11/03/2018 | MULO - Baarlo 3 - 0 (1-0)

Baarlo lijkt het spoor na de winterstop volkomen bijster. Ook het 4e duel in het nieuwe kalenderjaar leverde geen zege op en de teller blijft steken op één mager winstpuntje. In Helmond had Baarlo tegen MULO weliswaar het meeste balbezit, maar creëerde daaruit weinig tot praktisch niets. Op de counter was de thuisclub deste succesvoller, tot driemaal toe zelfs. Een terechte nederlaag die gezien het erg matige spel stof biedt tot nadenken.

Net als een wedstrijd eerder tegen SC Helmondia - twee weken geleden en hemelsbreed slechts één veld verderop – bakte Baarlo er weer heel weinig van op Brabantse bodem. De roodzwarten namen nog wel meteen vanaf de aftrap het initiatief in handen. In de eerste helft leverde het optische veldoverwicht echter nog niet één mogelijkheid op een treffer op. Voortkomend uit onsamenhangend spel met veel slordig balverlies en onnauwkeurige passes juist op de momenten dat het nodig was om te kunnen komen tot kansen en dreiging voor het doel van gastheer MULO.

20180311 MULO Baarlo 01

Bram Reumkens en Roel Bouten schermen de weg naar het doel af voor een MULO-aanvaller (Foto:LenG).

Ook de thuisclub was in de eerste helft matig op dreef, maar kwam ietwat tegen het spelbeeld in wel op voorsprong. Uit een snelle counter op een tiental minuten voor de rust werd de defensie uitgespeeld en Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg vervolgens kansloos gepasseerd door een schuiver in de lange hoek van MULO-aanvaller Tom Hertogs: 1-0.

In de 2e helft leek Baarlo de jacht op de gelijkmaker te openen. Maar al snel verzandde het offensief weer in het matig spelletje dat het voor de rust al was. De tegenstoten van de thuisclub werden daarentegen steeds veelvuldiger en dreigender. Een nieuwe tegentreffer bleef dan ook niet uit. Op een pass door het hart van de Baarlose verdedigingslinie kwam nu MULO-speler Emre Bars even na het uur spelen vogelvrij voor doel opduiken en opnieuw had sluitpost Jeffrey Schouenberg het nakijken: 2-0.

20180311 MULO Baarlo 02

Tayo Janssen wordt opgejaagd door MULO-aanvoerder Pim Heeren (Foto:LenG).

En een twintigtal minuten daarna ging de wedstrijd op slot na weer een succesvolle counter van de thuisclub over de rechtervleugel die door MULO-invaller Wesley Smits met een bijzonder fraai boogschot in de verre hoek wederom effectief werd afgerond: 3-0. Pas in de slotfase waren er voor Baarlo wat kansjes op tenminste nog een doelpunt te noteren. Die kwamen op naam van Matthijs Hanssen. Een schot dat rakelings de lat scheerde en een gerichte kopbal die door de MULO-doelman onschadelijk werd gemaakt. Een eretreffer zat er daarmee ook niet in.

Even wonden likken en daarna weer snel vergeten. A.s. zondag 18 maart staat er na vier uitduels eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op de rol. Dan komt buur HBSV op bezoek dat momenteel in de gevarenzone vertoeft en de huid dus duur zal verkopen. Baarlo hoopt desalniettemin weer eens het zoet van de overwinning te mogen smaken en daarmee weer een ommekeer in de resultaten te bewerkstelligen.

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
1-0 Tom Hertogs (32e min.)
2-0 Emre Bars (65e min.)
3-0  Wesley Smits (82e min.)

Arbiter: Alexandar. Makalosky (Veghel)
Toeschouwers: 60


Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1: klik hier________________________________________

Naar boven