12/04/2018 | Baarlo – FCV Venlo 4-1 (1-0)

Opnieuw een zege van Baarlo op promovendus FCV Venlo, met dezelfde cijfers als eerder in het seizoen in het openingsduel van de competitie in 't Ven. Nu was de zege echter minder overtuigend en ook enigszins geflatteerd. FCV Venlo was zeker gelijkwaardig in het veldspel, maar Baarlo toonde zich dodelijk effectief in het benutten van de kansen en op grond daarvan was de Baarlose zege uiteindelijk verdiend.

20180412 Baarlo FCV Venlo 01In de aftastende beginfase was er één goede  maar gemiste doelkans voor Tayo Janssen, die gehaast over schoot. De wedstrijd kende in het verdere verloop een hoog tempo met veel kick and rush voetbal waarin echter ook het een en ander mis ging bij beide ploegen. Waardoor er voor de toeschouwers langs de lijn bij tijd en wijle wel wat aardige momenten te beleven waren voor beide doelen. Typisch voorbeeld daarvan was het eerste doelpunt van Baarlo na een kleine 20 minuten spelen. Een lange bal over links leek onhaalbaar over de achterlijn  te verdwijnen. Alleen de opgekomen linkerflankverdediger Maikel van Erp bleef er nog in te geloven, daar waar de FCV-verdediging al dacht dat er niks meer te halen viel voor Baarlo. Met een uiterste krachtsinspanning trok hij de bal nog vanaf de achterlijn vóór het doel, waar de weer attent aanwezige Matthijs Hanssen er als de kippen bij was om de 1-0 aan te tekenen. Ondanks kleine kansjes voor beide teams bleef het bij die ene treffer tot aan de rust.

 

In de 2e helft ging FCV Venlo op jacht naar de gelijkmaker met dreiging maar zonder succes. Het was Baarlo dat na een paar roemloos gestrande pogingen bij de eerste de beste goed uitgevoerde counter de voorsprong verdubbelde. Vanaf de linkerkant werd de jonge middenvelder Sander Gulev gelanceerd die zijn actie afrondde met een lage voorzet voorlangs het doel. Voorbij de 2e paal werd die bal met een perfecte sliding door de vrij inkomende Tayo Janssen op knappe wijze diagonaal ingeschoten : 2-0. Ondanks deze domper weigerde FCV Venlo vooralsnog te capituleren en wist zowaar halverwege de 2e helft door Richie Hermans met een geplaatst schot er weer een wedstrijd van te maken: 2-1. De gasten leken er weer in te geloven en drongen even flink aan. De volgende klap voor de Venlonaren volgde echter alweer een 5-tal minuten later. Uit het niets was Matthijs Hanssen met een dodelijk schot van afstand opnieuw succesvol voor Baarlo: 3-1. Nog één opleving was er voor FCV Venlo even later bij een uitgespeelde kans recht voor het doel waarbij de bal echter rakelings langs werd geschoten.  

Wisseling van arbitrage

20180412 Baarlo FCV Venlo 02

Een twintigtal minuten voor tijd moest arbiter van dienst Piet Philipsen uit Lomm de wedstrijd staken wegens een blessure. Na ampel beraad tussen betrokken partijen nam de Baarlose assistent-scheidsrechter John van Heur het roer van hem over en hij leidde het duel daarna alsnog en zonder problemen naar het einde. In die slotfase was er nog één perfect uitgespeelde counter van Baarlo te noteren. De ingevallen A-jeugdspeler Laurents van den Ham stuurde met een fraaie crosspass “over de hele” Dennis van de Vinne over links op pad, die op snelheid dit buitenkansje beheerst afrondde: 4-1.

Met de driepunter verstevigde Baarlo de 3e plek op de ranglijst weer enigszins, daar waar FCV Venlo door dit verlies juist weer wat steviger op de laatste plaats werd gedrukt.

 

 

Verslag: LenG

PS: Meer foto's van dit duel volgen later nog in het fotoalbum Baarlo 1. Dus kom nog een keer terug naar deze site.


Wedstrijdstatistiek
Doelpunten:
1-0 Matthijs Hanssen (18e min.)
2-0 Tayo Janssen (55e min.)
2-1 Richie Hermans (62e min.)
3-1 Matthijs Hanssen (67e min)
4-1 Dennis van de Vinne (83e min.)

Arbiter: P. Philipsen (Lomm)
Bijzonderheid: in de 74e min. moest arbiter Philipsen het leiden van de wedstrijd wegens een blessure staken.
Wedstrijd werd verder uitgespeeld onder leiding van assistent-scheidsrechter John van Heur (Baarlo)
Toeschouwers: 75

Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven