14-10-2018 | Baarlo Vr1 - VV Keer Vr1 3 - 4 (1-3)

Op zondag 14 oktober stond de wedstrijd tegen titelkandidaat VV Keer VR1 op het programma. VV Keer, een tegenstander waar Baarlo niks vanaf wist. In de warming up werd al duidelijk dat het allemaal jonge talentvolle speelsters waren die samen een goed collectief vormden.

De verwachtingen vanuit Baarlo zijde waren reëel. Zo lang mogelijk de nul houden en kijken wat er op de counter mogelijk was.

Vanaf minuut 1 was het duidelijk wie de baas op het veld was. Het samenspel van de dames van Keer waren zeker 3e klasse waardig. Het tempo lag een stuk hoger dan het tempo van de teams waar de dames van Baarlo al tegen hadden gespeeld. Met een aantal knappe reddingen van Sai hielden de dames de eerste 15 minuten van de wedstrijd stand, maar moest in de 16e minuut toch buigen voor VV Keer; 0-1.


Baarlo was zeker niet geheel kansloos. Kleine kansjes werden er zeker gecreërd, maar buiten een prima verdediging waar vrijwel niet door te komen was, stond er ook nog een goed keepertje onder de lat. Baarlo wist vooral via dode spelmomenten gevaarlijk te worden, maar tot doelpunten leidde dit niet. Na een half uur spelen werd de 0-2 door Keer op het scorebord gezet. Na een goede onderschepping van Keer kwamen ze er razendsnel uit, speelde de bal snel over naar elkaar en tikte makkelijk de 0-2 binnen.

De dames van Baarlo snakte naar het rustsignaal en een kwartiertje rust waar rustig ademgehaald kon worden. Helaas ging het niet met 0-2, maar met 0-3 de rust in. Een hoekschop van Baarlo werd maar half weggewerkt en kwam precies in de voeten van een speelster van Keer die vanaf 25 meter de bal over Sai heen in het doel werkte.Waar Baarlo er met samenspel en combinaties niet door heen kwam, was het een vrije trap die de bevrijdende 1-3 op het scorebord zette. Angy legde met een perfecte vrije trap de bal precies op het hoofd van Janne die de bal perfect klaarlag voor Milou die de 1-3 binnentikte. Met deze stand gingen de dames van Baarlo de rust in.

De tweede helft ging van start, en Baarlo wist dat het snel op zoek moest gaan naar de 2-3 en begon fel, maar fair aan de tweede helft.
Het harde werken werd na 5 minuten al uitbetaald. Steffie zette hoog druk op de laatste man van Keer. In een pittig duel waar Steffie als sterkste uit kwam kon ze alleen door op de keepster, bleef koel en zorgde in de 50e minuut voor de 2-3.  De dames van Keer raakte totaal niet in paniek en pakte hun goede samenspel weer op dat in de 65 minuut resulteerde tot de 2-4. Na de 2-4 werden, mede door een aantal wissels, de dames van Keer niet meer gevaarlijk. In de 85e minuut kreeg Baarlo dan tóch nog 1 kans die meteen verzilverd werd. Jitske stuurde Steffie de diepte in. De laatste man en keepster van Keer grepen door miscommunicatie beide niet in. Steffie was alert en dook precies tussen hun beide op en tikte de bal in de lange hoek; 3-4. Gevaarlijk werden ze aan beide kanten niet meer en VV Keer ging terecht met de 3 punten 'truuk nao ’t zuuje'

 


Wedstrijdstatistiek

0-1 VV Keer
0-2 VV Keer
0-3 VV Keer
1-3 Milou (Janne)
2-3 Steffie
2-4 VV Keer
3-4 Steffie (Jitske)


 

 

Naar boven