Zaterdag 10 oktober 2020  vv Baarlo MO17-1 - Volharding MO17-1  5 - 2

MO17-1 leert snel.

De meiden van VV Baarlo MO17-1 leren snel. Na 3 wedstrijden lijkt het erop dat ze gewend zijn aan de 1e klasse. Volharding MO17-1 was afgelopen zaterdag het slachtoffer van een zeer gedreven team, dat in de eerste helft de basis legde voor de 5-2 overwinning.
 
Vanaf de eerste minuut werd Volharding naar achteren gedrukt. De meiden uit Vierlingsbeek wisten zich totaal geen raad met de creativiteit van VV Baarlo. Binnen het half uur stond er 3-0 op het scorebord en leek Baarlo een monsterscore neer te gaan zetten. Maar de meiden van Volharding dachten daar na een half uur toch anders over en met veel meer inzet en fysieke strijd werd Baarlo zowaar in de verdrukking gebracht. Dat leverde een paar kansjes op en uiteindelijk ook de 3-1 door een prachtig afstandsschot. Zou het dan toch een echte wedstrijd worden? Nee, want voor rust wist Meggie via een vlijmscherpe counter na een afgeslagen corner van Volharding het verschil weer naar 3 doelpunten te brengen, 4-1. En dat bleef ook de ruststand.
 
Tijdens de rust werden de speelsters getrakteerd op 2 kannen ranja per team, je moet er toch iets van proberen te maken in deze tijden. De leiders en ouders waren voorafgaand aan de wedstrijd al voorzien van de nodige koffie en thee, dat is wel het minimale dat we als club voor onze gasten kunnen doen.
 
Na rust pakte Baarlo de draad weer op. Volharding bood wel meer tegenstand dan het eerste half uur, maar heel gevaarlijk werden ze niet. Het was Baarlo dat een aantal kansen kreeg, waarvan er ook 1 werd benut. Fleur ontdeed zich met een mooie individuele actie van haar tegenstandster en legde de bal vanuit de achterlijn panklaar voor Meggie, 5-1. Het verzet van Volharding werd minder en ook Baarlo vond het wel prima. Het slotakkoord was toch nog van de meiden uit Vierlingsbeek, via een mooi doelpunt werd het uiteindelijk 5-2. En dat bleef het ook tot aan het eind, waardoor Baarlo de tweede overwinning van het seizoen mocht bijschrijven.
 
De meiden van MO17-1 hebben laten zien dat ze een prima partij voetbal op de grasmat kunnen leggen. En vandaag werd er ook karakter getoond toen de tegenstander wat meer fysieke strijd in de wedstrijd gooide. En dat is ook nodig in de 1e klasse. Een verdiende overwinning waardoor de ogen weer naar de bovenste 3 plaatsen gericht kan worden.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd werden overigens de scheidsrechter en grensrechters nog even in het zonnetje gezet in het kader van de week van de scheidsrechter. Een mooi gebaar van MO17-1, dat ook zeer werd gewaardeerd door het arbitrale trio.
 
Zaterdag 17 oktober staat de 2de bekerronde gepland, uit tegen SC Irene uit Tegelen. Een ‘soort van derby’, waar de meiden al erg naar uitkijken. Bij winst gaat MO17-1 door naar de volgende ronde, bij verlies is het bekeravontuur klaar. Baarlo is de favoriet in deze wedstrijd, hopelijk kunnen ze dat ook waarmaken.

---------------------------------------------------------


Zaterdag 3 oktober 2020  Sparta'25 MO17-1 - vv Baarlo MO17-1 4 - 2

MO17-1 moet nog wennen aan 1e klasse

De meiden van MO17-1 speelden zaterdag tegen Sparta’25 uit Beek en Donk. Een vereniging waar doorgaans geen teams uit Baarlo tegen spelen, maar omdat MO17-1 in de 1e klasse is ingedeeld treft het tegenstanders die wat verder weg liggen van Baarlo. Complimenten overigens aan Sparta’25 voor het prachtige sportpark! Helaas wisten de meiden de punten niet mee te nemen naar Baarlo, hoewel het elftal op basis van het aantal kansen had kunnen winnen. De 4-2 nederlaag was dan ook niet helemaal nodig geweest, wel werd duidelijk dat de speelsters nog moeten wennen aan het niveau. Dat is in ieder geval de conclusie van de trainers na 3 wedstrijden.

