11-11-2018 | SPORTING PEEL EN MAAS VR1 – VV BAARLO VR1 3-4 (1-2)

Op een regenachtige 11e van de 11e mochten de dames van Baarlo eerst nog even een wedstrijdje voetballen, voordat de carnavalskleren uit de kast gehaald konden worden. De wedstrijd tegen de dames van Sporting Peel en Maas stond op het programma. In de beker maakte de beide teams al kennis met elkaar. In een spannende pot werd het destijds 4-4.Nu won Baarlo Vr1 in weer een doelpuntrijk duel nipt met 3-4.

Na 3 weken rust te hebben gehad, ging het fluitsignaal voor de start van de wedstrijd en de dames begonnen aan de wedstrijd.  Net zoals de dames van VV Keer, was ook dit weer een leuk team waar je op een fatsoenlijke manier tegen kon voetballen. Zowel op als buiten het veld was de sfeer onderling top.


Baarlo kwam beter uit de startblokken dan Sporting Peel en Maas en had veel balbezit in de eerste 10 minuten van de wedstrijd, maar echte grote kansen bleven uit.  In de 13e minuut gaf Angy een lange bal over 30 meter naar rechts richting Lisa. Lisa kopte de bal door naar Steffie die de motor weer eens aanzette en sneller was dan de verdediger van Peel en Maas. Steffie schoot op doel, maar de keepster had een prima redding in huis.
2 minuten later was het wel raak. Via een een-tweetje op het middenveld stuurde Marjolein Lisa de diepte in. Lisa gaf een prima voorzet op Janne, die de bal knap in de lange hoek kopte; 0-1.


Achteruit hangen kon Baarlo uiteraard niet. Het wist uit de ervaring van de bekerwedstrijd dat ook Peel en Maas makkelijk kon scoren. De focus moest er volle bak opblijven.  In de 19e minuut kreeg Baarlo een hoekschop. Steffie nam de hoekschop maar kon weg worden gewerkt door de verdediging van Peel en Maas. Op een meter of 25 van het doel stond Mo die de bal via een stuip op haar af zag komen. Mo twijfelde geen moment en nam de bal vol op de pantoefel. Het schot was zeker een doelpunt waard geweest, maar Peel en Maas had een prima keepster op doel die de bal uit de kruising haalde.  In de 23e minuut was het wederom raak. Via het middenveld waar vrijwel elk duel werd gewonnen, kwam de bal bij Steffie op rechts terecht die met een goede voorzet Janne bereikte en de 0-2 binnentikte.


Het laatste kwartier van de eerste helft was voor Peel en Maas. Via een aantal hoekschoppen en vrije trappen op gevaarlijke afstanden werden ze gevaarlijk, maar de verdediging stond als een huis en Sai redde een paar keer prima op doelpogingen van Peel en Maas. Toch ging Baarlo niet met een 0-2 voorsprong de rust in. Via een ietwat makkelijk gegeven penalty werd er net voor rust de 1-2 op het scorebord gezet.

De tweede helft ging van start en het was weer Baarlo dat beter uit de startblokken kwam, maar het was Peel en Maas dat als eerste gevaarlijk werd. De aanvoerdster en tegelijkertijd prima spits, creëerde zelf ruimte door voor het eerst in de wedstrijd bij Heids weg te draaien en schoot hard op doel. Sai stond goed op te letten en redde door de bal uit de hoek te prikken. Na ongeveer een uur gespeeld te hebben werd Janne in het strafschopgebied neergehaald. De scheidsrechter twijfelde geen moment en legde de bal op de stip. Janne die voor de hattrick wilde gaan, schoot de bal hard in de kruising; 1-3.


Na de 1-3 vond Baarlo het wel prima en ging vooral achterin en op het middenveld prima op balbezit voetballen. De oefeningen waar Leo zo hard op hamert op de training werden vandaag prima uitgevoerd en via goed samenspel kwam Peel en Maas nauwelijks meer aan de bal.  Janne, die vandaag koning was, vond een hattrick nog niet voldoende en creëerde een kwartier voor tijd, zelf nog een kans. Janne speelde de verdediger uit en schoot vanaf een meter of 20 hard de bal in de lange hoek 1-4. 


Je zou denken dat de buit nu wel binnen zou zijn voor Baarlo, maar het maakte het zichzelf onnodig lastig. In plaats van de laatste 10 minuten van de wedstrijd fatsoenlijk uit te spelen, kwam er een bepaalde stress bij de dames dat het spel niet ten goede kwam. Slechte passes werden afgewisseld met duels die werden verloren. Dit resulteerde in de 80e minuut tot de 2-4 van Peel en Maas. Vanaf dat moment schoot de stress er helemaal in en waren de dames van Baarlo niet meer zichzelf. Nog geen minuut later lag de bal weer in het netje. Dit keer was het de linksbuiten van Peel en Maas die de bal in de linker bovenhoek speelde en in de 81e minuut zorgde voor de 3-4.  Gelukkig waren de dames van Peel en Maas na de 3-4 uitgeraasd en werden ze niet écht gevaarlijk meer. De 9 minuten blessuretijd die de scheidsrechter erbij telde, mochten ook niet meer resulteren in een gelijkmaker van Peel en Maas. 

Na 99 minuten voetbal werd er eindelijk afgefloten en kon Baarlo eindelijk opgelucht ademhalen. Na 80 minuten erg goed voetbal te hebben laten zien, werd het tóch nog spannend. 3 punten!


Doelpunten

0-1 Janne (Lisa)
0-2 Janne (Steffie)
1-2 Peel en Maas
1-3 Janne 
1-4 Janne
2-4 Peel en Maas
3-4 Peel en Maas


 

 

Naar boven