25/03/2018 | IVO - Baarlo 2 - 1 (0-1)

Baarlo heeft het lek nog steeds niet boven.  Ook het 6e (!) uitduel op rij - het laatste thuistreffen dateert van 26 november in het vorige kalenderjaar alweer - leverde opnieuw een desillusie op. Ondanks  een 0-1 voorsprong bij rust ging Baarlo uiteindelijk in de slotfase van de wedstrijd tegen IVO onderuit (2-1). Een matig, vooral in de 1e helft soms zelfs slaapverwekkend duel dat eigenlijk geen winnaar verdiende.

Baarlo startte nog redelijk aan het duel met schoten van Matthijs Hanssen en Jeroen van Wijlick die echter een prooi waren van IVO-doelman Job Heijligers. Daarna gebeurde aan beide kanten nauwelijks tot niets voor beide doelen en was het spelniveau aan beide kanten heel matig. Slordige passes en haastige of slecht gekozen oplossingen door beide teams, al was dit deels ook te wijten aan het vrij hobbelige veld.

20180325 IVO Baarlo 01

Stan Canjels (rechts) voor Baarlo in actie (Foto:LenG)

Een tiental minuten voor rust  werd dit beeld plots doorbroken door een fraaie individuele actie van Baarlo-midddenvelder Stan Canjels die met een hard en geplaatst schot de gehele IVO-defensie klopte: 0-1. Een voorsprong die op slag van rust nog bijna weer teniet werd gedaan door IVO. Baarlo kroop door het oog van de naald bij een inzet die het midden hield tussen een schot en een voorzet en gekeerd werd door de paal.

Vers uit de kleedkamer was er een dot van een kans voor Dennis van de Vinne, die Baarlo op winstkoers had kunnen en misschien moeten zetten. Zijn inzet was echter onvoldoende om IVO-doelman Job Heijligers te verschalken. En ook Stan Canjels had een 2e mogelijke treffer voor Baarlo op zijn schoen. Na een rush waarbij hij  enkele verdedigers van de thuisclub het nakijken gaf, maar eenmaal in kansrijke positie beland de bal hard over de dwarsligger van het IVO-doel schoot. En een vrije trap van hem werd met een fraaie safe van de IVO-goalie Job Heijligers onschadelijk gemaakt.

20180325 IVO Baarlo 02

Maikel van Erp maakt het een IVO-speler lastig (Foto:LenG)

Een klein kwartier voor tijd viel de treffer juist aan de andere kant. Die kwam letterlijk uit de lucht vallen na een hoekschop, waarbij de bal als in een flipperkast uiteindelijk in het Baarlose doel belandde: 1-1. De wedstrijd leek toen op een op zich terecht gelijkspel uit te draaien. Onnodig balverlies van Dennis van de Vinne net over de middellijn leidde echter in de absolute slotfase tot een razendsnelle en perfect uitgevoerde counter van IVO, die Baarlo alsnog fataal werd: 2-1. Alle verwoede pogingen van Baarlo in de karige  resterende tijd tot spijt bleef het daarbij.

Lang tijd om bij deze nederlaag stil te staan is er niet. A.s. donderdagavond speelt Baarlo namelijk alweer het volgende competitieduel. En eindelijk weer eens een thuiswedstrijd. Het laatste thuisduel dateert van 26 november jl alweer. Tegenstander is dan het Brabantse Maarheeze, wat zich in zwaar weer bevindt. Hopelijk kan Baarlo het tij dan in eigen huis wel keren.

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Stan Canjels (34e min.)
1-1 Rick Verbeek (77e min.)
2-1 Sil Geurts (84e min.)
 
Arbiter: M.H.J. Billekens (Sevenum)
Toeschouwers: 100

Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1: klik hier


 

 
Naar boven