18-11-2018 |  Baarlo VR1 – RKHBS VR1 3-3 (2-2)

Met maar 2 graden op de thermometer mochten de dames de wei weer in. De wedstrijd tegen de dames van RKHBS stond op de planning. Ook dit was weer een tegenstander waar Baarlo in de historie nog nooit tegen heeft gespeeld.Het werd uiteindelijk een moeizame putendeling.

Iets zinnigs over deze tegenstander zeggen vooraf was moeilijk. Het enige feit was, dat de dames van Heerlen tegen vrijwel alle titelkandidaten al hebben gespeeld en in die wedstrijden toch nog 5 punten bij elkaar hadden gesprokkeld. Verwacht werd dus dat dit een pittige wedstrijd ging worden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was gelijk duidelijk wie de baas op het veld was en dat waren niet de dames van Baarlo. Gekscherend werd langs de kant al de vraag gesteld wat de dames daar in Heerlen te eten kregen. De een nog groter dan de ander. Buiten de behoorlijke lengte waren er ook nog een zestal dames die ook nog behoorlijk konden voetballen en makkelijk de combinaties zochten. Na 6 minuten lag de bal dan ook al voor de eerste keer in het netje. Het was de beste speelster van het Heerlense damesteam dat de bal ingespeeld kreeg, heel makkelijk wegdraaide en de bal in de linker kruising schoot: 0-1. Op de bank werd er al gevreesd naar elkaar gekeken. Als Heerlen dit niveau vast zou kunnen houden, zou dit wel eens een monsteruitslag kunnen worden.Je kon niets anders dan complimenten geven aan de dames van Baarlo hoe ze met deze vroege tegenslag om zijn gegaan. De rug werd gerecht en er werden kleine kansjes gecreëerd. Het was Heerlen dat het eerste half uur van de wedstrijd desondanks domineerde. 

Na een half uur zakte ze wat in en werd het hoge tempo waarin ze combineerden iets lager. De dames van Baarlo voelde deze tempowijziging prima aan en vlogen er direct op. Dit resulteerde in de eerste grote kans van de wedstrijd die gelijk raak was.Het was Angy die met een lange bal vanuit achter Steffie op links wegstuurde. Steffie, zoals altijd veel sneller dan haar tegenstander speelde de rechtsback en laatste man van Heerlen uit en ging alleen op de keeper af. Waar iedereen dacht dat ze het met haar linkerbeen ging proberen, besloot Steffie anders en lobte met buitenkant rechts de bal over de keeper en zorgde in de 30e minuut voor de 1-1. 

Heerlen was van slag. Combinaties lukte niet meer en er was lichte paniek. Deze paniek vertaalde zich ook in het spel van Heerlen dat in de 34e minuut een penalty veroorzaakte. Steffie werd in het strafschopgebied licht aangetikt. Scheidsrechter Janssen vond het genoeg voor een strafschop en legde de bal op spits. In verband met de afwezigheid van de geblesseerde captain Mo, mocht net zoals vorige week, ijskonijn Janne aanleggen en schoot de bal onhoudbaar binnen; 2-1.


Heerlen wilde persé niet met een achterstand de rust in en deed er nog een schepje bovenop. De laatste 10 minuten was het voornamelijk tegenhouden aan Baarlo zijde. Mede dankzij goed werk van Angy en Anouk bleef het tot de een-na-laatste seconde van de eerste helft 2-1. In de laatste minuut ging het toch nog mis en zorgde de spits van Heerlen voor de 2-2. Na een half uur achter de feiten aan te hebben gelopen, mocht Baarlo niet klagen deze stand als ruststand.

De tweede helft was het wederom Heerlen dat beter uit de startblokken kwam dan Baarlo. Dit keer lieten de dames niet over zich heen lopen en hielden ze stand. Meer dan kleine kansjes werden er aan kant van Heerlen niet gecreëerd en het was Sai die ons op de been hield het eerste kwartier.
In de 61e minuut wist Heerlen er toch doorheen te komen. Via rechts speelde spits de verdediging knap uit. In eerste instantie kon Sai nog redden, maar de spits was alert en kon de rebound makkelijk intikken. 

De minuten die daarna volgde waren voor Baarlo maar de bal wilde er maar niet in. In de 66e minuut schoot Janne vrijwel uit stand van een meter of 35 kneiterhard op de lat. In de 67e minuut was het Jits die op goal schoot maar de keepster van Heerlen lette prima op en kon keren. In de 68e minuut kopte Janne uit een hoekschop van Steffie rakelings over en een minuut later ging de bal er via een indirecte vrije trap niet in. Ging het dan zo’n middag worden dat de bal er niet in zou gaan. Gelukkig had Baarlo dan toch nog het geluk aan haar zijde. In de 75e minuut zette Steffie de bal voor, Heidi kopte de bal door op Lisa die bij de tweede paal goed op stond te letten en zorgde voor de 3-3. 

Het laatste kwartier werd er geen grote kans meer gecreëerd en Baarlo nam genoegen met een gelijkspel. De quote van de dag kwam ditmaal van de grensrechter van Heerlen nadat een speelster van Heerlen in de nek van Anouk sprong en daarmee een vrije trap veroorzaakte: ‘’Alei, dit is doch gen paerdsrieje auwhoea’’.

Volgende week reizen de dames af naar Sittard waar het tegen Fortuna ’54 speelt. Wederom een pittige tegenstander.


Doelpunten

0-1 RKHBS
1-1 Steffie (Angely)
2-1 Janne 
2-2 RKHBS
2-3 RKHBS
3-3 Lisa (Steffie)


 

 

Naar boven