Zoals gewoonlijk startte MO17-1 goed en werd direct de aanval gezocht. Na 5 minuten stond al de 0-1 op het scorebord, nadat Selma een goeie voorzet van Meggie wist binnen te tikken. De meiden uit Beek en Donk waren mogelijk verrast en schakelden een tandje bij. Dat leverde een aantrekkelijke wedstrijd op van 2 teams die allebei een aantal goeie spelers in het elftal heeft staan. Jammer dat er geen publiek aanwezig mocht zijn, naast de 4 chauffeurs van Baarlo stonden er nog een handvol vrijwilligers van Sparta’25 langs de lijn. De meiden van beide teams hadden echter meer toeschouwers verdiend. Omdat de scherpte bij Baarlo niet helemaal aanwezig was vandaag, werd de voorsprong voor rust weggegeven en stond er na 40 minuten 2-1 op het scorebord. In de rust was iedereen het er over eens, het was allemaal net iets minder dan de week ervoor. En dat kunnen de meiden zich niet permitteren op dit niveau.

Vol goede moed werd de aanval weer opgezocht en probeerde MO17-1 de gelijkmaker te forceren. Uit een tegenaanval werd helaas de 3-1 gescoord en even leek Baarlo het op te geven. Maar niets was minder waar, want 10 minuten voor tijd kwam Baarlo terug in de wedstrijd door een prachtig doelpunt van Meggie. De hoop was weer terug, maar helaas was dit van korte duur want even later stond er 4-2 op het scorebord. Baarlo probeerde het nog wel maar had niet echt meer de overtuiging dat het nog een punt mee naar huis zou kunnen nemen. Daardoor was de 2de nederlaag een feit.

Conclusie na 3 wedstrijden. Voetballend behoort MO17-1 tot één van de betere teams in deze competitie. Maar de echte wil om te winnen is helaas nog niet bij iedereen de volle 80 minuten aanwezig. En eigenlijk is dat ook hartstikke logisch als je de ontwikkeling van dit elftal bekijkt de afgelopen 4 tot 5 jaar. Waar VV Baarlo MO17-1 een aantal jaar geleden nog een bescheiden rol speelde, behoort het nu tot één van de betere teams van de regio Zuid 2. De meiden gaan alleen maar beter worden door elke week op dit niveau te acteren. Daar twijfelt niemand aan, de kwaliteiten zijn er, hopelijk dat de trainers de meiden ook mentaal nog dat beetje extra kunnen meegeven. Dan komt het helemaal goed.

Aanstaande zaterdag komt Volharding uit Vierlingsbeek op bezoek. Misschien wel een beetje een vergelijkbare ploeg. Een jonge ploeg die ook nog moet wennen aan de 1e klasse, dat belooft dan ook een leuke wedstrijd te worden. Dus tot zaterdag in De Meeren. 14.00 uur.

 

---------------------------------------------------------

 

Zaterdag 26 september 2020  vv Baarlo MO17-1 - Boekel Sport MO17-1 4 - 1

MO17 toont karakter

Na de teleurstellende competitiestart tegen Achates, stond afgelopen zaterdag de 2e wedstrijd op het programma tegen een fysiek sterke tegenstander, Boekel Sport. De trainers waren vooraf duidelijk, er is een verschil tussen inzet en de wil om te winnen. Je kunt voetballend wel beter zijn, dat wil niet zeggen dat je dan wedstrijden wint. Om wedstrijden te winnen moet je soms iets extra geven. Met deze boodschap werden de meiden van MO17-1 het veld ingestuurd.

En de meiden van Baarlo hadden deze informatie goed opgenomen, vanaf de 1e minuut werd Boekel Sport op eigen helft gedrukt en de uitploeg kwam er in zijn geheel niet aan te pas. Helaas gingen de meiden van Baarlo slordig om met de nodige kansen, anders had het na 10 minuten al 3-0 gestaan. Het 1e doelpunt viel pas in de 20ste minuut, toen Meggie een corner van Lieke wist te verzilveren. Afgezien van een paar terugspeelballen werd keepster Kim niet echt op de proef gesteld. Pas na een half uur, toen Boekel Sport een paar omzettingen in het veld deed, leek Baarlo even de grip op de wedstrijd te verliezen. Maar dat kwam ook vooral omdat de concentratie van de meiden verslapte. Door matig uitverdedigen kreeg Boekel Sport een aardige kans op de gelijkmaker, met wat geluk werd dat voorkomen. Mede hierdoor bleef de 1-0 voorsprong op het scorebord tot aan de rust.

