Sponsornieuws banner

Zaterdag 7 april jl. vond de jaarlijkse editie van het VV Baarlo - Sponsorevent plaats, georganiseerd door de Werkgroep Fondsenwerving. Op deze avond worden de sponsoren van onze rood- zwarte trots traditiegetrouw uitgenodigd in de Meeren om met elkaar in gesprek te gaan. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de ontwikkeling van de club, er is ruimte om te netwerken en er wordt een drankje en hapje genuttigd. En deze keer een gastspreker om de avond extra inhoud te geven.

20180407 sponsorevent 01

De avond wordt ingeluid door voorzitter Jules Dorssers, die op fraaie wijze het afgelopen jaar van VV Baarlo in beeld heeft gebracht. De behaalde prestaties, sponsoracties, en georganiseerde evenementen worden gepresenteerd middels een film. In deze presentatie worden, naast de behaalde resultaten, ook de verschillende werkgroepen die onze club rijk is gedeeld met het publiek. De voorzitter sluit de presentatie vervolgens af met enkele financiële kengetallen ten aanzien van sponsoring.  Er kan geconcludeerd worden dat de club in een stijgende lijn zit, zowel op het gebied van sponsoring als op financieel gebied.  


De volgende activiteit van de avond wordt ingevuld door gastspreker ‘Nico Neele’. Deze man behoeft een nadere introductie, zo is Nico personal coach, trainer en auteur. Hij heeft een ruime ervaring in het geven van trainingen in de topsport en gebruikt deze nu in het begeleiden van topondernemers. Nico begon overigens een aantal decennia geleden als jeugdtrainer bij VV Baarlo (!) en heeft daarna ervaring opgedaan als trainer bij diverse BVO's, w.o. VVV-Venlo en Willem II en werkte gedurende zijn carrière samen met voetbaldieren zoals o.a. Jan Reker, Sef Vergoossen en Piet de Visser.

20180407 sponsorevent 02Aan Nico wordt gevraagd wat hij nu echt belangrijk vindt bij het coachen van bedrijven. ‘’Het is niet het bedrijf dat groei, omzet, productie of winst maakt. Het zijn de mensen die er werken. Hoe beter deze mensen samenwerken, hoe sneller de groei van het bedrijf. Tenslotte is samen sneller dan alleen. Kijk maar naar de tijd van de 400 meter atletiek individueel in vergelijking met de tijd van de 4 x 100 meter estafette. U raadt al wat de beste tijd is. Goede samenwerking vergt tijd, aandacht, en oefening. Dit vergt een investering maar levert een veelvoud op.’’


Gedurende zijn presentatie legt Nico veel verbanden tussen ondernemerschap en topsport. Er zijn veel metaforen die voor beide disciplines gelden en deze weet hij op enthousiaste wijze te presenteren. Nadat de ‘tweede helft’ van de presentatie van Nico is afgerond, is er ruimte om te netwerken en met ondernemers uit de regio te sparren over zowel het ondernemerschap als over onze voetbalclub. En is er nog een gesigneerd boek van Nico Neele "In gesprek met jezelf" als cadeau voor eenieder ter inspiratie en latere naslag.


De Werkgroep Fondsenwerving kijkt dan ook met plezier terug op dit event. De reacties die hieruit voortvloeien geven voldoende energie oom ook het komende sponsorjaar volop aan de slag te gaan om sponsoren te werven.

Door: Ben Stevens     Foto's: LenG

Hier meer foto's van deze avond


 

Naar boven