Per 1 april dit jaar bestond VV Baarlo statutair precies 90 jaar. Op zaterdag 16 september is dit intern en relatief op bescheiden schaal gevierd. Geen grootse receptie e.d. ,maar een meer dan geslaagde familiemiddag, jubileumwedstrijd en feestavond. Een ‘intern’ feestje dus, waarop leden, oud-leden en eenieder die VV Baarlo een warm hart toedraagt welkom was.

20170916 90jr jubileumfeest web

Enkele dagen vooraf waren de weersvoorspellingen de organisatie niet gunstig gezind. Maar zie op de dag zelf was er na de middag sprake van een lekker herfstzonnetje waarin het goed toeven was .

Buitenfeestje

Na het welkomst- en openingswoordje door voorzitter Jules Dorssers werd de middag dan ook een echt buitenfeestje. Wat ook de opzet was, want daar was het programma door de organisatie ook op afgestemd met activiteiten voor klein en groot. Kortom voor eenieder wat. Voor de kinderen springkussens en diverse spellen. Voor jong maar ook wel voor oud het minicircus Luijten uit Neer. Picknick, ijsjes of frites en snacks en andere consumpties voor de lekkere honger en dorst.

In de namiddag was er vervolgens nog de fotoshoot en officiële overhandiging aan Baarlo 3 van het nieuwe teamtenue door de sponsors Peeten Mobiel en Van der Laan.

Jubileumduel

Waarna het tijd was voor het jubileumduel. Een duel waarnaar werd uitgekeken en waarop ook nog vele (oud-)supporters waren afgekomen. Een wedstrijd tussen een All Stars-team, bestaande uit een selectie van oud-eerste elftalspelers uit de laatste paar decennia, en het huidige Baarlo1. Ex-Baarlo trainer en succescoach Gé Ummenthun én Coy van de Eertwegh, die zelf ook speler is geweest van Baarlo1, waren bereid gevonden dit team te coachen. De wedstrijd stond onder leiding van arbiter Jan Vermeer,die langs de lijn werd geassisteerd door Twan Jacobs en Erik Janssen. Vóór de aftrap was er nog 1 minuut stilte voor het veel te vroeg overlijden (56 jaar) van voormalig lid en oud-selectielid Leon Hendriks, waarmee diverse spelers van het All Stars team nog gespeeld hebben.. 

20170916 90jr jubileumfeest web3

Baarlo 1, natuurlijk gecoacht door de huidige hooftrainer Rob Geenen, kreeg in het sportieve duel van tweemaal 30 dat daarop volgde minuten niks cadeau. De All Stars verweerden zich kranig. In de beginfase ging het gelijk op maar gaandeweg de eerste helft kreeg Baarlo 1 wat meer overwicht en ook meer kansen. Dat resulteerde nog voor rust in twee treffers door Jeroen van Wijlick. Na “ingrepen” door de All Stars coaches was er in de 2e helft meer evenwicht en slaagden de All Stars er zelfs in het verschil terug te brengen tot 1 doelpunt door een treffer van goalgetter en "nieuwbakken Amsterdammer" Wouter Peeters die vorig sezoen nog in Baarlo 1 uitkwam. Ondanks mogelijkheden voor beide partijen bleef het bij een nipte 2-1 zege voor de huidige generatie.

Feestavond

Daarna werd er in de gezellig drukke kantine tot in de late uurtjes nog hierover nagekaart en een leuk feestje gevierd met de DJ’s Henk (Janssen), Wouter (Peeters) en Matthijs (Hanssen). In de loop van de avond kwam Hayke Vercoulen de feeststemming nog wat extra opvoeren met een live-optreden waarin het clublied “Heej in de Meeren” natuurlijk niet ontbrak en door de aanwezigen uit volle borst werd meegezongen.

Fotoverslag

Voor een meer visueel verslag van deze dag zie hier het fotoverslag met vele foto’s van hierboven beschreven activiteiten.

Al met al een prachtige en uitermate geslaagde jubileumdag met dank aan de organisatie, de Werkgroep Activiteiten, en de medewerkers in en rond de clubkantine.

Verslag: LenG

Logo 90 jaar VV Baarlo web

 

 

 

 

 

 

Naar boven