29/03/2018 |  Baarlo - Maarheeze 3 - 1 (1-0)


Uitgerekend in het eerste thuisduel na zes uitduels zonder zege heeft Baarlo weer eens het zoet van de overwinning mogen smaken. De laatste driepunter dateert alweer van 19 november in het vorige kalenderjaar en was in het uitduel bij Maarheeze!  Toen werd het 0-3 in het voordeel van Baarlo, nu op eigen bodem 3-1 omdat Maarheeze in blessuretijd nog een eretreffer wist te scoren.

 
De eerste kwartier van deze wedstrijd onder kunstlicht liet echter weer het ergst vrezen voor Baarlo. Het was Maarheeze namelijk dat  in de beginfase het heft in handen had. De gasten kwamen daarbij ook enkele malen met best wat dreiging in het Baarlose strafschopgebied, waarbij doelman Jeffrey Schouenberg echter als het erop aan kwam het onheil wist te bezweren. Pas rond de 20e minuut was Baarlo voor het eerst gevaarlijk. Matthijs Hanssen bereikte de vrij door het centrum penetrerende Rik Schotman, die de bal echter niet goed aannam waardoor een goede kans verloren ging. Maar nog geen twee minuten later wist Baarlo toch de openingstreffer aan te tekenen. Uit een hoge voorzet van Maikel van Erp vanaf de linkerflank kopte Matthijs Hanssen in een druk strafschopgebied de bal knap in de linkerbenedenhoek van het doel: 1-0.
 
20180329 Baarlo SVMaarheeze 01
 
In een verwoede poging de zaak weer recht te trekken bediende Maarheeze zich  hierna van (te) stevig spel, waarvan enkele Baarlose spelers het slachtoffer werden. Het leverde de gasten geen kansen op de gelijkmaker op. Wel 2 gele prenten waarmee arbiter Kerkhof de wedstrijd nog voor de rust weer in het gareel wist te krijgen. In de stand op het scorebord kwam tot aan de thee geen verandering.

In de 2e helft had een weer hard werkende Baarlose ploeg het initiatief in de wedstrijd  en werd Maarheeze vanaf de aftrap onder druk gezet. En al vrij snel met resultaat. Met een geplaatst afstandsschot liet Matthijs Hanssen de geroutineerde Maarheeze-doelman Tom Geurts  andermaal kansloos: 2-0.  De gasten probeerden hierna nog het dreigende onheil te keren, maar kwamen niet verder dan enkele gevaarlijke schoten voorlangs het Baarlo-doel. Defensief werd meer en meer ruimte weggegeven en daarvan profiteerde Baarlo een 20-tal minuten voor het einde van de wedstrijd. In de omschakeling lanceerde Kai Nellen met een snijdende pass Jeroen van Wijlick, die de Maarheeze-defensie op snelheid klopte en alleen voor het doel  het karwei koelbloedig afmaakte: 3-0. 
 
20180329 Baarlo SVMaarheeze 02
Foto: Jeroen van Wijlick op weg naar de allesbeslissende 3-0 voorsprong.
 
Dennis van de Vinne en de ingevallen Sander Gulev waren in de slotfase nog dichtbij een nog hogere score, maar uiteindelijk viel in blessuretijd nog een treffer aan de andere kant. Maarheeze-speler Braïm Verhoeven werd de ruimte gegeven om met een vlammend schot nog een eretreffer voor de gasten te scoren. De ook wel begeerde “nul” werd dus niet vastgehouden, maar belangrijker was dat de drie punten nu wel weer eens werden binnengehaald en uiteindelijk ook volkomen verdiend.
 
Dankzij deze zege continueert Baarlo zijn positie in het linkerrijtje en werd een vrije val voorkomen. Belangrijke punten ook want het gat met de degradatiezone is nu groot genoeg om met een gerust hart het resterend deel  van de competitie tegemoet te zien.  Komend Paasweekeinde is Baarlo vrij en volgende week donderdag 5 april speelt de ploeg het thuisduel tegen Merefeldia en waarna zondag 8 april in Maasbree de derby tegen MVC’19 op het programma staat.

Verslag / foto's : LenG
 
Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder

Wedstrijdstatistiek:

Doelpunten:
1-0 Matthijs Hanssen (21e min.) 
2-0 Matthijs Hanssen (50e min.)
3-0 Jeroen van Wijlick (71e min.)
3-1 Braïm Verhoeven (91e min.)

Arbiter: R.P.J.H. Kerkhof (Nuland)
Toeschouwers: 75

Wedstrijdformulier: lees verder


Wedstrijdbulletin: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier

 
Naar boven