gasten. Dat was het dan ook vóór de rust.

In de 2e helft waren het allereerst de gasten die voornemens leken toch wat meer van de wedstrijd te willen maken. Nauwelijks uit de kleedkamer was er een vrije kopkans voor Ysselsteyn-speler Willem Janssen, maar ook hij wist de bal niet tussen de palen te krijgen. En weer kakte de wedstrijd wat in. Veel gezwoeg dat wel, maar weinig wol. Pas rond een uur spelen veerden de toeschouwers weer wat op. Opnieuw was het Willem Janssen die voor Ysselsteyn uit een voorzet vanaf links ongehinderd mocht inkoppen. Ditmaal dreigde de bal wel in het doel te zeilen, maar met een katachtige safe ranselde Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg de bal alsnog uit de benedenhoek.

20180415 Baarlo Ysselsteyn 02In de slotfase was het vóór het Ysselsteyn-doel nog enkele malen fase alarm. Eerst kopte Rik Schotman vervaarlijk  tegendraads maar rakelings voorlangs het doel en daarna belandde in blessuretijd uit een voorzet (of was het toch een doelpoging?)  van Tayo Janssen de bal over Ysselsteyn-doelman Mark Swinkels nog boven op de kruising van paal en lat. Het slotakkoord was een minuut later voor de gasten die pal voor het eindsignaal van de uitstekend leidende Zuidlimburgse arbiter Bemelmans uit de slotcounter nog heel dicht voorlangs het Baarlo-doel schoten.

Met een toch wel teleurstellende 0-0 moesten beide teams en toeschouwers uiteindelijk leven. Waarmee Baarlo nog wel in de subtop blijft op de ranglijst maar de directe achtervolgers nu serieus in de nek voelt hijgen. A.s. zondag 22 april komt weer zo’n concurrent, het Helmondse Oranje Zwart, op bezoek in De Meeren en is winst absoluut noodzakelijk om de nu nog mooie positie op de ranglijst te kunnen consolideren

 

Verslag en foto's: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1:  lees verder


Wedstrijdstatistiek

Arbiter: R.M.W. Bemelmans (Eygelshoven)
Toeschouwers: 175

Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier
Naar boven