In de rust waren de trainers duidelijk, verder voetballen zoals de 1e 30 minuten en de wedstrijd kan niet anders dan in winst omgezet worden. Direct vanaf de aftrap werden de meiden uit Boekel wederom naar achteren gedrukt. Baarlo had het betere van het spel en kreeg ook weer de nodige kansen. Lieke en Esmee tilden de stand naar 3-0, volkomen verdient. De tegenstander had weinig in te brengen en probeerde met lange halen van achteren, door een aantal fysiek sterke meiden, nog iets te forceren, maar de verdediging van Baarlo stond goed. Een kwartier voor tijd was het toch Boekel Sport dat via een uitstekende individuele actie van de linksbuiten iets terug wist te doen, 3-1. Verder kwam Boekel niet, het was Baarlo dat 5 minuten voor tijd de voorsprong vergrootte via Dyonne, 4-1. Een dik verdiende overwinnig van een sterk spelend MO17-1.

Een mooie opsteker voor de meiden van MO17-1, na de teleurstelling van vorige week. Een mooie opsteker kijkend naar de wedstrijd van komende week. Dan gaan de meiden op bezoek bij Sparta ’25 uit Beek en Donk, misschien wel de grote favoriet voor de titel. Volgens inside information ook een voetballende ploeg, dus dat kan wel eens een hele leuke wedstrijd gaan worden. In ieder geval hebben de meiden van MO17-1 laten zien dat ze terecht in de 1e klasse staan. Bij een goed resultaat aanstaande zaterdag kunnen ze zelfs meestrijden om de prijzen. We gaan het zien, om 13.00 start de wedstrijd in Beek en Donk. Hopelijk valt het met de blessures van de uitgevallen Fleur en Lieke mee en kan MO17-1 op volle sterkte naar Brabant afreizen.

Alvast succes meiden!

 

---------------------------------------------------------

Zaterdag 19 september 2020  Achates/De Zwaluw MO17-1 - vv Baarlo MO17-1 5 - 2

Afgetroefd op inzet!  

Voor de meiden van MO17-1 kon dan eindelijk het avontuur in de 1e klasse beginnen. Helaas kende het team de nodige personele problemen. Kim en Fleur mochten niet mee vanwege een coronatest, Merel was geblesseerd en Bien was nog afwachten tot aan de warming-up. Dus werd weer een beroep gedaan op de meiden van MO15-1. Helaas liep de wedstrijd uit op een grote teleurstelling. Verdiend stapten de meiden van Achates/De Zwaluw winnend het veld af. Voetballend was Baarlo MO17-1 wel de betere ploeg, maar op basis van inzet en instelling was de overwinning verdiend. Een klassiek voorbeeld dat je met een goede wedstrijdmentaliteit veel kunt bereiken.

 

Toch begon het allemaal nog heel voortvarend voor Baarlo MO17-1. Want net als in andere wedstrijden kwamen de meiden ook nu weer vroeg op voorsprong. Meggie werd goed de diepte ingestuurd op links, haar voorzet werd binnengetikt door Selma. De meegereisde supporters gingen er weer eens goed voor staan, deze start beloofde veel. Maar de aanhang van Baarlo kwam bedrogen uit, want het waren de meiden van Achates/De Zwaluw die binnen 20 minuten de wedstrijd omdraaiden. Na een gemiste penalty werd in de 16de minuut de 1-1 binnengetikt, waarna vervolgens in de 21ste minuut de bal wat gelukkig via een van richting veranderd schot in het doel belande: 2-1. Toch kwam Baarlo verdiend op gelijke hoogte in de 32ste minuut na een goed schot van Meggie: 2-2. Gelijk daarna wisselden de trainers van Baarlo een aantal posities in het veld en Baarlo had de laatste 10 minuten de wedstrijd goed onder controle. De meiden van Achates/De Zwaluw werden naar achteren gedrukt maar ze hielden goed stand door een tomeloze inzet. Vlak voor rust leek Baarlo op voorsprong te komen, maar een schot/voorzet van Meggie miste rakelings doel.

