Donderdagavond 7 mei 2014

Onder prima weersomstandigheden hebben liefst 41 meiden, afkomstig uit Baarlo en naburige dorpen, donderdagavond 7 mei jl. deelgenomen aan de door VV Baarlo georganiseerde ‘Meidenavond’.

Na een welkomstwoord door Monique Vlieks ondergingen de deelneemsters met zichtbaar veel plezier een voetbalclinic die voornamelijk plaatsvond op het hoofdveld. Gadegeslagen door vele ouders en andere belangstellenden langs de kant. De leuke, leerzame en inspirerende clinic stond onder de bezielende leiding van Ellen van Bergen , oud-speelster van het Nederlands Vrouwenelftal, VVV-Venlo Eredivisie dames en SV Venray Hoofdklasse dames. Zij werd daarbij prima geassisteerd door Lisanne Faessen, studente aan de Sporthogeschool en speelster van Venlosche Boys Dames 1. Daarnaast verleenden enkele vrijwilligers van VV Baarlo ‘hand- en spandiensten’ bij onderdelen van de clinic.

 

20150507 Meidenvoetbalclinic 01

Ellen van Bergen (2e van rechts) met naast haar Lisanne Faessen (1e van rechts) en aantal vrijwilligers van VV Baarlo (Foto: LenG).

De clinic omvatte allerlei technische baloefeningen al dan niet gecombineerd met partijvormen. De deelneemsters werden daartoe in twee groepen gesplitst, die in twee cirkels pass- en dribbeloefeningen moesten uitvoeren. 

De oefeningen werden daarna op 5 veldjes herhaald of verder uitgebouwd mét afronding op kleine doelen. Vervolgens werd op diezelfde veldjes het move-up,move-down systeem gespeeld in 2 tegen 2 vorm. Het duo wat bij affluiten voor stond, mocht een veld doorschuiven en het verliezende duo ging een veld terug. Zo kwamen uiteindelijk de sterkste teams bovendrijven en tegen elkaar uit. 

Ondertussen ging de andere groep op het naast het hoofdveld gelegen trainingsveldje de penaltyvoorrondes spelen, waarbij Angely Nijssen het doel verdedigde. Daarna werden de groepen omgedraaid. De beste drie ‘penaltyspecialisten’ van de 2 groepen gingen door naar de finale.

Als laatste cliniconderdeel werd er op vier veldjes 4 tegen 4 partij gespeeld.

20150507 Meidenvoetbalclinic 02

                                                                                                            (Foto: LenG) 

Finale penalty schieten

Als afsluiting van de clinic vond, gepresenteerd door Ruud Driessen, de finale van het penaltyschieten plaats met opnieuw Angely Nijssen in het doel.

Deze werd uiteindelijke gewonnen door Lisa Bos, die na afloop van de clinic voor deze prestatie twee entreekaartjes van VVV-Venlo en een waardebon van huid- en voetverzorgingssalon Monique ontving.
De 2e t/m 6e prijs waren respectievelijk voor Ilse van Diepe, Phebe van den Heuvel, Lynn Janssen, Ciel Bertrams en Sem Joosten.Zij ontvingen allemaal een waardebon van Dehcos, the Skin Care Company. 

Alle deelneemsters ontvingen na afloop tevens een goed gevulde goodie-bag en een consumptiebon die uiteraard direct in de clubkantine werd verzilverd.

Ellen van Bergen en Lisanne Faessen werden voordien als dank voor het geven van de clinic nog in de bloemetjes gezet.


Voor een foto-impressie van deze activiteit klik op onderstaande button.

20150507 Meidenvoetbalclinic (Foto's:LenG)

 


 

Sponsors

Dank verder voor de sponsors die deze activiteit mede mogelijk hebben gemaakt, t.w. : 

- Huid- en voetverzorgingssalon Monique
- Dehcos, the Skin Care Company
- Ragazzi Kapsalons Baarlo-Reuver
- Dirkx Eletronics Baarlo
- VVV-Venlo
- KNVB


 Bron: VV Baarlo

Volg ons

iconfinder facebook 4416093  iconfinder insta 4416094  iconfinder twitter 4416099

Naar boven