18/02/2018 | SV Budel - Baarlo 2 - 1 (0-0)

In het nieuwe kalenderjaar is Baarlo nog niet succesvol. Na de onnodige nederlaag enkele weken geleden in Ysselsteyn werden nu in Budel op bijna identieke wijze de punten aan de thuisclub gegund. Ook nu nam Baarlo een voorsprong, maar gaf die net als in Ysselsteyn te gemakkelijk weer uit handen in een gelijkopgaand duel waarin een puntendeling de onderlinge krachtsverhoudingen beter zou hebben weergegeven.

Baarlo moest het ditmaal stellen zonder een aantal vaste krachten als gevolg van blessures en vakantie. Trainer Rob van Geenen was dus genoodzaakt te improviseren met de opstelling. Desondanks toonde Baarlo zich niet de mindere van het eveneens hooggeklasseerde Budel. De roodzwarten hadden zelfs een licht optisch overwicht in de eerste helft als het op balbezit aankwam. Niettemin was de eerste kans al na 5 minuten voor de thuisclub die na een snelle counter Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg op de proef stelde. Die met vlag en wimpel daarvoor slaagde door na het harde, doelgerichte schot de bal met een fraaie safe uit de linkerbenedenhoek te ranselen. Waarna er lange tijd weinig te beleven was voor beide doelen.

20180218 Budel Baarlo 01

Jeroen van Wylick doet een poging een Budel-verdediger te omzeilen (Foto:LenG)

Pas tegen het half uur spelen kopte Matthijs Hanssen uit een voorzet voor Baarlo rakelings langs het Budel-doel. En enkele minuten later was ook Kai Nellen dicht bij een treffer na een hoekschop van Dennis van de Vinne. Zijn inzet belandde echter op het houtwerk. In de slotminuten van de eerste helft leek Baarlo op voorsprong te komen. Uit een vrije trap van Sander Gulev vanaf de rechtervleugel werd de bal bij de 1e paal verlengd en bij de 2e paal binnen getikt door de inkomende Matthijs Hanssen. Op advies van de Budelse grensrechter - niet voor de laatste keer discutabel vlaggend tijdens het duel - werd de treffer wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

Koud uit de kleedkamer scoorde Baarlo alsnog. Na een lange uittrap van Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg over de gehele defensie van SV Budel heen, was Jeroen van Wijlick er als de kippen bij om de bal over de uitlopende doelman in het netje te deponeren: 0-1. Lang profiteerde Baarlo echter niet van deze weelde, want een 7-tal minuten later kwam SV Budel alweer langszij. Op een pass door het centrum werd defensief niet actief ingegrepen en dat bood Budel-aanvaller Steef Vasen de kans om zijn ploeg weer teug in het zadel te helpen:1-1. En een 10-tal minuten later was het zelfs opnieuw prijs voor de thuisclub. Bij een counter over de linkervleugel werd de Baarlose defensie op snelheid geklopt. De eerste inzet uit de daaropvolgende voorzet kon nog door Jeffrey Schouenberg worden afgeweerd, maar in de rebound was hij kansloos op de lage schuiver van opnieuw Steef Vasen: 2-1.

20180218 Budel Baarlo 02

Hens aan dek voor het Budel-doel (Foto:LenG).

In het slotkwartier zette Baarlo nog wel druk op de defensie van de thuisclub in een ultieme poging de bakens alsnog te verzetten. Dat leverde enkele dreigende scrimmages op voor het Budelse doel waarin de verdiende gelijkmaker met wat meer alertheid en scherpte nog heel goed mogelijk was geweest, maar uiteindelijk niet viel.

Door de twee nederlagen op rij is Baarlo nu enkele plaatsen gezakt op de ranglijst en dus niet meer de voornaamste achtervolger van koploper Mierlo Hout. A.s. zondag staat weer een uitduel op het programma. Dan is SC Helmondia gastheer van Baarlo en is een goed resultaat absoluut noodzakelijk om het predicaat subtopper nog te kunnen handhaven.

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder

________________________________________
Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Jeroen van Wijlick (46e min.)
1-1 Steef Vasen (53e min.)
2-1 Steef Vasen (63e min.)

Arbiter: J.H. Bezemer

Toeschouwers: 150

_________________________________________

Wedstrijdformulier:  lees verder


Webpagina Baarlo 1: klik hier


 

Naar boven