 

In de rust waren de trainers duidelijk, er moest toch echt met meer passie gespeeld gaan worden, anders zou deze wedstrijd niet in winst omgezet worden. Hadden de meiden goed geluisterd? Daar leek het wel even op, want direct na de aftrap wist Meggie met een solo zichzelf vrij te spelen, haar schot miste echter wederom rakelings het doel. Maar niet veel later stonden de meiden van Baarlo weer even te slapen na een snel genomen vrije trap van Achates/De Zwaluw, een speelster mocht alleen op keepster Puck lopen en liet haar kansloos met een bekeken schuiver: 3-2. En hoewel Baarlo daarna een volkomen veldoverwacht had en ook een aantal kansen kreeg, was het geloof in een goede afloop weg. Geen overtuiging, geen geloof in eigen kunnen. En ook nog een aantal lichte blessures maakten deze teleurstellende middag wel compleet.

 

En zo eindigde de start van de competitie anders dan men had gewenst. Naast de genoemde afwezigen vielen ook Lynn en Meggie uit en kon Baarlo het laatste deel van de wedstrijd geen druk meer zetten en de wedstrijd omkeren. De 4-2 en 5-2 in het laatste deel van de wedstrijd waren verder vooral voor de statistiek. De meiden van Achates/De Zwaluw speelden met een grote dosis inzet en verdienden op basis daarvan ook de overwinning.

 

Laten we hopen dat het voor de meiden van MO17-1 een wake-up call is. Voetballend zit het wel goed, zelfs complimenten van de toeschouwers van de tegenstander. Maar in de eerste klasse is ook een dosis inzet nodig. Daar heeft het team nog de nodige stappen te zetten, een mooie uitdaging voor de trainers. Want als de meiden daar bewust van worden, dan komt het wel goed. Dan kunnen ze ook in de eerste klasse bij de bovenste teams meedraaien. Komende zaterdag kan de teleurstelling direct weggepoetst worden in de thuiswedstrijd tegen Boekel Sport MO17-1, één van de favorieten voor het kampioenschap. Met een goed resultaat ziet de wereld er weer heel anders uit.

 

Tot zaterdag 26 september in De Meeren, 14.00 uur.

---------------------------------------------------------

Maandag 14 september 2020 – vv Baarlo MO17-1 - MVC MO17-1 12 - 1

Buren uit Maasbree niet opgewassen tegen Baarlo MO17-1

 

Als laatste voorbereiding op de competitie werd een oefenwedstrijd ingepland tegen MVC MO19-1. De buren uit Maasbree zijn genoodzaakt om in de MO19 competitie te spelen vanwege de leeftijd van een aantal spelers. Dat ze het moeilijk gaan krijgen dat weten ze, want de gemiddelde leeftijd ligt een stuk lager dan bij tegenstanders uit de competitie. Vooraf werd ook een nederlaag tegen onze meiden van MO17-1 ingecalculeerd. Dat het verschil echter zo duidelijk zou zijn dat had vooraf niemand verwacht. Toch knokten de meiden uit Bree tot aan de laatste minuut voor wat ze waard waren en dat verdient wel een groot compliment.

Vanaf de 1e minuut was het Baarlo dat ten aanval trok en al na 10 minuten had het scorebord op 5-0 kunnen staan. Het bleef in het eerste kwartier echter bij 1 treffer. Maar ook na dat 1e kwartier was Baarlo veruit de bovenliggende partij en wist het tot aan de rust nog 5 keer te scoren: 6-0. Aanvallend kon MVC daar weinig tegenover zetten.

In de rust de nodige omzettingen bij Baarlo, een aantal speelsters dat doorgaans wat meer speelt werd aan de kant gehouden. Lieke wist nog wel vrij snel voor de 7-0 te zorgen, maar verder was Baarlo slordig met de kansen die het kreeg. MVC begon zelf iets meer de aanval te zoeken en kreeg loon naar werken, want in de 55ste minuut viel de zeer luid bejubelde eretreffer. Voor Baarlo wel nog een teken om de laatste 20 minuten een tandje bij te zetten en met een paar fraaie aanvallen werd nog 5 keer gescoord. Het scorebord in Baarlo kon de eindstand niet aan, maar het werd maar liefst 12-1.

