01/10/2017 | Baarlo – MVC'19 1-0 (0-0)

De verwachtingen in deze vroege klassieker in het nieuwe seizoen waren weer hoog gespannen, maar beide ploegen wisten die niet echt waar te maken. Het matige duel leek dan ook op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar de boomlange invaller Matthijs de Vogel (alias: “Bird”) dacht daar anders over en bezorgde Baarlo in de absolute slotfase- koud "geland" in het veld - toch nog een niet meer verwachte zege.

Op de inzet van de spelers van beide teams viel niets af te dingen, maar kwalitatief kon deze Peel en Maas derby niet echt bekoren. Aan beide kanten was sprake van slordige passes, veel balverlies en slechts bij vlagen verzorgde opbouw. De redelijk opgekomen supporters van beide ploegen moesten het vooral doen met de spanning.

In de aftastende beginfase had Baarlo een licht optisch overwicht maar gaandeweg nam MVC’19 het initiatief over.  De aanvallen  van de gasten uit Maasbree strandden echter veelal nog voordat het  Baarlose strafschopgebied werd bereikt en leidden dan ook niet tot echt serieuze kansen. De meeste dreiging was er nog bij een vrije trap op afstand van Ron van den Kerkhof, maar Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg wist het lage, in de hoek geplaatste schot van de Breetse goalgetter met een fraaie safe onschadelijk te maken. In de slotfase voor de rust  wist Baarlo weer meer controle over de wedstrijd te krijgen en was Dennis van de Vinne nog met twee inzetten gevaarlijk maar verre van doeltreffend.

20171001 Baarlo MVC'19 01

De Baarlose centrumverdediger Luc Canjels ruimt rigoreus de bal (Foto:LenG)

Na de theepauze bleef het initiatief bij Baarlo  en moest MVC’19  het hebben van counters.  Maar ook nu waren de kansen voor beide doelen weer spaarzaam . Pas halverwege de 2e helft was het opnieuw Baarlose vleugelaanvaller  Dennis van de Vinne die in de buurt van een mogelijke treffer kwam. Vanuit  een vrij schootsveld schoot hij echter recht tegen de Breetse doelman op die vervolgens het geluk had dat Kay Nellen in de rebound het doel mistte. Naarmate het einde naderde leek het duel uit te gaan als een nachtkaars. Met de jonge, pas 19 jarige, maar fysiek sterke Matthijs de Vogel zette Baarlo-trainer Rob Geenen een minuut of tien voor tijd nog zijn allerlaatste troefkaart in. Een 'gouden' wissel bleek dra. Prompt binnen de lijnen prikte hij namelijk op aangeven van leeftijdsgenoot Kay Nellen de bal bij zijn allereerste actie fraai in de touwen van het doel van de gasten uit Maasbree:1-0.

20171001 Baarlo MVC'19 02

Matchwinnaar Matthijs de Vogel , 3e van rechts, wordt na zijn winnende treffer geknuffeld door ploeggenoten (Foto:LenG).

Met de klok als belangrijkste tegenstander en de moed der wanhoop zette MVC’19 in de slotminuten nog eenmaal een offensief in. Tot de gelijkmaker leidde dit uiteindelijk niet meer, al had de bal in blessuretijd ook zo maar op de stip gekund na een risicovolle, verdedigende actie op MVC-speler Daan Peters door Baarloos laatste man Roel Bouten die verder sterk en solide speelde.

Na de zege op nieuwkomer FCV Venlo werd nu dus rivaal MVC’19 aan de zegekar gebonden, zij het nu iets minder overtuigend. Niettemin maximale puntenwinst uit de eerste twee competitieduels en een gedeelde koppositie. Gedroomde weelde die werkelijkheid is geworden.  A.s. zondag 8 oktober gaan de roodzwarten in en tegen Laar - op een kunstgrasveld - proberen een vervolg te geven aan dit succes en hoopt de ploeg dan daarbij weer te kunnen rekenen op de steun van zijn supporters langs de lijn.

Verslag: LenG

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder

Verslag Dagblad De Limburger d.d. 02.10.2017 : lees verder


Wedstrijdstatistiek
Doelpunten:
1-0 Matthijs de Vogel (83e min.) 
 
Arbiter: M.H.J. Billekens (Sevenum)
Toeschouwers: 275

Wedstrijdformulier: lees verder

Wedstrijdbulletin: lees verder


Webpagina Baarlo 1: klik hier

Naar boven