24/09/2017 | FCV Venlo - Baarlo 1 - 4 (0-3)

Baarlo is de competitie goed gestart met een ruime zege bij FCV Venlo, vorig seizoen nog de ongenaakbare kampioen van en promovendus uit de 4e klasse. De basis voor de zege werd met drie treffers al in de 1e helft gelegd, waarin Baarlo heerste. In het eerste kwartier na rust had FCV-Venlo zijn beste fase met een tegengoal als gevolg. Maar na de 4e Baarlose treffer was het gedaan met het verweer van de Venlose ploeg.

Op Sportpark Arenborg in ’t Ven zette Baarlo vanaf de aftrap de nieuwkomer meteen onder druk en kwam ook vroeg op voorsprong. Na een rush van aanvoerder Rik Schotman langs enkele tegenstanders die tot aan de achterlijn reikte. Uit de vervolgens perfect teruggelegde bal tikte de bij de eerste paal inkomende Matthijs Hanssen de bal binnen: 0-1. Waarmee Baarlo de gewenste droomstart waarmaakte. FCV dat nog duidelijk moet wennen aan het wat hogere tempo in de 3e klasse bleef in het verloop van de eerste helft de onderliggende partij.

20170924 FCV Venlo Baarlo 01

Tayo Janssen een ware plaag voor de FCV-defensie in de eerste helft (Foto:LenG).

Met name Tayo Janssen was met zijn acties regelmatig een plaag voor de FCV-verdediging. Na bijna een half uur spelen werd hij door het centrum gelanceerd en binnen het 16-metergebied in de mangel genomen. De bal ging op de stip en Matthijs Hanssen schoot de pingel vervolgens onberispelijk binnen: 0-2. En nog voor rust scoorde Baarlo voor de 3e maal. De FCV-verdediging verkeek zich volkomen op een verre uittrap van Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg. Tayo Janssen had vervolgens vrije doortocht op het FCV-doel en maakte het koeltjes af: 0-3. En ging Baarlo met deze riante en verdiende uitgangspositie de rust in.

In het eerste kwartier van de 2e helft zette FCV nog een wanhoopsoffensief in een poging het tij nog te doen keren. De voor rust nauwelijks geteste Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg moest plotseling enkele malen aan de bak om de thuisclub van een tegentreffer af te houden. Na een tiental minuten moest hij echter toch capituleren op een strak afstandsschot in de uiterste benedenhoek van FCV-speler Tim Houben: 1-3. Even leek er hoop voor FCV, maar al snel wist Baarlo de wedstrijd weer onder controle te krijgen. En halverwege de 2e helft was het opnieuw Matthijs Hanssen die de bal na een voorzet bij de eerste paal binnentikte en het verschil weer op 3 treffers bracht : 1-4. Waarmee hij zich tevens kroonde tot “Man of the Match”.

20170924 FCV Venlo Baarlo 02

Matthijs Hanssen loopt juichend weg na zijn 3e treffer (Foto:LenG).

Even later ging het duel helemaal in het slot toen FCV-speler Michiel Hermans na een grove charge met rood de kleedkamers kon opzoeken en de thuisclub met een man minder verder moest. Baarlo speelde het duel verder zonder problemen uit en mocht meteen en volkomen verdiend de eerste winstpunten incasseren.

A.s. zondag 1 oktober speelt Baarlo de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen en dat is al direct dé kraker tegen de rivaal van oudsher MVC’19. De ploeg uit Maasbree leed op eigen veld een nipte 1-2 nederlaag tegen het uit de 2e klasse gedegradeerde Mierlo Hout en zal tegen Baarlo ongetwijfeld een goed resultaat willen neerzetten. De roodzwarten zijn gewaarschuwd en moeten zich hiertegen gaan wapenen. Tot ziens komende zondag bij deze altijd beladen echte Peel en Maas derby.

Verslag: LenG

Verslag Dagblad De Limburger d.d. 25.09.2017 : lees verder

Meer foto's van dit en andere duels in de fotomap Baarlo 1: lees verder


Wedstrijdstatistiek
Doelpunten:
0-1 Matthijs Hanssen (8e min.) 
0-2 Matthijs Hanssen (30e min.; penalty)
0-3 Tayo Janssen (38e min.)
1-3 Tim Houben (55e min.)
1-4 Matthijs Hanssen (65emin.)
 
Arbiter: R.G.J. Klaassen (Tegelen)
Toeschouwers: 100
 
Bijzonderheden:
-  Trieste uitvallen van FCV-speler Funs van Rensen na een kopduel met Rik Schotman waarbij beide spelers met de hoofden tegen elkaar knalden. De jonge FCV-speler werd met verdacht op hersenschudding met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Vanaf hier snel beterschap gewenst!
- Rode kaart voor FCV-speler Michiel Hermans na grove charge (73e. min)

Wedstrijdformulier: lees verder

Webpagina Baarlo 1: klik hier


Naar boven