Voor de meiden van MO17-1 betekende dit de laatste oefenwedstrijd. In de 4 gespeelde wedstrijden werd niet minder dan 33 keer gescoord en kreeg het team 4 doelpunten tegen. Of het heel veel zegt? Niet echt, alleen DFO MO17-1 wist het in een deel van de wedstrijd Baarlo MO17-1 lastig te maken, verder was er weinig tegenstand. Iedereen verheugt zich dan ook op de competitiestart, waar de meiden voor het eerst zullen acteren in de 1e klasse (die ene wedstrijd voor de corona-crisis even niet meegerekend). We zijn heel benieuwd hoe het team zich in deze klasse gaat houden en of ze een rol van betekenis kunnen spelen. Gezien de uitslagen in de voorbereiding zou je zeggen van wel, maar de trainers hebben al gezegd dat het niveau van de tegenstanders in de competitie een stuk hoger zal zijn. Gestart wordt aanstaande zaterdag met een uitwedstrijd tegen Achates/De Zwaluv MO17-1, 10.15 uur. Succes meiden!

---------------------------------------------------------

Zaterdag 12 september 2020 – RKSVN MO17-1 - vv Baarlo MO17-1 1 - 8

Duidelijke overwinning in ‘vriendschappelijke bekerwedstrijd’

 

De derde bekerwedstrijd werd omgezet naar een vriendschappelijke wedstrijd. RKSVN uit Neer werd namelijk uit de beker gezet door het opstellen van te veel dispensatiespeelsters in een eerdere wedstrijd. Om toch in het ritme te blijven wilden de meiden uit Neer wel gewoon voetballen. Ook Baarlo vond dit prima, want eindelijk was MO17-1 compleet. Geblesseerden en zieken waren allemaal hersteld. Voor de zekerheid werd wel Kelly van MO15-1 meegenomen.

Een voorteken hoe serieus (of juist niet) de wedstrijd werd genomen kwam van de ouders. Van het rijschema was maar 1 ouder daadwerkelijk op komen dagen. Daar ging het al een beetje mis en er moesten even een aantal telefoontjes gepleegd worden. Gelukkig was dit snel geregeld en kon de weg naar Neer ingezet worden.

De meiden uit Neer staan bekend om fysiek spel en ook vandaag was dat niet anders. Voetballend viel er weinig te genieten, zeker omdat Baarlo het allemaal wel goed vond. De bekerronde was al overleefd, de uitdaging was een beetje weg. Ondanks het matige spel was Baarlo duidelijk beter en gingen de meiden met een 0-3 voorsprong de rust in.

Voor de trainers was er verder weinig reden om de boel nog eens extra uit te dagen. Fitter worden en gewoon lekker de wedstrijd uitvoetballen was het doel. En dat werd ook gedaan, het veldspel werd iets beter dan in de eerste helft, maar we hebben de meiden wel eens beter zien spelen. Uiteindelijk stond er wel een duidelijke 1-8 overwinning op het scorebord en was iedereen binnen het team tevreden.

Als we deze wedstrijd nog als bekerwedstrijd tellen kunnen we concluderen dat Baarlo MO17-1 terecht in de 1e klasse is ingedeeld. In de 3 bekerwedstrijden werden 3 teams uit de 2de klassen verslagen met 6-0, 7-2 en 8-1. Ter voorbereiding op de competitie werd nog 1 oefenwedstrijd ingelast, thuis tegen MVC MO19-1 op maandagavond, 14 september. Daarna start de competie en gaat MO17-1 een nieuw avontuur tegemoet in de 1e klasse, met allemaal onbekende tegenstanders.

