07-10-2018 | Brunssum Vr1 - Baarlo Vr1 0 - 0

Brunssum was het strijdtoneel voor de dames van Baarlo afgelopen zondag 7 oktober. Na een halve wereldreis via Duitsland en een goeie warming up, werd om klokslag 12.00 uur afgetrapt. Na ruim 90 minuten stond er - met dank aan de leidsman - nog steeds 0-0 op het scorebord.

Uit wedstrijdverslagen van andere teams hadden we al gemerkt dat er 1 dame bij Brunssum speelde dat daar de dienst uitmaakte. De vraag was dan ook; wie gaat dit meisje dekken: Chanti of Heidi. Na een minuut of 10 moest de 'Cristiano Ronaldo van de 3e klasse' helaas afdruipen naar het kleedlokaal met een blessure. Het niveau van Brunssum lag zeer laag. Het was duidelijk te merken dat hun spel volledig spel was gebouwd rondom deze speelster. 

Het was Baarlo dat het spel maakte, maar het team speelde slordig en creëerde nauwelijks kansen. De kansen die het kreeg werden of goed verdedigd door de reuzen van Brunssum of werden niet goed afgemaakt door Baarlo. Na 30 minuten zette Janne via de linkerkant een goede aanval op. De bal kwam op randje 16 bij Heidi terecht die haar man uitspeelde en op goal wilde schieten. Heidi kwam niet aan schieten toe omdat haar benen onder haar lijf uit geramd werden. Het was duidelijk zicht- en hoorbaar en zowel Brunssum als Baarlo waren aan het wachten tot de bal op de stip ging. De 12e man van Brunssum had de fluit al in de mond, maar leek zich net op tijd te realiseren dat hij in Brunssum woonde en gaf aan dat er niets aan de hand was. Aangezien facebook geen scheldwoorden of andere kwetsende teksten accepteert, zullen wij ons verder niet uitlaten over dit incident. 

Vanaf dat moment floot de 12e man van Brunssum alleen nog maar in het voordeel van Brunssum. Kleine duwtjes of een ‘’eyyy’’ van een speelster van Brunssum waren al genoeg om vrije trappen uit te delen. Goed. De dames gingen met 0-0 de rust in. Na het uitvallen van Cristiano Ronaldo in de eerste helft was Brunssum niet meer gevaarlijk geweest. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Brunssum. Echter werd elke aanval niet succesvol afgerond.

De tweede helft moest beter. Hier mocht niet van verloren worden. Deze dames, met uitzondering van Cristiano Ronaldo, waren niet 3e klasse waardig. De 3 punten moesten mee naar Baarlo! Na een kwartiertje rust floot de 12e man van Brunssum weer netjes op zijn fluit en gingen de dames van start aan de tweede helft. Wederom was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Brunssum. Aanval na aanval werd opgezet, maar Baarlo was niet secuur genoeg in de passes om écht gevaarlijk te worden. Het was zo’n zondag dat de bal er gewoon niet in wilde. De overigens uitstekende keepster van Brunssum hield er knap nog een paar ballen uit, afstandsschoten gingen op de paal of lat en 100% kansen werden gemist.  Na exact 90 minuten werd er afgefloten. De 10 minuten blessuretijd die er eigenlijk nog bijgeteld moesten worden was de beste man vergeten.

Waar de dames van Baarlo normaal meester zijn in het tiki taka voetbal, was het nu vooral tikkie tokkie. Wat een volk. Wat een 12e man van Brunssum. Ongelofelijk. Er gaan nog een hoop punten in Brunssum blijven dit seizoen. En dat heeft weinig te maken met het niveau en het spel dat de dames van Brunssum laten zien.

Wij wensen de 12e man van Brunssum uiteraard wél een mooie ‘week van de scheidsrechter' toe.

 

Naar boven