08/10/2017 | Laar - Baarlo 0-3 (0-1)

De 3e zege op rij! Na FCV Venlo en MVC’19 werd ook SV Laar op waarde geklopt door de lang niet altijd even flitsend spelende maar wel weer efficient met de kansen omspringende roodzwarten. Nog zonder puntverlies en dus een perfecte start van het nieuwe seizoen voor Baarlo dat  vooralsnog samen met Mierlo Hout fier de ranglijst aanvoert in de 3e klasse C.

Op het eigen kunstgrasveld was de eerste kans na een minuut of vijf spelen voor gastheer Laar. Op een fraai diagonaal boogschot vanaf de linkerflank moest Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg een even fraaie safe uit de hoge hoed toveren om de openingstreffer voor de thuisclub te voorkomen. Die kwam er nu in de 19e minuut bij de eerste de beste goede aanval aan Baarlo-zijde. Tayo Janssen bediende vanaf het middenveld de over rechts opkomende Baarlo-back Kay Nellen. Zijn afgemeten voorzet werd met een mooie snoekduik al koppend door Jort Kluthausen tot een doelpunt gepromoveerd: 0-1.

20171008 Laar Baarlo 01

Jort Kluthausen (nr.8) heeft de openingstreffer gescoord voor Baarlo (Foto:LenG).

Waarna er  tot aan de rust voor beide doelen weinig te beleven viel buiten een gevaarlijk schot van Dennis van de Vinne tussendoor dat ternauwernood door de jonge Laar-doelman Dino Julicher nog net buiten de palen werd getikt.

Ook in de 2e helft domineerden aanvankelijk de defensies van beide ploegen en speelde het spel zich zonder noemenswaardige hoogtepunten vooralsnog voornamelijk af tussen de beide strafschopgebieden. De eerste echte doelkans kwam er pas 20 minuten voor tijd en niet verrassend uit een standaardsituatie. Een hoekschop waaruit Laar-aanvoerder Nick Stroek vogelvrij kon inkoppen, maar de bal vloog tot opluchting van Baarlo rakelings over de dwarsligger. Een paar minuten later mocht Matthijs de Vogel weer zijn opwachting maken in het veld. Net als vorige week tegen MVC’19 beschaamde “The Bird” het vertrouwen van Baarlo-trainer Rob Geenen niet. Aangespeeld door Tayo Janssen die zijn passeeractie op de linkervleugel afrondde met een prima voorzet bij de 2e paal, was hij als “target-man” weer ter plekke om de bal voorbij Laar-doelman Dino Julicher in het net te tikken. En opnieuw flikte hij het met zijn eerste balcontact: 0-2.

20171008 Laar Baarlo 02

Matthijs de Vogel heeft opnieuw zijn kunstje geflikt, Laar-doelman Dino Julicher terneergeslagen achterlatend (Foto:LenG).

SV Laar was daarna niet meer bij machte het tij nog te doen keren. In blessuretijd was het - de eveneens ingevallen - Stan Wijhers die op de valreep nog met een gerichte vrije trap in de uiterste linkerbenedenhoek van het Laar-doel succesvol was voor Baarlo: 0-3. Een ietwat geflatteerde maar zeker niet onverdiende zege.

Baarlo trad in Laar aan in een nieuwe en fraaie reserve-outfit geschonken door mede-hoofdsponsor Enjob. De nieuwe “look” leverde de ploeg dus geen “windeieren” op, maar wel weer drie kostbare punten! Komende zondag speelt Baarlo weer in eigen huis en is SC Helmondia de volgende tegenstander. Baarlo gaat dan uiteraard proberen de nog ongeslagen status te continueren.

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek

Doelpunten:
0-1 Jort Kluthausen (19e min.)
0-2 Matthijs de Vogel (75e min.)
0-3 Stan Wijhers (92e min.)
 
Arbiter: P.M.R. Kleine ( Helmond)
Toeschouwers: 150

Wedstrijdformulier: lees verder


Webpagina Baarlo 1: klik hier


 


Naar boven