25/02/2018 | SC Helmondia - Baarlo 0 - 0 (0-0)

Op een kunstgrasveld in de schaduw van het Helmond Sport stadion hielden gastheer SC Helmondia en Baarlo elkaar andermaal in evenwicht. In de vorige confrontatie eerder dit seizoen  in Baarlo werd er in tegenstelling tot nu nog wel door beide ploegen gescoord (1-1). Ditmaal bleef de teller onaangeroerd steken op een bloedeloze 0-0 brilstand. Waarmee het wedstrijdbeeld overigens perfect werd weergegeven, want dat was rommelig en van een matig kwaliteitsgehalte.

Voor het geringe aantal toeschouwers dat de kou trotseerde was er bijzonder weinig te beleven. De hoogtepunten waren op één hand te tellen. Hoewel het nog redelijk spectaculair begon. Na een aftastend begin was de thuisclub namelijk al na een tiental minuten heel dicht bij de openingstreffer. Tot tweemaal toe werd de bal binnen een en dezelfde aanval in kansrijke positie op de paal gemikt en bleef Baarlo met alle geluk van de wereld van een tegentreffer verschoond. 

20180225 SCHelmondia Baarlo 01

Roel Bouten voor Baarlo in een luchtduel verwikkeld met de doelman van SC Helmondia (Foto:LenG).

De eerste mogelijkheid voor Baarlo was er pas halverwege de eerste helft. Uit een hoekschop werd de bal bij de tweede paal in een scrimmage net over de dwarsligger gewerkt . Sander Gulev was rond het half uur spelen in de buurt van de openingstreffer met een vrije trap, waarbij hij de bal rakelings langs het Helmondia-doel mikte. En een afstandsschot van Matthijs Hanssen een tiental minuten voor de rust scheerde nog over de bovenkant van de dwarsligger. Ook de aanvalsacties van de thuisclub smoorden voor rust in goede bedoelingen zonder concreet resultaat,

 .  

In de 2e helft zakte het spel naar een nog matiger niveau, maar begon net als de 1e helft nog wel met een open kans voor SC Helmondia. Een vijftal minuten na de hervatting sneed een aanvaller van de thuisclub namelijk dwars door de Baarlo-defensie , maar mikte vervolgens de bal - volkomen vrij voor doel - tot grote opluchting van de Baarlose aanhang in het zijnet.

20180225 SCHelmondia Baarlo 02

Matthijs Hanssen en Jort Pouls (rechts) houden SC Helmondia-spelers van de bal (Foto:LenG).

Voor Baarlo was Jeroen van Wijlick nog enigszins in de buurt van een mogelijke treffer met een diagonaal schot vanaf de rechtervleugel dat echter ook rakelings over het doel zeilde. Dat waren in de 2e helft de magere hoogtepunten , want ondanks veel geploeter van beide teams ging de wedstrijd daarna in de slotfase als een nachtkaars uit.

Het 0-0 gelijkspel betekent voor Baarlo na twee nederlagen het eerste winstpunt in het nieuwe kalenderjaar en luidt hopelijk weer de ommekeer in naar betere resultaten. A.s. zondag de volgende kans in het thuisduel tegen SV Laar als Koning Winter dat althans toelaat.

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder

________________________________________
Wedstrijdstatistiek

Arbiter: P.H.M. Lange (Vianen)

Toeschouwers: 50
________________________________________

Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1: klik hier


 

Naar boven