---------------------------------------------------------

Zaterdag 5 september 2020 – Baarlo MO17-1 - DFO '20 7 - 2

‘Baolder Bastards’ schreeuwen MO17-1 naar overwinning

 

De tweede bekerwedstrijd van MO17-1 stond in het teken van het bezoek van de ouderen van De Weem, waar de meiden een uitwisseling mee hebben in het kader van ‘De Buitenspelval’. Een project begeleid door Maurice Graef, voormalig spits van VVV Venlo. Tijdens het seizoen gaan de meiden een aantal avonden naar De Weem om gezellig met de ouderen te spellen, praten, eten, kienen. De laatste activiteit is het bezoek van de ouderen aan De Meeren. Door de corona-crisis was dat er afgelopen seizoen niet van gekomen en daarom startte het project dit seizoen met een bezoek van een aantal bewoners van De Weem aan sportpark De Meeren, die zichzelf vandaag omschreven als de ‘Baolder Bastards’.

De meiden zochten vanaf de 1e minuut direct de aanval. Al na 10 seconden had de bal in het net moeten liggen, maar Dyonne was te verrast door de enorme mogelijkheid die ze kreeg en de teller bleef op 0-0 staan. Direct in de tegenaanval had het netje aan de andere kant kunnen trillen, maar keepster Puck, die nogmaals de geblesseerde Kim verving in het doel, wist dit te voorkomen ten koste van een hoekschap. Maar die leverde geen gevaar op. De supporters, in grote getalen aanwezig, gingen er zich maar eens goed voor zitten want de 1e minuut beloofde veel goeds. En ze kwamen ook niet bedrogen uit. Baarlo MO17-1 nam het initiatief en wist een aantal mooie aanvallen op te zetten. Dit resulteerde binnen het kwartier ook in de verdiende voorsprong van 2-0. Eerst wist Lieke (3de minuut) met een prachtig schot de openingstreffer te noteren. Vervolgens was het Selma die een goeie actie wist te verzilveren met een bekeken schot, 2-0. Hoewel DFO aardig tegenstand bood leek Baarlo een maatje te groot, zeker toen Meggie mocht aanleggen vanaf de 16 meter voor de 3-0. Maar de winnares van de penaltybokaal tijdens de voetbalweek zag deze keer haar strafschop gestopt worden door de keepster van DFO. Voor de meiden van de fusieclub was dat het teken om even een tandje bij te schakelen, terwijl de meiden van Baarlo dachten dat de wedstrijd al binnen was. Binnen een 3-tal minuten werd de 2-0 voorsprong weggegeven en kwamen de meiden van de fusieclub via doelpunten in de 35ste en 38ste minuut op gelijke hoogte. In die fase ook volkomen verdiend. Het leek erop dat de wedstrijd met een gelijkspel de rust in zou gaan, maar Baarlo zette nog even aan en Meggie wist na een rush de keepster van DFO vanuit een nog lastige hoek te passeren. 3-2 voor VV Baarlo MO17-1, toch nog met een voorsprong de rust in.

In de rust maakte trainer René even duidelijk dat er niet mag worden verslapt, ook al lijkt het dat de wedstrijd al is beslist. Want juist dan gaat het fout en hij gaf aan heel blij te zijn met de 2 tegendoelpunten, hopende dat de meiden er van zouden leren. In de 2de helft probeerde Baarlo de wedstrijd weer naar zich toe te trekken, uiteraard door de nodige support van de ‘Baolder Bastards’. De weerstand van de meiden van DFO werd minder en na 10 minuten in de 2de helft zagen de beide trainers Perry en René dat het zomaar nog eens een grote score zou kunnen worden. En daar kregen ze gelijk in, Meggie, Lieke (2) en Dyonne brachten de eindstand op 7-2. Een duidelijk overwinning, waarbij weer een beroep werd gedaan op de meiden van MO15-1. Vandaag mochten Kelly, Pleun, Noah en Wieteke uithelpen en dat deden ze naar behoren.

Na afloop van de wedstrijd was het tijd voor koffie en vlaai, daar hadden de ouderen van De Weem wel zin in. Tijdens de koffie werd er natuurlijk ook gepraat over de geplande trip naar Denemarken, want daar hebben de ouderen ook wel zin in. Of de ouderen ook daadwerkelijk de trip gaan ondernemen valt natuurlijk te betwijfelen, maar ‘you never know’!

