08/04/2018 | MVC'19 - Baarlo 2-1 (1-0) 

Net als de eerste confrontatie dit seizoen leek deze derby op een gelijkspel af te stevenen dat meer recht zou hebben gedaan aan de verhoudingen in het veld.  Waar toen Baarlo in de absolute slotfase alsnog verrassend een (1-0) zege greep was nu MVC'19 op zijn beurt de meest gelukkige ploeg door in de laatste minuut van de reguliere speeltijd alsnog de winnende treffer te scoren. 


20180408 MVC19 Baarlo 01Het was gastheer MVC’19 dat het beste aan de wedstrijd begon en al vrij spoedig ook op voorspong kwam. Inleiding was een dieptepass over de rechterflank die door MVC-er Joris Timmermans bekwaam werd afgerond: 1-0. Pas na deze treffer kwam Baarlo meer op toeren en namen de roodzwarten langzaam maar zeker het initiatief in dit duel over van de thuisclub wat resulteerde in een optisch overwicht, waarbij MVC’19 vooral loerde op countermogelijkheden. Echte grote kansen leverde dat niet op. Beide ploegen kregen voor rust nog wel een mogelijkheid, maar de score bleef tot aan de thee ongewijzigd.

Na rust veranderde dit wedstrijdbeeld vooralsnog niet. Baarlo had de ”lead” en dat resulteerde onder andere in een aantal hoekschoppen op rij met veel onrust voor het MVC’19 doel. Uit een van die hoekschoppen was er een goede kopkans voor Kay Nellen echter bleef de gelijkmaker nog uit. Pas een tiental minuten voor tijd kwam Baarlo verdiend langszij de thuisclub. Bij het verwerken van een bal voor zijn doel stompte MVC’19 – doelman Stan Caris de bal voor de voeten van Rik Schotman, die dit cadeautje maar al te graag uitpakte en scoorde: 1-1.  MVC’19 protesteerde nog voor hinderen van de doelman, maar arbiter De Bruijn was niet te vermurwen en wees onberispelijk naar de middenstip: 1-1. 

20180408 MVC19 Baarlo 02

Foto: Jubelende Baarlo-spelers na de 1-1 gelijkmaker en zonder succes protesterende MVC'19 spelers.. MVC'19 trok uiteindelijk toch nog aan het langste eind.

 

Waarna het duel op een puntendeling leek uit te gaan draaien. Het venijn zat hem echter in de staart. Een MVC-aanval werd onreglementair onderbroken door centrum-verdediger Stan Wijhers. Arbiter De Bruijn zag in deze actie het neerleggen van een doorgebroken speler, daar waar Roel Bouten als laatste verdediger nog had kunnen ingrijpen. In vele Baarlose ogen dus een onterechte en te zware straf. De vrije trap was wel terecht en daaruit kopte MVC-goalgetter Ron van den Kerkhof raak: 2-1. Waarna voor Baarlo de tijd tekort was om nog een welverdiend punt uit dit duel te halen.  

 

 

 

Door deze zege is MVC’19 in punten nu weer gelijk gekomen met Baarlo, maar dankzij het betere doelsaldo en ook puntverlies bij andere concurrenten staat Baarlo nog steeds op een 3e plek op de ranglijst. A.s. donderdagavond, aanvang 20.00 uur,  is in het inhaalduel tegen FCV Venlo absoluut een zege noodzakelijk om deze positie te kunnen handhaven en wellicht weer te versterken.

Verslag met dank aan notities van Nelly Berden.
Foto's van dit duel met dank aan Ger Hermans/Coen Berden 
 
Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1:  lees verder

Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:

1-0 Joris Timmermans (5e min.)
1-1 Rik Schotman (79e min.)
2-1 Ron v.d. Kerkhof (90e min.)
Arbiter: G.H.G de Bruijn  (Panningen)
Toeschouwers: 250

 Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1: klik hier


Naar boven