05/04/2018 | Baarlo - Merefeldia 1 - 1 (1-0)

Na afloop twee ploegen met het gevoel dat er meer in had gezeten. Baarlo dat in het eerste half uur het betere van het spel had en vroeg op voorsprong kwam maar verzuimde die verder uit te breiden. Merefeldia dat vervolgens domineerde tot in de slotfase, de verdiende gelijkmaker scoorde en  daarna zicht had op meer. In een fase waarin Baarlo onder die hevige  druk nog wel de meest uitgelezen (counter)kansen had om de zege alsnog te “stelen”. Beide ploegen moesten uiteindelijk echter met de 1-1 eindstand ”dealen”. 

Deze midweekse inhaalwedstrijd stond eerder gepland medio december jl., maar werd toen afgelast vanwege de winterse omstandigheden.  Een duel, gespeeld in een hoog tempo met veel fysieke maar over het algemeen faire strijd, die prima geleid werd door arbiter Bloemen uit Blerick.  Al binnen tien minuten leidde het Baarlose openingsoffensief tot succes. De altijd onvermoeibare Jeroen van Wijlick sjokte zoals gewoonlijk weer achter een door anderen al verloren gewaande bal aan die hij nog net vanaf de achterlijn voor het doel wist te brengen. Daar was Matthijs Hanssen als een duveltje uit een doosje aanwezig om van dichtbij de bal tegen het net te drukken: 1-0. 

20180405 Baarlo Merefeldia 01

"Man of the Match" Dennis Beurskens in een kopduel verwikkeld met Jay Stals van Merefeldia (Foto:LenG).

Rond het kwartier spelen had Dennis van de Vinne de mogelijkheid de voorsprong te verdubbelen.  Op snelheid gelanceerd schoot hij vanuit kansrijke schietpositie echter rakelings over. Die situatie herhaalde zich een 10-tal minuten later opnieuw. Een verdere treffer bleef uit e n naarmate de rust naderde nam het fysiek sterke Merefeldia langzaam maar zeker het initiatief over, vooralsnog zonder resultaat.


Dat kantelende wedstrijdbeeld zette zich in de 2e helft voort en reeds pal na rust moest Baarlo-doelman Jeffrey Schouwenberg bij een fraai schot al zijn kunnen tonen om een snelle gelijkmaker door de Nederweertenaren te voorkomen. De Baarlose defensie kwam onder hevige druk te staan, maar dat vertaalde zich nog niet direct in grote kansen voor de gasten. Wel had Baarlo halverwege de 2e helft enig fortuin na een hoekschop waaruit een Merefeldia-speler vrij kon inkoppen maar de bal zonder “schade” voorlangs het doel ging. Direct daaropvolgend had Baarlo bij een pijlsnelle counter dè uitgelezen mogelijkheid om - weliswaar tegen de verhoudingen van dat moment in - de voorsprong te vergroten. Weer werd Dennis van de Vinne via de rechterflank gelanceerd. Vogelvrij voor doel wist hij echter de uitkomende Merefeldia-doelman niet te verschalken.

20180405 Baarlo Merefeldia 02

Baarlo-middenvelder Stan Canjels probeert tevergeefs de bal te blokken (Foto:LenG).

Het bleef daardoor billenknijpen voor Baarlo dat niet veel later ook de rekening kreeg gepresenteerd. Met nog een 20-tal minuten te gaan kwamen de gasten eindelijk via een onhoudbare schuiver van de nog jonge Merefeldia-speler Jay Stals verdiend langszij: 1-1.

Voor Baarlo leken zich donkere wolken samen te gaan pakken, maar die bleven uit. In de slotfase kreeg de ploeg weer iets meer controle over het duel en was zelfs nog dicht bij een zege na een scrimmage vlakbij het Merefeldia-doel waarbij de bal via Jeroen van Wijlick maar ternauwernood  langs het doel caramboleerde en de gasten met de schrik vrijkwamen. Die deceptie bleef Merefeldia dus bewaard. De 1-1 stand bleef na een vermakelijk duel op het scorebord staan.

Baarlo schoof door het winstpuntje zelfs een plekje op naar de 3e plaats al zegt dat weinig door het scheve competitiebeeld. A.s. zondag staat in Maasbree de derby tegen rivaal MVC’19 op het programma, waarbij weer het nodige op het spel staat. Bij winst kan Baarlo runner up MVBC’19 weer opnieuw van zich af schudden. Bij winst van MVC’19 komen beide ploegen echter weer op gelijke hoogte qua puntenaantal. Baarlo rekent weer op steun van zijn supporters bij deze P&M derby.  

Verslag: LenG


Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0  Matthijs Hanssen (8e min.) 
1-1 Jay Stals (71e min.)

Arbiter:Y.A.E. Bloemen (Blerick)
Toeschouwers: 100

Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

 

Naar boven