Komende zaterdag de 3de bekerwedstrijd tegen de meiden uit Neer, waar VV Baarlo MO17-1 het altijd lastig tegen heeft. Na 2 overwinningen ligt de volgende bekerronde voor het oprapen. Dat zou een mooie opsteker zijn naar de competitie, waar de meiden van Baarlo in de 1e klasse gaan acteren. We gaan het zien in Neer, de wedstrijd start om 14.00 uur.

 ---------------------------------------------------------

Zaterdag 29 augustus 2020 – Sp Leeuwen MO17-1 – Baarlo MO17-1  0 - 6

Eenvoudige winst in eerste bekerwedstrijd

 

Zaterdag 29 augustus mochten de meiden van MO17-1 weer aantreden voor een wedstrijd, de eerste bekerwedstrijd. Na het onverwacht einde van een succesvol lopend seizoen (kampioenschap, 3de plaats districtkampioenschap + sportiviteitsprijs, promotie naar 1e klasse) keek iedereen weer uit naar een echte wedstrijd.

 

In vergelijking met afgelopen seizoen hebben 6 speelsters het team verlaten: Eef (dames2), Lieke vd S (gestopt wegens studie), Kyara (dames 2), Sterre (dames 1), Meike (dames 2) en Lisa (gestopt wegens blessure, nu leidster van het team). Met de komst van de 3 nieuwe speelsters Fleur (eigen jeugd), Dyonne (VCH) en Danique (VCH) bestaat de vaste groep dit seizoen uit 13 speelsters. Omdat VV Baarlo onverwachts een nieuw meidenteam heeft gekregen, MO15-1, wordt elke week een beroep gedaan op een aantal meiden van dat team. Zo ook in deze wedstrijd, want Kim, Meggi en Lynn waren geblesseerd. Sterre mocht deze zaterdag Meggi vervangen en Wieteke, Fenna en Noa kwamen na hun eigen wedstrijd met MO15-1 het team compleet maken voor deze wedstrijd.

Maar een wedstrijd werd het echter nooit. Het was éénrichtingsverkeer richting het doel van de meiden van Sp Leeuwen. Baarlo speelde de eerste helft vrij aardig en wist de ene na de andere kans te creëren. De 0-5 ruststand was een goede afspiegeling van het klasseverschil. Keepster Puck moest tot de 34ste minuut wachten tot ze haar eerste balcontact had door een achterbal te nemen. Ze kreeg nog 1 terugspeelbal, maar verder was ze de gehele eerste helft 'werkeloos'.

En daar veranderde in de tweede helft niets aan, eenzelfde spelbeeld en Puck kreeg welgeteld nog 2 terugspeelballen. Alleen zakte het niveau van Baarlo naar een bedenkelijk niveau. Speelsters waren te veel zelf bezig om een goal te maken. Dit leverde de nodige frustratie op bij een aantal meiden, die de bal niet meer voorbij de keepster kregen. Zelfs ballen van slechts één meter voor het doel werden jammerlijk gemist. Het was Fenna van MO15-1 die even voordeed hoe je scoort. Met een mooi afstandschot bracht ze de eindstand op 0-6. Uiteindelijk een prima overwinning in deze eerste wedstrijd, waarbij de nieuwe meiden zich goed hebben laten zien en ook de meiden van MO15-1 wisten zich zeer verdienstelijk te presenteren bij MO17-1. Een compliment is dan ook zeker op zijn plaats.

De tweede bekerwedstrijd die gepland staat is de wedstrijd tegen de nieuwe fusieclub DFO. Vorig jaar een sterke tegenstander, toen dit elftal nog speelde voor voetbalclub GKC. Bij mooi weer krijgen de meiden hoog bezoek van de ouderen van De Weem, waar MO17-1 regelmatig op bezoek gaat voor een gezellig avondje samenzijn. Zo makkelijk als afgelopen zaterdag zal het zeker niet gaan. Hopelijk zijn een aantal speelsters iets scherper in de afwerking en wordt er 80 minuten als team gevoetbald, dan is een positief resultaat zeker mogelijk. We gaan het zien op sportpark De Meeren.

 

 

'07: Fleur Smedts, 0-1 
'11: Selma Peeters, 0-2 
'13: Sterre van Aanholt, 0-3 
'28: Lieke Smedts, 0-4 
'39: Lieke Smedts, 0-5 
'66: Fenna Jacobs 0-6
 

 

 
Naar boven